chcela by som sa spýtať, či sa musia robiť nejaké testy z druhého jazyka na UK na prekladateľstve.. keď si dám napr. angličtina/španielčina .. či budem musieť aj ovládať ten druhý jazyk .. alebo či mi neviete poradiť nejaký jazyk ktorý mi aj na niečo bu
myslím, že sa robia skúšky na oba jazyky, po prípade aspoň otázky ohľadom geografických a politických reálií na menej známy jazyk, ak je predpoklad, že sa ho budeš učiť od nuly. aspoň tak to bolo za mojich čias
myslím, že jazyky vo všeobecnosti ti na "niečo môžu byť" teda s tým by si si hlavu až tak nelámala, skôr sa zamysli, čo ti naozaj ide
@defender no tak chcem ísť študovať angličtinu ale neviem čo k tomu lebo som sa na strednej učila ruštinu len to ma absolútne nebavilo ...a chcem niečo čo aj budem v živote potrebovať alebo ja nevieeem..keď neviem ani f zo španielčiny alebo vlastne z nejakého iného cudzieho jazyka
@natals9 osobne by som teda na španielčinu nešla, keď nič z nej nevieš. španielčina sa dnes bežne vyučuje na stredných a je, si myslím, isté, že tam bude dosť ľudí, ktorí sa španielčine aspoň tie 4 roky venovali
buď si nájdi cestu k ruštine, alebo si vyber jazyk, v ktorou bude výuka stopro od nuly
anglický jazyk a kultúra – arabský jazyk a kultúra D Bc. 3 15
anglický jazyk a kultúra – chorvátsky jazyk a kultúra D Bc. 3 5
anglický jazyk a kultúra – francúzsky jazyk a kultúra D Bc. 3 15
anglický jazyk a kultúra – nemecký jazyk a kultúra D Bc. 3 20
anglický jazyk a kultúra – ruský jazyk a kultúra D Bc. 3 10 tak asi si moc nenavyberám ale tak zas kde budem potrebovať arabčinu? a stačila mi ruština nie ešte tieto hieroglyfy arabské
anglický jazyk a kultúra – ruský jazyk a kultúra D Bc. 3 10 tak asi si moc nenavyberám ale tak zas kde budem potrebovať arabčinu? a stačila mi ruština nie ešte tieto hieroglyfy arabské
Ja tam chcem ísť tiež, avšak na anj-frj a musím robiť prijímačky z oboch. Jediné kombinácie kde nemusíš vedieť druhý jazyk je arabština- angličtina a chorvátština- angličtina... ak poriadne pohľadáš na tej stránke, tak tam je všetko
Ja som mala prijímačky zo španielčiny, ale to som mala kombináciu Šj- Sj, ak máš dva cudzie jazyky, musíš robiť z oboch, teda z tých čo máš ty, lebo sú aj také jazyky, kde sa začína úplne od základov, ale to už vieš
@katryn , @majcina222 a myslíte že mám šancu sa to naučiť do skúšok? aspoň niečo? ... ale to yb som asi potrebovala niekoho kot by ma to učil a tak však?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
myslím, že jazyky vo všeobecnosti ti na "niečo môžu byť" teda s tým by si si hlavu až tak nelámala, skôr sa zamysli, čo ti naozaj ide
buď si nájdi cestu k ruštine, alebo si vyber jazyk, v ktorou bude výuka stopro od nuly
no výber je
Ja tam chcem ísť tiež, avšak na anj-frj a musím robiť prijímačky z oboch. Jediné kombinácie kde nemusíš vedieť druhý jazyk je arabština- angličtina a chorvátština- angličtina... ak poriadne pohľadáš na tej stránke, tak tam je všetko