čaute poraďte mi nejaký dobrý film o 2. svetovej vojne. teraz som dopozerala život je krásny a dosť ma to chytilo tak niečo na taký štýl. a kľudne môžete poradiť aj nejakú dobrú knihu o 2. svetovej vojne
videla som kopu dokumentov pretože sa o to zaujímam a baví ma to ale na názvy sa už nepamätám
no Schindlerov zoznam a Pianista to je "základ" a potom ešte Denník Anny Frankovej i keď to ti skôr odporučujem v knižnej verzii alebo Klárinu vojnu či Mein Kampf
Nehanební Bastardi možno niesú práve tým, čo by si čakala, ale rozhodne je to jeden z najlepších filmov, čo som za poslednú dobu videl. Skvelý scenár a zápletka. Pri scéne kde sa američania snažia rozprávať po taliansky sa dodnes chytám za brucho
Sila odvahy...to je na základe života ženy, myslím, že umrela v 2004, čo bola spolu s ďalšími špiónkou, tvorili akúsi skupinu. Som pacifistka, takže vojnové vraždenie si odpustím, no deje sa to neustále a tento film bol pre mňa takým novým uhlom pohľadu, nevedela som že boli i takéto skupiny odboja. Odporúčam.
teda ludiaa =D stale sa tu dokola opakuju rovnake filmy tak tu su nejake este z 2.sv : Pad tretej rise,Schindlerov zoznam,Pad risskeho orla,Bratrstvo neohrozenych diel 1-10,Prezili sme ardeny,Stalingrad,Nepriatel pred branami,Sniper,Anieli smrti,Napola,Dennik Anny Frankovej,Valkýra, Chlapec v pruhovanom pyzame,Pianista,Nedodrzany slub(je to novy slovensky film tusim z r.2009-odporucam),Eichmann....je toho vela viac si nevspominam ...ak niekoho nejaky este napadne napiste mi na mail gavala999@azet.sk ....veviem co este stiahnem =D knihy ...tie nemenujem lebo by som tu bol dorana =D
Ahojte,uz dlho hladam jeden film ktory som videla asi pred 20timi rokmi.bol z koncentracneho tabora ,pribeh jednej zeny ktorej beru syna a matka mu zdoraznuje aby nezabudol svoje meno.nasli sa az po rokoch.Kto tam ucikoval a ako sa vola ten film si nepamatam ak niekomu nieco hovori napiste rada by som si ho znovu pozrela.Dakujem.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
@whatsername8 Na západe nič nové je z prvej sv. vojny
no Schindlerov zoznam a Pianista to je "základ" a potom ešte Denník Anny Frankovej i keď to ti skôr odporučujem v knižnej verzii alebo Klárinu vojnu či Mein Kampf
+pianista, inglorious bastards,
z tych menej znymch napr ZELARY.... aj ked to je zase trocha o inom... nielen o 2. svetovej..
a nemá to síce nič s druhou svetovou, ani to nie je typický vojnový, ale je prefektný!!! -Muži čo čumia na kozy- !!! now in cinemas xD
2. Dennik Anny Frankovej
3. Pianista
4. Chlapec v pruhovanom pyzame
5. Posledny vlak
6. Sophiina volba
1. Schindlerov zoznam - Thomas Keneally
2. Denník Anny Frankovej - Anna Franková
3. Chlapec v pruhovanom pyžame - John Boyne
4. Sophiina voľba - William Styron
5. Hitlerove ženy a Marlene - Guido Knopp
6. Stopy dymu - Rebecca Cantrellová
7. Medzi odtienmi sivej - Ruta Sepetysová