Ahoj všetci,
hlásim sa na Filozofickú fakultu Komenského univerzity a na budúci týždeň v pondelok sa koná prijímacie konanie.
Je tu niekto taký ktorý sa na Filozofickú fakultu dostal a povie mi zhruba y čoho pozostáva ten test, z akej literatúry by som
ono tie starsie testy nezozenies nikde, len na stranke mas nejake otazky ze ako to moze vyzerat
a na to sa proste neda pripravit, pretoze sa ta mozu spytat fakt cokolvek, pozostava to z viacerych casti: vseobecny prehlad, na ktory sa naucit neda, snad ti pomoze sledovat spravy na nete/v tv a citat noviny, potom jednoducha matematika/logika, potom myslim nejake citanie s porozumenim, dejepisny prehlad (ak si maturoval z dejepis mas tuto dost velku vyhodu), jazykove ulohy a neviem co vsetko este
ono to nebolo tazke, len proste totalne nevyspytatelne otazky a teda to ani nebolo o vedomostiach ale o tom, ako ti sadnu
ahoj, ja sa tiež hlasim na filozoficku fakultu UK, ale skušky robim az vo stvrtok buduci tyzden na ten všeobecny test, ktory budeme robiť všetci sa nedá nejako špecialne pripraviť.. buď to budeš vedieť, alebo nie. všeobecny je preto, lebo tam maš zo všetkeho niečo- dejepis, niečo z nosky, logicke ulohy atd..proste všeobecny prehlad. a ked si pogoogliš tak najdeš nejake take testy niekde na nete, ale ako hovorím, nejako extra sa na to pripraviť nedá.
@1 Presne tak. Samozrejme, že na všeobecný prehlad sa naučiť nedá - treba sledovať dianie na Slovensku aj v zahraničí a rovnako aj čo sa týka historického prehľadu. Inak neni zlé si prejsť skratke úvod do politológie, soicológie a psychológie
@girl19955
Na aký odbor sa hlásiš ?
Ono tomu som porozumel, pripadá mi to ako niečo v zmysle Scio testov ibaže tie sú skutočne náročné na logické myslenie človeka. Čiže ak to bude niečo také, pôjde hlavne o to či tam prídeme v pohode, oddýchnutí a vyrovnaní
ja mam prihlašku na dva odbory- prekladatelstvo aj učitelstvo - anglicky jazyk+slovensky jazyk. a okrem tohto všeobecneho testu robim ešte aj test z angliny, čiže to budem mať trošku ťažšie hej ten všeobecny test je niečo v tom zmysle ako scio testy, to máš pravdu. ved si skus pozrieť na stranke univerzity, tam je nejaky vzorovy test a vyzerá to byť celkom v pohode
@girl19955
Sme na tom úplne rovnako, hlásim sa aj na čínsky jazyk a medzi kultúrnu komunikáciu kde mám tiež okrem všeobecného testu test z angliny Fakt som to tam nenašiel nemôžeš mi sem hodiť odkaz ? :
@jayz niečo z dejepisu, geografie a noviniek zo sveta takéhoto geografického charakteru (otázka o tom, ktoré dve mestá sa dostali minulý rok do UNESCA...Košice a to druhé neviem čo malo byť správne , potom niečo o nejakom divadle pre nepočujúcich alebo inak chorých ľudí... takže ak si o tom nečítal/nepočul, tak ťažko tipneš , ľahké matematické úlohy také skôr do praktického života, nie som si istá či tam neboli aj číselné rady a také typické matematické IQ testy s kockami a podobne..., niečo na pochopenie textu, vyber synonymum slová, čo do radu nepatrí a podobné veci... už si na to až tak moc nespomínam, pretože som v ten týždeň mala aj iné prijímačky a skoro na každej škole to bolo u mňa podobné
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
a na to sa proste neda pripravit, pretoze sa ta mozu spytat fakt cokolvek, pozostava to z viacerych casti: vseobecny prehlad, na ktory sa naucit neda, snad ti pomoze sledovat spravy na nete/v tv a citat noviny, potom jednoducha matematika/logika, potom myslim nejake citanie s porozumenim, dejepisny prehlad (ak si maturoval z dejepis mas tuto dost velku vyhodu), jazykove ulohy a neviem co vsetko este
ono to nebolo tazke, len proste totalne nevyspytatelne otazky a teda to ani nebolo o vedomostiach ale o tom, ako ti sadnu
Na aký odbor sa hlásiš ?
Ono tomu som porozumel, pripadá mi to ako niečo v zmysle Scio testov ibaže tie sú skutočne náročné na logické myslenie človeka. Čiže ak to bude niečo také, pôjde hlavne o to či tam prídeme v pohode, oddýchnutí a vyrovnaní
áno Teba som sa pýtal
A bol v pohode ten test ?
Sme na tom úplne rovnako, hlásim sa aj na čínsky jazyk a medzi kultúrnu komunikáciu kde mám tiež okrem všeobecného testu test z angliny Fakt som to tam nenašiel nemôžeš mi sem hodiť odkaz ? :
Vďaka moc za info, v sociológii nie som nejak zbehlé čiže si ju musím nejak pozrieť asi.
A keď hovoríš že ľahší, tak v čom ? Akú mal koncepciu ten test ?