Z toho my vyplýva že stredná vrstva si to môže ísť hodiť, tí nemajú na to aby deťom utiahli vysoké školy a ani nie sú dostatočný žobráci na to mohli poberať sociálky. Čiže je to v piči. Dnes sa fakt oplatí mať v piči a byť flákač.
"Študenti sa nevyhnú ani odvodom
K tomu treba ešte prirátať už schválenú zmenu. Podľa nej budú musieť od nového roku vysokoškoláci, ktorí si budú chcieť popri štúdiu privyrobiť brigádami na dohodu, platiť z týchto brigád odvody."
Nj, teda nakoniec aj deti zo strednej vrstvy ktoré sa rozhodnú študovať a nemôžu brať peniaze zo sociálky tak aj dých dojebú ešte takto. V tomto štáte sa oplatí LEN a LEN flákať a nič nerobiť. Gratulujem
@9 štipko socialne! moja mama sa rozvadza, je na materskej vychováva dve decká a stále do štipká nespadáme.... a tých 25e pomôže...aj keď aj tak ide o princíp....
jednoducho treba ísť do zahraničia....a makať na sebe....
@lawey tak to potom asi spadáš do strednej vrstvy obyvateľstva. Budeš musieť povedať rodičom nech sa vyserú na prácu a ak náhodou brigáduješ tak sa na prácu vyser aj ty a máš vystarané. Štát zaplatí.
@semhamforas áno .... tak to je popiči že stredná vrsta obyvatelstva musí mať 3 brigády popri maturitnom ročníku aby sa mala aspoň ako dostať do školy a žiť dôstojne....
a ako sa majú rodičia vysrať na prácu keď mám len mamu a ona je na materskej?
@lawey aha, tak len či to nie je spôsobené tým že máš 3 brigády. To je to čo som písal, že dnes sa oplatí nič nerobiť a brať sociálky, inak s tebou štát vydrbe. Čo ten teraz porobil, tak už sa na slovensku ani podnikať neoplatí, odtiaľto kždý zuteká a tie jeho dane nikto platit nebude.
BTW. mal som chudobného spolužiaka no ten na strednej tiež štipendium nedostal,no na výške mu dali bez problémov v maximálnej výške, dačo cez 200€
@wicki To máš/budeš mať takú vysokú kvalifikáciu s ktorou sa môžeš v zahraničí uplatniť alebo si myslíš, že keď budeš otročiť v zahraničí v nejakej podradnej práci celý život, budeš sa mať oveľa lepšie ako tu pri priemernom plate ?
nechce sa mi to citat ale tak co chcete sak treba obmedzit pocet vysokoskolakov nemozu byt 50 % ludi vysokoskolaci potom fakt kto by robil manualnu pracu ?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
doslova
inak, je už úplne zbytočné sa nad tým rozčuľovať
"Vláda tento krok obhajuje tým, že ako kompenzáciu zvýši sociálne štipendiá, najmä najchudobnejším študentom."
-------------------------------------------------------------
Z toho my vyplýva že stredná vrstva si to môže ísť hodiť, tí nemajú na to aby deťom utiahli vysoké školy a ani nie sú dostatočný žobráci na to mohli poberať sociálky. Čiže je to v piči. Dnes sa fakt oplatí mať v piči a byť flákač.
"Študenti sa nevyhnú ani odvodom
K tomu treba ešte prirátať už schválenú zmenu. Podľa nej budú musieť od nového roku vysokoškoláci, ktorí si budú chcieť popri štúdiu privyrobiť brigádami na dohodu, platiť z týchto brigád odvody."
--------------------------------------------------------------
Nj, teda nakoniec aj deti zo strednej vrstvy ktoré sa rozhodnú študovať a nemôžu brať peniaze zo sociálky tak aj dých dojebú ešte takto. V tomto štáte sa oplatí LEN a LEN flákať a nič nerobiť. Gratulujem
prijemne študium dievčine prajeme
@9 štipko socialne! moja mama sa rozvadza, je na materskej vychováva dve decká a stále do štipká nespadáme.... a tých 25e pomôže...aj keď aj tak ide o princíp....
jednoducho treba ísť do zahraničia....a makať na sebe....
a ako sa majú rodičia vysrať na prácu keď mám len mamu a ona je na materskej?
Nedám tomu kktovi ani na toaletný papier!
BTW. mal som chudobného spolužiaka no ten na strednej tiež štipendium nedostal,no na výške mu dali bez problémov v maximálnej výške, dačo cez 200€
An, je to blbe, bude ešte horšie.
Chcel iste socialne istoty, mate ich mat
@antifunebracka Taká neexistuje .