Pár rokov dozadu bola veľmi diskutovaná téma , že FIT je viac prakticky zameraná škola, no dnes mi to príde tak , že FI sa snaží viac uviesť študentov do praxe a dovolí im popri štúdiu aj pracovať , nielen sa podieľať na "praktických projektoch".
Netuším, ako je to teraz na FI MUNI. Som už 6 rokov vonku. Ale FI ma naučila teoreticky základy väčšiny vecí, s ktorými som sa kedy stretol v praxi. A naučiť sa už konkrétnu technológiu, alebo vypilovať programovací jazyk, na to nepotrebuješ školu. Nikdy som nemal v praxi problém, že som bol veľmi teoreticky zameraný a nedokázal som fungovať v praktickom svete.
Nikto nejde na vš aby mal prax. Škola by ťa mala naučiť teóriu ktorá bude platiť stále. Ale od daľšieho roku by na FI mali otvoriť prakticky zameraný obor kde cez školu budeš pracovať v nejakej firme.
FIT je vraj dosť ťažký, záleží asi aj na človeku, ale čo poznám ľudí, tak musia dosť makať. Veľa z nich potom prestúpilo na Mgr. na MUNI (myslím, že na MUNI získaš Mgr. a na VUT Ing. ale nie som si istá). Ale skús nájsť niekoho z oboch škôl, nech ti povedia
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
6 komentov