nebud leniva a pekne si precitaj..jak ty si leniva kukat na nete ja som lenivy ti napisat....neznasam ked clovek kladie stupidne otazky na co staci 5minut aby zistil aj sam na nete..
inac tiez kukni jak kladies otazku ..co ti mam na to povedat aky je lepsi?? ved o tvojom akvarku viem prt...takze ti nevime poradit nic..... vies co porad mi ake auto si mam kupit? DD asi tak dako
@simona12121 externe su omnoho lepsie vo vela pripadoch. avsak aj odost drahsie. vyhodou je u nich aj to ze v akvariu nezavadzaju a su vonku a do akva uz idu len hadicky. avsak myslim ze na zaucenie by ti postacoval isto aj vnutorny filter. do tvojho akva by ta vysiel par eur a za zvysne eura do rozdielu externeho filtra by som kupil osvetlenie kedze ziadne nespominas. no a urcite by som vysmaril tu plastovu rastlinu a zasadil nejake nenarocne zive rastliny...gupky su ryby ktore sice su nenarocne a preziju aj v prazdnom umelom akva ale su v strese a nedozivaju sa tak dlho...kup tam napr cryptocoryne affinis jednu podla mna rychlo rast nebude ale ak by moc vyrastla nechas tie male co vyhonkami vypusti a velku das niekomu co ma velke akvarko..dalej sagittariu..a napr nejaky javsky mach... hlavne ten filter ked budes kupovat kupuj primerany objemu akvarka...tj ked mas 30litrove tak nech je urceny pre akva okolo 30litrov...max 45..potom by robil v akva zase privelky bordel a rybam ani rastlinam by to nevyhovovalo.
skus si dat typ do googla a skusit precitat co pisu akvaristi nan ci su spokojny. ja mam podstatne vacsie akvarka takze nemam prehlad v tychto malych filtroch..okyslicovanie samotne sa mi nezda ako najlepsia volba..
jaj a s tym autom si sa netrafila..ked v normalnej cenovej relacii tak superb combi ak drahsie tak maserati grandcabrio s...golf je predrazena hovadina krpata
@djdaniels ďakujem véľmo pekne D superb to auto by som si v živote NEKÚPILA !! D škaredé je D keď raz budem veľká (keď) tak si kupím autíčko mojich snov síce trošilililinku drahšie od ostatných ale to nevadí D Minicooper D alebo wolksvagen chrobáka
@simona12121 superb combi je najkrajsie kombicko tak to niesi ani velmi narocna. mne frajerka zadrela ze ked jej budem niekedy kupovat auto ze chce medaka tak ja ze dobre A-ckovy. ona ze minimalne ML.. ale tak keby mam peniaze na to tak jaj jej ho kupim...ale moje vysnene maserati by som jej nedal nikdy D a uz konec je to o rybach ne autach
@simona12121 s presnostou ti to povedat neviem. ale niekedy sa to moze stat. tak ako sa to moze stat u ludi. mne sa stalo uz aj take ze ryba rodila mrtve krpate ryby..moze sa tak stat napriklad ked je v strese...ty si vcera niekde vo fore spominala ze ti to robi aj samec. takze bud su v strese alebo mozno si aj chore kupila. inac to ze po porode skape samica sa stat fakt moze aj ked dovtedy vypadala uplne zdravo a bezproblemov. kedze si spominala ze mas 30l akvarium a mala si tam len dve gupky tak otravu nitridmi vylucujem.
@djdaniels okej takže ja som mala ssamca ,samičku v akvárku (gupka) a potom 2 samičky mečúňov.. mečúňe sa držia už viac ako pol roka ale gupky už všetky pokapali.. samička po pôrode , malé deň nato a samčeka som dnes ráno našla na dne akvária.. nemôže to byť z toho tepla a že v akvárku nemajú okysličovač/filter ? samožrejme , chystám sa obohatiť svoju zbierku.. dúfam že mi to výjde a budem chovať mečúne a gupky spolu D si spravím rybaciu farmu
@simona12121 pravdepodobne boli chore. ja ked chodim po akvaristikach tu v BA tak len zriedkakedy v niektorej vidim fakt zdrave gupky. najlepsie kupit od dobreho chovatela. inak k velkosti tvojho akva by som k tym dvom mecunom dal uz len max dve ryby o velkosti gupky. ak nechces aby doslo k prerybneniu a nasledne by aj tak vsetky ochoreli a pokapali. a skor by som volil nezivorode ryby ktore sa nemnozia tak lahko. hentieto zivorode ryby su pekne ale to je pliaga...sa to mnozi ja a teraz musim zbavit 50ks plat koralovych. neviem co s nimi. a gupiek tiez dakych aspon 10tich...pomaly sa chcem ale uplne tychto ryb zbavit a chcem len ryby nezivorode co sa nemnozia..su s tym len starosti stale.
@djdaniels akvarko mam teraz cca 15 l .. akvarko mi puklo takže som sa rozhodla pre kúpu 30 litrového..neviem tie ryby mi to nikdy nerobili aj keď som ich mala nejaz cez 4 mesiace.. a nijaka choroba nič sa u nich neprejavilo takk ja neviem.. fakt tie mečúne sú tam také živé , behau lietajú tak.. a ešte keď som mala dávnejšie gupku tak
@simona12121 to je normalne aj mne tak zmizli ryby. nejedna. proste skape niekedy vecer a za noc ju stihnu ostatne zozrat celu ostane len kostricka ktora zapadne dakam medzi strk a casom sa rozlozi... vies co nemali by dostat z okusovania infekciu ak su zdrave. a do istej miery im dokaze chvostova plutva dorast.
@simona12121 neni zac. doporucujem fakt precitat » akva.sk/... vo fore si najdes pekne vela odpovedi na rozne otazky..staci tomu sem tam venovat par minut vecer napr.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
Pozri, co keby si navstivila nejake akvaristicke forum ?
taku tuposť som tu davno nezažil prepač, klesla si v mojich očiach hlboko
mozno taketo nieco:
» www.akvaobchod.sk/atman-atf300-p-...
alebo vykonnejsie..avsak treba kuknut rozmery aby si to tam vobec dala..skor asi ten mensi ale by som vybral
» www.akvaobchod.sk/atman-atf301-p-...
skus si dat typ do googla a skusit precitat co pisu akvaristi nan ci su spokojny. ja mam podstatne vacsie akvarka takze nemam prehlad v tychto malych filtroch..okyslicovanie samotne sa mi nezda ako najlepsia volba..