tak to presne viem ako sa ciiitiš s pavukom viem v jednej miestnosti existovať iba ak neviem že v nej je..... tymto dakujem svojiim kamoškaam za odsavač na hmyz hroozne mi ulahčil život
pred mesiacom som zrátal že ich mám 51, no teraz je ich podstatne viac, niekedy potom ich zrátam spomeniem len fóbiu z pavúkov, z výšok, z veľkých priestorov, zo starých vecí, z mostov, z ozveny, z asymetrie, z nedokončených vecí, z hmyzu a pod.
@klaudiqaaa - z balónov mám aj ja práve dnes v škole keď som pil a kamoš praskol balón, tak som vypľuvol to čo som mal akurát v ústach a celú tašku som mal od koly ale z uhoriek nemám
sesternica má strašnú fóbiu z gombíkov normálne sa toho nemôže dotknúť, hnusí sa jej to keď sme boli na chate, mali tam návliečky s gombíkmi... spala celá obalená látkou a ponožkami, aby sa jej toho nedotkla žiadna časť tela
@klaudiqaaa takto by som vyvádzal, keby tam priniesli tarantulu
A ešte mám fóbiu z nahého tela, to som zabudol vlastne preto som aj asexuál nie je to také že začnem vrieskať alebo robiť cirkusy, len sa mi to proste protiví
Moje fóbie sú také mierne, určite nie chorobné. Prejavujú sa u mňa len určité ich znaky.
Napríklad akrofóbia. Nie je to také úplné, ja sa nebojím výšky, ja sa bojím, že odtiaľ spadnem. Nevadí mi stáť niekde vo výške 300 metrov, ten výhľad si budem užívať. Len nebudem stáť blízko kraja, nech nespadnem. Tiež nemám problém ísť na kolotoče, aj ten výhľad si budem užívať, len celý čas tŕpnem, aby sa im tam náhodou niečo nepokazilo, neodtrhlo,... Ďalej arachnofóbia a všetky chrústy, mravce, dážďovky, hmyz, slimáky a pod. Ja sa ich nebojím, mne len prídu neuveriteľne nechutné a keď si predstavím, že by to po mne liezlo...
Potom mierna ochlofóbia (strach z davu a zaľudnených priestorov), ofidiofóbia (strach z hadov) – odvtedy čo jeden plával okolo mňa... a sociálna fóbia, ktorá sa mierne prejavuje v príznakoch, ale nepostrehla som žiadnu zhodu s telesnými prejavmi.
Mierna antropofóbia (strach z ľudí), kakotechnofóbia (strach zo zlyhania), nyktofóbia (strach z tmy), siderofóbia (strach pred bleskom a búrkou) – to len keď som niekde vonku, doma nie, gefyrofóbia (strach z mostov), ale to tiež nie je také, že by som sa bála cez ne vôbec chodiť, skôr, že čo keď sa niečo odtrhne a tak, preto cez ne chodím veľmi rýchlo. A tiež mám strach, že keď idem do kopca, či už na bicykli, aute alebo čokoľvek inom, že zrazu pôjdem dolu a nebude sa to dať kontrolovať xD To je také absurdné A tiež z eskalátorov, ale takých tých strašne dlhých, že to ide skôr rovno dolu ako „dole kopcom“.
z pavukov ma veľa ľudi strašne sa mi to hnusi a vždy ked vidim nepohnuteho pavuka a pohne sa pri tom ako sa naňho pozeram zacnem sa triast raz som sa dokonca rozplakala ked som ho videla ale akoze ze by som odpadla to nie
Bojím sa lastovičiek Ale vážne ľudia, vy sa nebojíte, že do vás vrazia, keď lietajú tak nízko? Vtedy sa vždy dívam pod nohy, aby som ich ani nevidela, lebo inak by som asi neprešla ani dva metre
ja som sa strasne bala psov..az tak ze ked bol na druhej strane cesty radsej som obisla dom a este jednu ulicu akoby som sa s nim mala stretnut...a vyriesila som to tak ze sme si kupili psa...no a uz sa psov nebojim..proste som si tak toho nasho oblubila ze ma to preslo ..no a este pomohlo to ze sme pri venceni stretavali strasne velkych psov..a casto..
z výťahov. nie takú extrémnu, že by som radšej chodila po schodoch (lebo keď máte hodinu na 22. poschodí, to aby ste šli minimálne o hodinu skôr do školy ) ale nemám z toho dobrý pocit.... obzvlášť keď mám ísť sama
a ani pohľad z výšky mi nerobí veľmi dobre... ani na ajfelovke som nešla až na najvyššie poschodie... xD (ale odôvodňujem to tak, aby som mala dôvod ešte niekedy sa do paríža vrátiť
@klaudiqaaa - myslíš video, kde si niekoľko ľudí medzi sebou robí "príjemne" nepochopiteľným spôsobom a dá to verejne publikovať? ďakujem, ale neprosím si
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
59 komentov
o tom som este nepocula
Z balónov:
@marty0908 pokiaľ si nezačal robiť to čo tá ženská vo videu myslím že to je ešte vporiadku
A ešte mám fóbiu z nahého tela, to som zabudol vlastne preto som aj asexuál nie je to také že začnem vrieskať alebo robiť cirkusy, len sa mi to proste protiví
Napríklad akrofóbia. Nie je to také úplné, ja sa nebojím výšky, ja sa bojím, že odtiaľ spadnem. Nevadí mi stáť niekde vo výške 300 metrov, ten výhľad si budem užívať. Len nebudem stáť blízko kraja, nech nespadnem. Tiež nemám problém ísť na kolotoče, aj ten výhľad si budem užívať, len celý čas tŕpnem, aby sa im tam náhodou niečo nepokazilo, neodtrhlo,... Ďalej arachnofóbia a všetky chrústy, mravce, dážďovky, hmyz, slimáky a pod. Ja sa ich nebojím, mne len prídu neuveriteľne nechutné a keď si predstavím, že by to po mne liezlo...
Potom mierna ochlofóbia (strach z davu a zaľudnených priestorov), ofidiofóbia (strach z hadov) – odvtedy čo jeden plával okolo mňa... a sociálna fóbia, ktorá sa mierne prejavuje v príznakoch, ale nepostrehla som žiadnu zhodu s telesnými prejavmi.
Mierna antropofóbia (strach z ľudí), kakotechnofóbia (strach zo zlyhania), nyktofóbia (strach z tmy), siderofóbia (strach pred bleskom a búrkou) – to len keď som niekde vonku, doma nie, gefyrofóbia (strach z mostov), ale to tiež nie je také, že by som sa bála cez ne vôbec chodiť, skôr, že čo keď sa niečo odtrhne a tak, preto cez ne chodím veľmi rýchlo. A tiež mám strach, že keď idem do kopca, či už na bicykli, aute alebo čokoľvek inom, že zrazu pôjdem dolu a nebude sa to dať kontrolovať xD To je také absurdné A tiež z eskalátorov, ale takých tých strašne dlhých, že to ide skôr rovno dolu ako „dole kopcom“.
No a to by bolo, myslím, že všetko
(dôvod: alergia)
uhorky? zaujimave
z pavukov ma veľa ľudi strašne sa mi to hnusi a vždy ked vidim nepohnuteho pavuka a pohne sa pri tom ako sa naňho pozeram zacnem sa triast raz som sa dokonca rozplakala ked som ho videla ale akoze ze by som odpadla to nie
je to divne ale ked pocujem tykanie hodin tak sa zacnem strasne bat a cela sa roztrasiem
Výšky->keď stojím na stoličke a pozriem sa na strop... :/
@klaudiqaaa - myslíš video, kde si niekoľko ľudí medzi sebou robí "príjemne" nepochopiteľným spôsobom a dá to verejne publikovať? ďakujem, ale neprosím si