Ahojte
Máme celý komplet balík od Orange Fibernet,Fibertel aj FiberTV ale trápi má problém s internetom. Máme 3-izbový byť a router je v deckej izbe tam ide net bez problémov akonáhle sa presuniem o 12m do izby hneď vedľa Wifi spadne niekedy ide ale ak
tie routery od t comu a orangu su strasne nafigu .. a hlavne problemom su tie antenky, odsrubuj staru antenku a kup si novu, taku vacsiu, ja som tak vymenil a dosah mam uplne paradny, chytam net aj vzadu na zahrade čo je asi 20 metrov od domu
@natalyaaa Ja mám tiež DIR-600, ale kupoval som si ho osobitne, nakoľko mám iného poskytovateľa...
V prvom rade, pokiaľ sa dá, prenes ten router na iné miesto, ideálne ku stredu miestnosti (pokiaľ to káble dovolia), a skontroluj, či je dobre zašroubovaná anténa!!! .. anténu vystri, aby stála.
Potom skús pozrieť vo webovom rozhraní routra, či máš výkon vysielania na 100%.
Otvor prehliadač, napíš tam IPčku 192.168.0.1 (tam kde zadávaš stránky), meno je admin, heslo predvolene neexistuje, takže klikni do políčka s heslom a daj login,
Choď do advanced - advanced wireless a transmit power daj na maximum. Ďalej, choď do setup - wireless setings a nastav kanál (wireless chanel) na taký, na ktorom nevysielajú ostatné routre v blízkom okolí .. (zväčša najväčší kanál).
V krajnom prípade to môže byť aj nejaká zabugovaná verzia firmwaru .. Ja som si ho aktualizoval na 2.15 (najnovšiu) neviem, akú máš ty...
@77hanes77 Ja mám ten posledný D-LINK a áno je od Orange anténka je úplne vystretá ale tročku zničená ... a to s tou IP som už skúšala ale ide poskúšať aj tie ďalšie nastavenie
Ps.Ja nikomu viac moju sieť neposkytujem mam Wifi zaheslovanu ale pride mi to ako keby mal Orange vždy v piatky,soboty preťaženú celkovo sieť
@77hanes77 v prvom rade som popozerala na ten výkon a podoťahovala tie káble hlave WAN aj poriadne upravila anténku ďalej som chcel ísť do tých nastavení s IP adresou ale nerozumiem to s tým heslom aké tam mám zadať Router som o pár metrov posunula aby to bol ako stredový bod izby a musím povedať, že to naozaj pomohlo pretože už chystám Wifi aj v svojej izbe bez problémov najprv mi výdy vypadávalo (router je v segrinej izba) ale ešte stále to nemá dosah do obývačky
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
a čo ma spoločne to, že v piatok to nejde? je to vaše tak načo poskytujes aj ostatným?
Máš D-Link DI-524
DIR-300
alebo DIR-600 ?
V prvom rade, pokiaľ sa dá, prenes ten router na iné miesto, ideálne ku stredu miestnosti (pokiaľ to káble dovolia), a skontroluj, či je dobre zašroubovaná anténa!!! .. anténu vystri, aby stála.
Potom skús pozrieť vo webovom rozhraní routra, či máš výkon vysielania na 100%.
Otvor prehliadač, napíš tam IPčku 192.168.0.1 (tam kde zadávaš stránky), meno je admin, heslo predvolene neexistuje, takže klikni do políčka s heslom a daj login,
Choď do advanced - advanced wireless a transmit power daj na maximum. Ďalej, choď do setup - wireless setings a nastav kanál (wireless chanel) na taký, na ktorom nevysielajú ostatné routre v blízkom okolí .. (zväčša najväčší kanál).
V krajnom prípade to môže byť aj nejaká zabugovaná verzia firmwaru .. Ja som si ho aktualizoval na 2.15 (najnovšiu) neviem, akú máš ty...
Ps.Ja nikomu viac moju sieť neposkytujem mam Wifi zaheslovanu ale pride mi to ako keby mal Orange vždy v piatky,soboty preťaženú celkovo sieť
No poskúšaj tie veci, čo som ti napísal a potom napíš, že či to aspoň trochu pomohlo