Inšpirovala ma predošlá anketa: S čoho máte fóbie?
Nedávno som totiž čítala príbeh nejakého dievčaťa ktoré malo fóbiu s balónov tak ma napadlo či aj tu je niečo také
ked som bola ja mala..mala som fobiu z pavukov..no raz som si pred spanim dala na stenu takych pavuckov z umelej hmoty..a spominam si,ze sa mi v noci snivalo,ze po mne lozia...hrozny sen.. ale ked som sa zobudila, myslim,ze fobia bola prec..od vtedy nemam problem s pavukmi..
ale larvy a dazdovky nemusim
maly uzavrety priestor, a obcas aj vela ludi pokope.ale nie je to nejako extra silna fobia. jaj a este. rezanie a operovanie akejkolvek zivej hmoty .blee
Ja mam fobiu z klaunov...teda nie az take nejaku ze fest,ani by som to fobiou nenazyvala,len mi pridu taki zlovestni a v ich pritomnosti sa necitim dobre
noo ja mám také "fóbičky"*. z vlakov, z výšok, zo studní (áno videla som Kruh , z dážďoviek, z výťahov a iných stiesnených priestorov...
*fóbička= nepríjemný pocit pri kontakte s istými vecami, udalosťami, nie však silný odpor polovičná fóbia (poznámka prekladateľa)
keď som bola menšia, mala som fóbiu z pavúkov...teraz je to už, až na niektoré druhy, v podstate v pohode...dokonca sa mi niektoré zdajú zlaté... a @19. ninus ma predbehla, tak len dodám, že súhlasím, a podobne je to i u mňa, ale nie pri všetkých samozrejme...
@15 ...zo studni mam strach aj ja tiez kvoli Kruhu. nedavno som videla dokument o divnych fobiach...1 chalan mal fobiu z bananov a ina zena zas z hrasku...normalne v obchode nemohla prejst okolo mraziaceho pultu s mrazenym hraskom lebo ako hovorila, tie gulicky sa na nu zakerne pozeraju
Keď idem po tmavej chodbe..mám stále pocit, že niekto za mňou ide
Nesmiem ležať na posteli otočená k izbe, ale k stene, lebo kebyže som k izbe nemám pocit bezpečia..
V noci sa zo zásady nepozerám do zrkadla
Bojím sa hĺbok, ale takých ako v mori..že je pod vami len tma..a vy nič nevidíte..
Je mi nepríjemne aj v stiesnených priestoroch ale to ešte zvládam
No ja mam tiež fóbiu,dokonca fóbie Najhoršia je, že sa bojím potrubia,dokonca i s tých malých trubičiek,dokonca raz som sa začala dusiť keď som uvidela veeľa a dosť hrubých potrubných tych oných..a som bola ešte aj v uzavetej miesnosti blé nežeby som mala fobiu z toho,ale vtedy som mala pocit že nemôžem utiecť.. Stráášne sa bojím tej hlavy či čo to je zo Sawu Potom aj ja sa bojí,keď plávem vo vode(mori,rieke,ocean,..)a tej hlbky podo mnou že neviem čo ma može chytit..a klauni tych fakt nemôžem
ja mám fóbiu, ktorú nemá asi žiadny človek na svete... ak áno, rada ho spoznám!!! smrteľne sa bojím merania tlaku!!!!... keď zistím, že lekárka mi chce zmeriať tlak (akýmkoľvek spôsobom) idem sa zblázniť!!!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
47 komentov
ale larvy a dazdovky nemusim
*fóbička= nepríjemný pocit pri kontakte s istými vecami, udalosťami, nie však silný odpor polovičná fóbia (poznámka prekladateľa)
a este taku mensiu z vytahov
Nesmiem ležať na posteli otočená k izbe, ale k stene, lebo kebyže som k izbe nemám pocit bezpečia..
V noci sa zo zásady nepozerám do zrkadla
Bojím sa hĺbok, ale takých ako v mori..že je pod vami len tma..a vy nič nevidíte..
Je mi nepríjemne aj v stiesnených priestoroch ale to ešte zvládam
Hady, pavúky.. zvládam
a do zrkadla v noci tiez....sa vyhybam nekukaam
potom pavuky....aj ked sa ich neskutocne bojim a hnusia sa mi, nedokazala by som ziadneho zabit...
a niektory hmyz - nocne motyle napriklad aaaa....
a niekedy tma...