@1@4 +folkearth, ancestral volkhves.... a temne su dobre : cryptic wintermoon, graveworm... a uz sami nehce rozmyslat sorry teraz pocuvam core momentalne
@obnoxious ááá... tých nepoznám, to sú amíci, to aj spravidla nepočúvam
ale nakoľko zvládaš aj grind, tak dáme z tých tvrdších aj
(Každopádne najprv si spomenul folk, tak krásny fínsky melodeath údajne šmahnutý s folkom majú už rozpadnutí a neznámi Cadacross)
Inak... vcelku parádny je tiež neznámy fínsky Cadaveric Incubator (majú asi len jeden album a aj ten sa ťažko hľadá, ale vcelku stojí za to), Carcass ako klasiku, ktorá si prešla vývojom od grindu až po melodeath a všetko je to počúvateľné asi netreba predstavovať.
Z tých menej melodických vecí môžem odporučiť trio Necrophagist, Decapitated a Fleshgod Apocalypse, ale ani slovenský Dementor nie je zlý.
Kurník, ako som mohla zabudnúť Bloodbath?!
V prípade melodeathu okrem klasických príkladov ako At the gates, Arch Enemy či Hypocrisy stojí za zmienku i fínsky Kalmah.
@obnoxious jááj, tak to sa im týmto ospravedlňujem, len mi nenapadlo, že bude nemelodická fínska kapela, o kt. som nepočula (zvlášť, keď som mala v škole referát o fínskej metalovej scéne a za týmto účelom si rozširovala vedomosti)
a... nie zlé, ale "zverskú surovosť" si predstavujem ešte trocha inak
@obnoxious v slovenskej mám véééľké medzery a vlastne jediná slovenská, čo poznám a pritom v nej nehrá nik, koho poznám aspoň trocha osobne, je práve spomínaný Dementor (vlastne, naživo som videla slovenských viacero, ale to len preto, lebo to hralo vtedy, kedy aj dačo iné a nezaujalo ma to. Prípadne potom revivaly
Ale som rada, že aspoń trocha
Tí sú odkiaľ? Nóri alebo sa tak len tvária? A čo to je zač? (názov som už počula, ale nepočúvala som ich ešte
@obnoxious to som tušila, čo to znamená (vďaka necyklopédiovému článku ale zvukovo mi to nič nehovorí a... vlastne aj follk len toľko, že viem, ako to znie, ale neviem, čo je všeobecne tam považované za dobré a čo nie (a čo sa tam ešte radí, a čo nie)
@mielikki je mi úplne jedno akú hudbu hrajú. keď niekto otvorene hlása rasovú nenávisť je to chudák. takisto nechápem čo majú náckovia spoločné s vikingami a severskou kultúrou aj ked to furt o sebe vyhlasujú
@obxonious nóri, švédi i dáni sú germáni, severní. (Teda, samozrejme, miešanie národov a kultúr atď, ale jrozprávajú severogermánskymi jazykmi. Ako aj Islanďania). A s tou druhou svetovou to tiež nie je úplne tak. Až takí zarytí neboli, robili veľké množstvo rôznych ústupkov, aby si aspoň sčasti zachránili kožu.
a nie som sprostá, ale Fínsko neleží na Škandinávskom polostrove
A tuto je to pekne ukázané, čo sa berie ako Škandinávia, oblasť spolu s Fínskom sa to občas nazýva Fennoškandinávia. Každopádne tam vidíš, že Fínsko nie je na tom polostrove
@obnoxious Germáni sú príslušníci indoeurópskej skupiny kmeňov sidliacich v severnej, západnej a strednej Európe. Spomedzi týchto kmeňov sa sformovali dnešní Angličania, Flámi, Holanďania, Nemci, Islanďania, Faerčania, Nóri, Dáni a Švédi.... stiahnuté z wikipedie...
ono to NIE je tak príbuzné ako slovenčina a čeština, panenka skákavá!
sú jazykové skupiny, ktoré sa ešte delia a ešte delia a ešte delia... a to, že sa fenougrické jazyky delia do ešte x ďalších podskupín a tie ešte do ďalších, takže maď. a fín. majú toho spoločného desne málo, to akosi prehliadaš a odmietaš akceptovať...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
53 komentov
(Nech nemenujem zbytočne veci, čo nebudeš chceť
a inak odporúčam zohnať (stiahnuť) metal museum: folk metal
ale nakoľko zvládaš aj grind, tak dáme z tých tvrdších aj
(Každopádne najprv si spomenul folk, tak krásny fínsky melodeath údajne šmahnutý s folkom majú už rozpadnutí a neznámi Cadacross)
Inak... vcelku parádny je tiež neznámy fínsky Cadaveric Incubator (majú asi len jeden album a aj ten sa ťažko hľadá, ale vcelku stojí za to), Carcass ako klasiku, ktorá si prešla vývojom od grindu až po melodeath a všetko je to počúvateľné asi netreba predstavovať.
Z tých menej melodických vecí môžem odporučiť trio Necrophagist, Decapitated a Fleshgod Apocalypse, ale ani slovenský Dementor nie je zlý.
Kurník, ako som mohla zabudnúť Bloodbath?!
V prípade melodeathu okrem klasických príkladov ako At the gates, Arch Enemy či Hypocrisy stojí za zmienku i fínsky Kalmah.
Hm.. mám pokračovať? A doom nechceš?
a... nie zlé, ale "zverskú surovosť" si predstavujem ešte trocha inak
a inak pomohol môj zoznam aspoň v dačom?
Ale som rada, že aspoń trocha
Tí sú odkiaľ? Nóri alebo sa tak len tvária? A čo to je zač? (názov som už počula, ale nepočúvala som ich ešte
a... v tomto ti nepomôžem, v týchto podžánroch sa ani trocha neorientujem
@obnoxious for you.... @mielikki škandinávci sú aj Fíni a nepatria medzi germánov ani zďaleka, sú najviac podobný maďarom...
@esus a Fínsko do Škandinávie nepatrí.
A opovážte sa so mnou hádať, opiskelen suomea, tiedään.
a Corvus corax (medieval)
ale kašlite na žánre a vypočujte si ten tanzwut, ak ste ho ešte nepočuli, obzvlášť piesne meer a erdbeerrot mi prirástli k srdcu
čítaj a potom sa hádaj » www.birdz.sk/webka/mielikki/...
a nie som sprostá, ale Fínsko neleží na Škandinávskom polostrove
A tuto je to pekne ukázané, čo sa berie ako Škandinávia, oblasť spolu s Fínskom sa to občas nazýva Fennoškandinávia. Každopádne tam vidíš, že Fínsko nie je na tom polostrove
ono to NIE je tak príbuzné ako slovenčina a čeština, panenka skákavá!
sú jazykové skupiny, ktoré sa ešte delia a ešte delia a ešte delia... a to, že sa fenougrické jazyky delia do ešte x ďalších podskupín a tie ešte do ďalších, takže maď. a fín. majú toho spoločného desne málo, to akosi prehliadaš a odmietaš akceptovať...
1. temnozor nehra black metal, nikdy si to nepocul ani autor toho "odborneho" clanku
2. temnozor nespievaju o skandinavcoch
3. skandinavci (Nori a Svedi) su germani
4. Nori boli spojencom tretej rise
a ked uz sa pitame co maju spolocne nackovia s vikingami, tam by sme sa mohli este spitat co maju spolocne vikingovia s metalom