Caute najde sa tu este niekto, kto studuje na Matfyze Aplikovanu informatiku ? (Viem, ze podobnych tem o FMFI AP tu uz je, ale su uz dost neaktualne... ). Chcem sa opytat, ako je to z prijimackami a ci beru aj bez nich, lebo na stranke maju, ze beru bez p
Tak toto ti študenti nebudú vedieť povedať. Ja keď som sa tam hlásila pár rokov dozadu, prijímačky som nerobila. Ale už ďalší rok tuším boli. Asi najistejšie bude, pýtať sa na študijnom - ale pokiaľ majú na stránke vyslovene medzi aktuálnymi informáciami napísané, že stačia výsledky zo scio testov, tak by to malo platiť...
Že by sa vždy robili prijímačky na všetky odbory, to je blbosť, ani ja som ich na aplikovanú nerobil, ani @anzu ich nerobila na matematiku, pokiaľ si dobre pamätám
A čo tak vedieť niečo na prijímačkách? ... Na aplikovanú berú veľa ľudí aj po prijímačkách ...
A ak prijímačky nie sú, tak polovicu ľudí veľmi skoro povyrážajú ...
Skús nebrať tie prijímačky ako postrach, ale ako indikátor toho, či sa tam hodíš ...
snáď to tu vyriešim podľa toho, ako to viem ja, sa prijímačky robia na všetky odbory, s výnimkou roku, kedy je na danom odbore málo študentov. nás sa hlásilo na matiku asi 70 a berú tuším 100, tak nás vzali všetkých, ale na ekonomickú a finančnú matiku sa už prijímačky robili. stačí zistiť, koľko ľudí sa hlásilo asi posledné tri roky a podľa toho sa bude dať predpokladať, či prijímačky budú, alebo nie. nebude sa to meniť, pretože čírou náhodou viem, že dekan sa vyjadril, že on by chcel robiť prijímačky a selektovať, ale tie peniaze na opravu balkónov sa musia niekde zohnať.
@tunidlo ja som napríklad rada, že som prijímačky nerobila, neviem, ako to je u vás, ale u nás som videla nejaké veľmi divné a zastrašujúco vyzerajúce ukážkové zadania, nie také pekné, ako napríklad na fiitke...
A tou prvou vetou som len chcel povedať, že sa mi zdá divné, že hoci na v podstate najľahšom odbore, ale aj tak stačí dosť tuctová podmienka na to, aby to mal človek isté bez prijímačiek. A to na fakulte, ktorá je asi čo sa tej matiky týka najlepšia u nás, zrejme ...
Ale teraz si uvedomujem, že som napísal hlúposť, predsa bežne im na to stačí nič a zoberú bez prijímačiek všetkých ... Je to normálne ...
KEd uz chodite na FMFI.....je tam taky odbor ze: " Kognitivna veda ". Prosim vas, co by ste mi vedeli o tomto obore povedat ?. nemyslim teraz, ze o com je a tak, to viem o com je. Ale myslim vztah studentov k tomuto odboru, a take tie "urban legends" ...
A nie sú to moc "urban legends", ale voľným okom vidieť, že je to odbor asi s najmenším počtom klasických školských "závad" -- mal som nejeden predmet z toho oboru a stretol som sa s dosť učiteľmi a ešte som sa nestretol a nejakým zlým, neprajným, alebo ľahostajným -- a okrem toho vidieť, že je to obor dosť ľahký (toto ale neviem plne posúdiť, nemal som ešte žiadne z povinných predmetov, ale vyjadrovali sa tak aj ľudia, ktorí to študujú) a odmeňuje študentov často nečakane ľahkými kreditmi.
Vedieť toto študenti na ťažších odboroch matfyzu, možno by sa dosť naštvali
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
@john0
Že by sa vždy robili prijímačky na všetky odbory, to je blbosť, ani ja som ich na aplikovanú nerobil, ani @anzu ich nerobila na matematiku, pokiaľ si dobre pamätám
A čo tak vedieť niečo na prijímačkách? ... Na aplikovanú berú veľa ľudí aj po prijímačkách ...
A ak prijímačky nie sú, tak polovicu ľudí veľmi skoro povyrážajú ...
Skús nebrať tie prijímačky ako postrach, ale ako indikátor toho, či sa tam hodíš ...
(tej prvej vete nechapem co si nou chcel povedat)
no mna hlavne zaujimalo, ci su tie informacie na stranke smerodatne, ci sa oplati robit tie scio testy
@tunidlo ja som napríklad rada, že som prijímačky nerobila, neviem, ako to je u vás, ale u nás som videla nejaké veľmi divné a zastrašujúco vyzerajúce ukážkové zadania, nie také pekné, ako napríklad na fiitke...
Ako povedala galinka, mali by byť
A tou prvou vetou som len chcel povedať, že sa mi zdá divné, že hoci na v podstate najľahšom odbore, ale aj tak stačí dosť tuctová podmienka na to, aby to mal človek isté bez prijímačiek. A to na fakulte, ktorá je asi čo sa tej matiky týka najlepšia u nás, zrejme ...
Ale teraz si uvedomujem, že som napísal hlúposť, predsa bežne im na to stačí nič a zoberú bez prijímačiek všetkých ... Je to normálne ...
@anzu
Aj keby tam mali od teba chcieť riešiť matice 100*100, tak to nič neznamená, pretože to ostatní aj tak neurobia ...
Prijímačky nie sú o zadaniach, ale o účastniacich sa ľuďoch
No o zadaniach hovoríš
kde sa da zistit, kolko ludi sa hlasilo minule roky ?
» www.fmph.uniba.sk/index.php?id=18...
Tak odpoveď do roka, mesiaca a pár dní
Ja plánujem prestúpiť na kognitívnu vedu.
A nie sú to moc "urban legends", ale voľným okom vidieť, že je to odbor asi s najmenším počtom klasických školských "závad" -- mal som nejeden predmet z toho oboru a stretol som sa s dosť učiteľmi a ešte som sa nestretol a nejakým zlým, neprajným, alebo ľahostajným -- a okrem toho vidieť, že je to obor dosť ľahký (toto ale neviem plne posúdiť, nemal som ešte žiadne z povinných predmetov, ale vyjadrovali sa tak aj ľudia, ktorí to študujú) a odmeňuje študentov často nečakane ľahkými kreditmi.
Vedieť toto študenti na ťažších odboroch matfyzu, možno by sa dosť naštvali