Ahojte, rada by som Vás poprosila o radu, resp. Váš názor. Som na erazme v zahraničí a dostala som tu za úlohu robiť projekt so spolužiakmi domácimi, ale tí za celý semester nepohli prstom. Som im poslala svoju časť projektu, ale doteaz k tomu nič neprida
veľmi jasne som im to písala aj hovorila dokonca mi povedali, že to urobia..a dnes večer to mali poslať ale zase neposlali.
No ved na to so myslela, ale naši mi povedali, že na to je už neskoro že čo on akože s tým teraz.
Dostala som ešte radu spraviť to celé za nich aby nebola zlá známka..ale to sa mi vidí blbosť. Aj tak sa musím učiť na iné skúšky.
A v akej si krajine? V UK napr. majú na takéto problémy "personal tutors" ale ak niekoho takého nemáš k dispozícii, tak by som proste zašla za profákom, čo najskôr. Prípadne to donkončila sama a sama to aj odprezentovala.
Ísť za profákom s tým ako to je, ale nežiadať úľavy/hovadiny, ale povedať,, že to sama dokončíš a sama odprezentuješ. V podstate, že chceš len odísť od nich zo skupiny.
ja viem, ale rozmýšľam že to spravím až po prezentácíí ak by bol profák veľmi nespokojný, lebo sa bojím, že ak to spravím pred, ešte budú mať čas na nejakú pomstu..neviem :/
Aj ked nemám moc odvahu ísť takto za profákom
Aj ja som mal na skole spoluziacku ktora ludom robila ulohy. Nikdy nepovedala nie. Bola taky knihomol zo skoly do skoly.
Teraz pracuje na obecnom urade ako sekretarka. A to vsetko preto lebo sa nechala cely zivot vyuzivat a stratila schopnost povedat NIE !
určite choď za profesorom a snaž sa nájsť nejaké riešenie. neviem, kde si, ale ja som v zahraničí mala dobré skúsenosti, len to samozrejme treba dobre sformulovať. ale rieš to s ním, určite.
len nemyslíte že je už neskoro ísť za ním teraz pár dní pred odovzdaním?
ja neviem popravde..čo ak mi povie prečo som to neriešila skôr?
A ja mu poviem, stále mi hovorili že to urobia a neurobili doteraz či ?
áno áno...toto poznám...síce nie vrámci erazmu ale...tiež sme pracovali v skupinke, tiež bolo treba dokončiť projekt...všetko vyzeralo fajn, keď tu zrazu pár dní pred odovzdaním práce sme zistili, že to vlastne ešte nemáme vôbec hotové...kolegovia sa prepli do režimu "mám to na háku" a tak to celé aj pri obhajobe dopadlo >
na tvojom mieste by som už zajtra vyhľadala dotyčného profesora...hej, možno povie, že je to váš problém, ale stále je možnosť, že nájde i nejaké náhradné riešenie, ktoré by sa ti za ten deň mohlo podariť splniť...robiť sama celú prácu, je ako hovoríš, blbosť...keď profesorovi situáciu primerane vysvetlíš s tým, že si plne pripravená aspoň časť práce nejako zachrániť alebo zniesť prípadné následky, tak by to mohol podľa mňa prijať....vyjsť s touto teóriou až po spackanej obhajobe by mohlo znieť len ako výhovorka....
a otázka, prečo si to neriešila skôr je na mieste...ale tak zase ak nebývaš s dotyčnými, snažila si sa s nimi počas toho semestra skontaktovať a oni sľúbili, že sa na to pozrú, tak čo si s tým mala urobiť? postaviť sa nad nich? nie sú už hádam malé deti, aby si nedokázali plniť povinnosti a aby nutne nad nimi niekto stál...ale skôr ako za náhodou rozhodneš ísť za tým profesorom, tak sa preventívne ešte raz usti, či to naozaj už nemajú spracované...najlepšia by bola osobná návšteva s tým, že sa ideš s nimi pozhovárať o tom čo a ako bude na obhajobe...
Tiež mi to nie je príjmené komu by už bolo?
Byť v role bondzáka.
Ale rozmýšľala som, žeby som to mohla spraviť tak, že sa pôdjem opýtať, či v rámci hodnotenia budeme hodnotení všetci spolu alebo každý podľa dielu ktorý spracoval, a keby sa pýtal že prečo tak len.. že je mi to ľúto, len mám taký menší problém, že moja skupina mi zatiaľ neposlala materiály a neviem čo od toho môžem očakávať, že svoju časť som si pripravila ale neviem ako zvyšok...že možno to bude dobre spracované, možno nie, ale zatiaľ nemám k dispozícií materiálny tak som v neisote..
Neznie to až tak bonzácky či?
Často sa mi stávalo, že som ťahal skupinu ale nikdy sa mi nestalo, že by so mnou nekomunikovali. Otázne ešte je, či to na poslednú chvíľu nedokončia. Neviem aký náročný ten projekt je...
Máš pravdu, nebonzuj ich,
sprav si svoju časť, ako len
najlepšie vieš, odprezentuj
všetko, čo sa bude dať a
zahraj potom pred všetkými
divadielko, ako sa tešíš
na zvyšok prezentácie
od parťákov zo skupiny.
Ak je ten hodnotiteľ čo i len
troška súdny človek, tak teba
za lenivosť alebo neschopnosť
iných odrovnať nemôže.
Troška sa premôž a urob im hanbu,
možno práve to ich zobudí
do budúcnosti, ja si myslím, že
nič lepšie pre nich urobiť nemôžeš.
pretoto neznášam skupinové práce. spoliehať sa furt na iných ach jak mi to len nervy žere... potom mi už príde aj trápne naháňať niekoho ale podľa mňa keby zajdeš za profákom, povieš mu čo je vo veci, ukažeš mu svoju polovičku vypracovanú a povieš že ostatné mali urobiť oni a nepohli ani prstom a že ty kôli nim nechceš mať zlé hodnotenie tak by ti to mal uznať. si to odprezentuješ čo máš a bude
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
No ved na to so myslela, ale naši mi povedali, že na to je už neskoro že čo on akože s tým teraz.
Dostala som ešte radu spraviť to celé za nich aby nebola zlá známka..ale to sa mi vidí blbosť. Aj tak sa musím učiť na iné skúšky.
lebo už som fakt trochu zúfalá z toho
Aj ked nemám moc odvahu ísť takto za profákom
Teraz pracuje na obecnom urade ako sekretarka. A to vsetko preto lebo sa nechala cely zivot vyuzivat a stratila schopnost povedat NIE !
ja neviem popravde..čo ak mi povie prečo som to neriešila skôr?
A ja mu poviem, stále mi hovorili že to urobia a neurobili doteraz či ?
na tvojom mieste by som už zajtra vyhľadala dotyčného profesora...hej, možno povie, že je to váš problém, ale stále je možnosť, že nájde i nejaké náhradné riešenie, ktoré by sa ti za ten deň mohlo podariť splniť...robiť sama celú prácu, je ako hovoríš, blbosť...keď profesorovi situáciu primerane vysvetlíš s tým, že si plne pripravená aspoň časť práce nejako zachrániť alebo zniesť prípadné následky, tak by to mohol podľa mňa prijať....vyjsť s touto teóriou až po spackanej obhajobe by mohlo znieť len ako výhovorka....
Byť v role bondzáka.
Ale rozmýšľala som, žeby som to mohla spraviť tak, že sa pôdjem opýtať, či v rámci hodnotenia budeme hodnotení všetci spolu alebo každý podľa dielu ktorý spracoval, a keby sa pýtal že prečo tak len.. že je mi to ľúto, len mám taký menší problém, že moja skupina mi zatiaľ neposlala materiály a neviem čo od toho môžem očakávať, že svoju časť som si pripravila ale neviem ako zvyšok...že možno to bude dobre spracované, možno nie, ale zatiaľ nemám k dispozícií materiálny tak som v neisote..
Neznie to až tak bonzácky či?
@23 to znie ako dobrý nápad.
sprav si svoju časť, ako len
najlepšie vieš, odprezentuj
všetko, čo sa bude dať a
zahraj potom pred všetkými
divadielko, ako sa tešíš
na zvyšok prezentácie
od parťákov zo skupiny.
Ak je ten hodnotiteľ čo i len
troška súdny človek, tak teba
za lenivosť alebo neschopnosť