Ak máte problém s pochopením súčasnej finančnej krízy nasledujúce riadky
by Vám mohli napomôcť......
1. Kedysi dávno v jednej dedinke v Indií jeden muž oznámil dedinčanom,
že kúpi opice každú za $10.
2. Dedinčania vedeli, že v okolí je mnoho opíc,
odišli do lesa a začali ich chytať.
3. Muž kúpil tisíce opíc za sľúbenú cenu $10. Ako sa znížil počet opíc
v prírode dedinčania nepokračovali v ich úsilí.
Na to muž oznámil, že bude kupovať opice po $20.
Toto znova vyburcovalo dedinčanov a opäť začali chytať opice.
4. Čoskoro na to sa výskyt opíc ešte znížil a ľudia sa vrátili späť
na svoje farmy. Muž zvýšil ponuku na $25,
ale aj tak bolo veľmi ťažké chytiť opicu.
5. Teraz muž oznámil, že bude kupovať opice za $50 za kus a pretože
musí odísť do mesta bude ho zastupovať jeho asistent,
ktorý bude v jeho mene nakupovať opice.
6. Keďže muž nebol prítomný asistent povedal dedinčanom:
"Pozrite na všetky tieto opice v klietke, ktoré muž kúpil.
Ja vám ich predám za $35 a keď sa muž vráti z mesta
vy mu ich môžete predať späť za $50 ako včera muž oznámil.
7. Dedinčania dali dokopy všetky svoje úspory a kupili všetky opice.
8. Po tomto dedinčania už nikdy nestretli ani muža ani jeho asistenta,
iba opice boli všade okolo ako na začiatku.
dobré, čo ?
inak už aj na mna prišla finančná kríza. nemám poriadne ani len na chleba ak náhodou viete o nejakej práci, alebo o nejakých peniazoch čo sa len tak válajú po zemi, tak mi dajte vedieť díky
Tato konkretna finacna kriza vznikla koli konzumnemu sposobu americkeho zivota. Zobrat vsetko na pozicky, domy na hypoteky a potom nie je z coho splacat.. Banky krachuju a zvysok uz poznas ale inak to ma povod v nesplatitelnom dlhu voci centralnej banke. Takato kriza sa opakuje kazdych X rokov (konci vojnou) a aj sa opakovat bude, pokym sa tento system uplne nezruti. Potom pride dalsi, ktori sa bude javit ako dobry a tak dookola.
Inak ak budes ignorovat 90% zvastov z dokumentu Zeitgeist (ci tak nejako sa to pise), tak pochopis co, ako a preco..
americke banky davali hypoteky klientom, ktori nemal peniaze splacat ich...po pade hypotekarneho trhu sa zrutila akciova banka merill lynch a klesli ratingy americkych akciovych bank, na co akcionari reagovali panikou, ktora sa preniesla do celeho sveta, kedze ekonomika zeme je zavisla na ekonomike USA...su vsak indicie, ze tato kriza je poslednym krcom americkej moci nad svetom, ze tazisko svetovej ekonomiky sa presuva (do ciny)
@4 pokial sa bude v cine obchodovat v dolaroch (co sa pokial viem stale robi a robit aj bude, pretoze prechod na eura by bol asi dost bolestivy), tak bude amerika na tom stale velmi dobre. Jedna kriza hore dole.. Takychto umelovytvorenych kriz uz bolo niekolko a stale je cely svet zavisli od americkej ekonomiky.
vsetko to zacalo nardonym planov rozvoja byvania schvalenym pred 20 rokmi,do toho spekulacie z obchodmi s umelo vytvorenym financnym nastrojom s nazvom Hypotekarne zalozne listy.
Jednoducho nenazranost... inak podobna tema uz tu je.
@11 : viacerí sme prijali posilnenie USD vdaka financnej krize so zdesenim.
Ale kedze ja som optimista pocuvam, a verim, takym odbornym nazorom, ktore tvrdia ze toto vacsie posilnenie dolara je posledy vystrel pred pokracujucim poklesom.
@14 dolar posilnuje,kedze mu investori veria. Presuvaju prachy z akcii a komodit do mien.Vladne presvedcenie ze US sa dostane z krizy skor ako EU. Vcerajsie znizenie urokovych sadzieb znova pomoze nastartovat akcie...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
Ak máte problém s pochopením súčasnej finančnej krízy nasledujúce riadky
by Vám mohli napomôcť......
1. Kedysi dávno v jednej dedinke v Indií jeden muž oznámil dedinčanom,
že kúpi opice každú za $10.
2. Dedinčania vedeli, že v okolí je mnoho opíc,
odišli do lesa a začali ich chytať.
3. Muž kúpil tisíce opíc za sľúbenú cenu $10. Ako sa znížil počet opíc
v prírode dedinčania nepokračovali v ich úsilí.
Na to muž oznámil, že bude kupovať opice po $20.
Toto znova vyburcovalo dedinčanov a opäť začali chytať opice.
4. Čoskoro na to sa výskyt opíc ešte znížil a ľudia sa vrátili späť
na svoje farmy. Muž zvýšil ponuku na $25,
ale aj tak bolo veľmi ťažké chytiť opicu.
5. Teraz muž oznámil, že bude kupovať opice za $50 za kus a pretože
musí odísť do mesta bude ho zastupovať jeho asistent,
ktorý bude v jeho mene nakupovať opice.
6. Keďže muž nebol prítomný asistent povedal dedinčanom:
"Pozrite na všetky tieto opice v klietke, ktoré muž kúpil.
Ja vám ich predám za $35 a keď sa muž vráti z mesta
vy mu ich môžete predať späť za $50 ako včera muž oznámil.
7. Dedinčania dali dokopy všetky svoje úspory a kupili všetky opice.
8. Po tomto dedinčania už nikdy nestretli ani muža ani jeho asistenta,
iba opice boli všade okolo ako na začiatku.
dobré, čo ?
inak už aj na mna prišla finančná kríza. nemám poriadne ani len na chleba ak náhodou viete o nejakej práci, alebo o nejakých peniazoch čo sa len tak válajú po zemi, tak mi dajte vedieť díky
Inak ak budes ignorovat 90% zvastov z dokumentu Zeitgeist (ci tak nejako sa to pise), tak pochopis co, ako a preco..
Jednoducho nenazranost... inak podobna tema uz tu je.
Vies aky je kurzy SKK/USD cca 24, co znamena oslabenie od leta,kedy bol okolo 18.
A pomer EUR/USD je uz okolo 1,25 co v lete este bolo 1,6 takze dolar v ziadnom pripade neklesa,prave naopak,posilnuje daleko viac ako euro.
Investori daleko viac veriaamerike,ako europe.
Banky skupuju dolare,potrebuju likviditu.
Si pozri urocenie terminovych vkladov,este som to nikdy nevidel aby banky zvyhodnovlai urocenie terminovanych vkladov v cudzej mene.
Ale kedze ja som optimista pocuvam, a verim, takym odbornym nazorom, ktore tvrdia ze toto vacsie posilnenie dolara je posledy vystrel pred pokracujucim poklesom.