Ahoj, hľadám ľudí, ktorí majú skúsenosti s fínskym jazykom (tlmočníctvo) na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského, tento odbor sa otvára prvýkrát, no fínsky jazyk bolo možné študovať v rámci iných študijných programov počas niekoľkých semestrov.
Náročnosť, prístup, možnosti (vycestovanie, štipendium etc.), ako sa ti páči, či si mala nejaké základy keď si tam išla a tak. Toto všetko by sa týkalo skôr UK, predpokladám že na MUNI to majú poriešené dobre Ale ak sa na to predsa dám možno sa pokúsim o rok o prestup do Brna
no, hlavne v Brne je to pod baltistikou, takže by si si asi musela dorábať viacero predmetov, hlavne ohľadom dejín pobaltia a tak, ale to len tak na okraj
no, základy som mala, ale to len preto, že som sa to snažila učiť ako samouk skôr, ako som vedela, že sa to dá vôbec študovať.. inak základy väčšina nemala žiadne (možno nejaký ten pozdrav a podobné prkotiny
páčiť sa mi páči, síce je to dosť i kolektívom, ale ak by som sa mala vybrať do minulosti a znova sa rozhodnúť, tak sem idem i tak
vycestovať sa dá, kopa spolužiačok bola/ide Erazmom do Fínska, i letné kurzy tam bývajú (vlani som bola, super bolo , štipendiá nie sú a náročnosť? Jazyk ako taký je celkom v pohode, niektoré omáčky okolo, čo s fínčinou tak nesúvisia, ale sú povinné ani nie, ale to je skôr vyučujúcim (ale inak fínčinárov máme vážne fajn, aj fínske lektorky nám chodia
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
no, základy som mala, ale to len preto, že som sa to snažila učiť ako samouk skôr, ako som vedela, že sa to dá vôbec študovať.. inak základy väčšina nemala žiadne (možno nejaký ten pozdrav a podobné prkotiny
páčiť sa mi páči, síce je to dosť i kolektívom, ale ak by som sa mala vybrať do minulosti a znova sa rozhodnúť, tak sem idem i tak
vycestovať sa dá, kopa spolužiačok bola/ide Erazmom do Fínska, i letné kurzy tam bývajú (vlani som bola, super bolo , štipendiá nie sú a náročnosť? Jazyk ako taký je celkom v pohode, niektoré omáčky okolo, čo s fínčinou tak nesúvisia, ale sú povinné ani nie, ale to je skôr vyučujúcim (ale inak fínčinárov máme vážne fajn, aj fínske lektorky nám chodia