@sandy114 - Boh ti dal slobodnú vôlu, takže Ti nekáže ako máš žiť. Slobodnú - čiže sama rozhoduješ o tom čo vykonáš, Boh ti len dal možnosť aby si vedela rozoznať dobro a zlo, a vedela čo konáš, ako sa však zariadiš, je už len na tebe.
Nie. A ešte si sem dovolím postnúť jednu celkom vtipnú citáciu:
"Pořád mícháš dohromady sc2 a DLC, což je jako míchat dohromady náboženství a inteligenci. Ani jedno nevypovídá o druhém a není to v žádném spojení(přestože jej tam pořád někdo hledá ať jedním či druhým směrem)."
tak dobre teda. Zoberme do úvahy všeobecne ponímanie boha a položme si otázku či nám boh rozkazuje ako žiť. Za predpokladu, že biblia je slovo božie. Máš na výber, buď budeš boha počúvať, alebo pôjdeš do pekla na večné muky. Ak toto vyhrážanie sa, nieje rozkazom čo máme robiť, tak neviem čo. To by ste si vážne pripadali slobodný keby vám dal niekto na výber: buď spravíš to a to, alebo ťa zabijem.
Asi pred dvomi rokmi by som povedala te neverim tiez. Lenze cim dlhsie som skumala citala knihy a zacila pocuvat vnutorny hlas (viem ze pre niekoho su to len bajky) odvtedy verim ... Boh je univezalna energia podla mna uzasna a vobec nezahrna ziadne pravidla pretoze je nekonecny a nevjeme si to ani predstavit . Zatial nie mozno na vyssej duchovnej urovni
dietky bozie teraz som ako nejaka jehovistka, katolicka ale jasne ze neodsudzujem nikoho kazdy ma takeoh boha akeho si vytvori... kazdy si sam tvori svet uz len myslienkami ..
Len sa mi nepacia ti hlboko veriaci ludia , ktroi pri kazdej prilezitosti len blabocu aki su oddani bohu ale v skutocnosti su to svinky .. ale kazdi robi podla urovni na akej sa nachadza a aj ja mam mozno obmedzene videnie ... ale robim to co najlepsie viem ... takze zime vychutnavajme si zivot budme stastny a bude nám nekutocne dobre
@druheja a prečo neveríš, niečo ti naschval zle spravil?......nedospel si asi do ešte takého štádia, aby si ho vnímal ako niečo vyššie, nemyslím uja s gloriolou nad hlavou, niečo také čo cítiš v srdci........ale je to každého vec, nikomu názor neberiem.........ale jedno je iste, radšej veriť, ako neveriť, čo ak ozaj existuje........filip
a potom u mňa je to Stvoriteľ všetkého a všetkých........žiadní bohovia...
Obávam sa, že väčšina diskutujúcich (najmä tých, ktorí odmietli existenciu Boha), odmietli v skutočnosti existenciu bôžikov, čo je správne a dobré - len ak zo svojho vnútra odstránime svoje pokrivené obrazy a teórie o Bohu, len tak budeme môcť uveriť v toho skutočného (ako sa vyjadril Anzelm z Aost:, Boh je ten, od ktorého nie je možné myslieť nič dokonalejšie).
Ateista, ktorý kvôli zlu vo svete odopiera Bohu právo byť a ,,definitívne ho odpísať", nie je príliš dôsledný ateista, ale ,,veriaci", ktorý neobstál v skúške viery (akou zlo vo svete nepochybne je) a obrátil sa k Bohu chrbtom.
S Bohom už nechce diskutovať a bojovať, ako Jób či Jákob. Ale Biblia vraví, že Boh má rád tých, ktorí s ním zápasia.
@k0k1@zajko30 môj boh robil podobné veci ako tvoj Boh ale dosť inak. Keby bolo toho úžasného kresťanského Boha - trojjednotná osoba ktorá všetko vidí, všetko vie, vždy je všade a vo všetkom, stvoriteľ sveta a všetkého okolo nás, ochraňuje nás od zla... proste kopa super vecí ktoré z neho robia dokonalého humanistu, skúšal by vieru v neho takými spôsobmi ako to vraj robí? Prečo leukémiou pomaly zabíja jediné dieťa ktoré rodičia mali, aby zistil, či je ich viera v neho pevná? Keď je taký božský, mal by to predsa poznať aj bez toho, aby niekoho týral a potom normálnym spôsobom presvedčiť že konajú zle. Keď si dal tú námahu a všetko stvoril, prečo by to ničil?
...a hlavne, čo sa aj mňa týka - keď už robil svet, nemohol ho pri tej jeho skromnej dokonalosti vytvoriť poriadne? - tak, aby sa muž zamiloval jedine do ženy množil sa ako prikázal a nikdy inak? Na čo sakra nás tu po Zemi behá kopa ľudí priťahovaných rovnakým pohlavím? Zámer? Možno, ale podľa cirkvi nie a v celej homosexualite (ľudskej aj zvieracej) vidí pokus o dokázanie nedokonalosti Boha. Stačí si prečítať čo sa zas chystá proti Dúhovému prideu, zvažoval som že by som tam išiel ale hneď ma prešla chuť.
proste, ja verím, verím v boha ale nie v Boha. Veľa majú spoločné, ale jeho meno nikto nezneužíva na páchanie galaktických zverstiev na nevinných ľuďoch.
o tom že existuje boh a mnoho bytosti ktore mi nevime je aj mnoho dokazov aj ked si myslim ze niektorzm ludom dokazy netreba ... a existuje aj taka skola kde sa to vsetko uci
@sandy114 hovoríš o tom jedno zkurvenom bohovi, ako o jedinom bohovi v ktorého sa dá veriť, ale neveríš v neho... prečo by si nemohla veriť v boha, ktorý nekáže ako máš žiť? ??? tá tvoja logika ma fakt zaskočila
@druheja si ako ostatní, vinite boha za všetko zlo, on je tu na to aby nás súdil za naše skutky a nestará sa ako si to ľudia zariadia....za všetko zle si môžu ľudia........aj za tie zemertasenia, ktoré sú výsledkom podzemný jadrových výbuchov, za znečisťovanie ovzdušia, za AIDS bakterie, ktoré vyvinuli USA.....
a povedzmi, keď veriš v svojho boha, oprečo on teda niečo nespraví čo ľudia dodrbali?!
a cirkev ako takú neuznávam, zneužívala a aj zneužíva svoje hlásania pre svoje účely, na oblbovaie prostých ľudí (myslím starých a nevládných , chorých a pod.)
Ja svojho Boha cítim v srdci ako som písal a to mi nikto a nikdy nezoberie................
a tie pochody chujovske ako napr v USA neuznávam, je to obyčajá hnusná blamáž....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
52 komentov
ale tak akoze nechcem kritizovat ale nabuduce to chce anketu
NIE
verím v boha .... ale nekáže mi ako mám žiť
@sandy114 - Boh ti dal slobodnú vôlu, takže Ti nekáže ako máš žiť. Slobodnú - čiže sama rozhoduješ o tom čo vykonáš, Boh ti len dal možnosť aby si vedela rozoznať dobro a zlo, a vedela čo konáš, ako sa však zariadiš, je už len na tebe.
no to iste...
"Pořád mícháš dohromady sc2 a DLC, což je jako míchat dohromady náboženství a inteligenci. Ani jedno nevypovídá o druhém a není to v žádném spojení(přestože jej tam pořád někdo hledá ať jedním či druhým směrem)."
Odpoveď: neviem, asi verím.
Len sa mi nepacia ti hlboko veriaci ludia , ktroi pri kazdej prilezitosti len blabocu aki su oddani bohu ale v skutocnosti su to svinky .. ale kazdi robi podla urovni na akej sa nachadza a aj ja mam mozno obmedzene videnie ... ale robim to co najlepsie viem ... takze zime vychutnavajme si zivot budme stastny a bude nám nekutocne dobre
a potom u mňa je to Stvoriteľ všetkého a všetkých........žiadní bohovia...
reci ako vedecke vysvetlenie nasej existencie su kktiny , no ale urcite neverim ze je to nejaky kristus alebo stary pan na oblaciku
@iron1988
Ateista, ktorý kvôli zlu vo svete odopiera Bohu právo byť a ,,definitívne ho odpísať", nie je príliš dôsledný ateista, ale ,,veriaci", ktorý neobstál v skúške viery (akou zlo vo svete nepochybne je) a obrátil sa k Bohu chrbtom.
S Bohom už nechce diskutovať a bojovať, ako Jób či Jákob. Ale Biblia vraví, že Boh má rád tých, ktorí s ním zápasia.
...a hlavne, čo sa aj mňa týka - keď už robil svet, nemohol ho pri tej jeho skromnej dokonalosti vytvoriť poriadne? - tak, aby sa muž zamiloval jedine do ženy množil sa ako prikázal a nikdy inak? Na čo sakra nás tu po Zemi behá kopa ľudí priťahovaných rovnakým pohlavím? Zámer? Možno, ale podľa cirkvi nie a v celej homosexualite (ľudskej aj zvieracej) vidí pokus o dokázanie nedokonalosti Boha. Stačí si prečítať čo sa zas chystá proti Dúhovému prideu, zvažoval som že by som tam išiel ale hneď ma prešla chuť.
proste, ja verím, verím v boha ale nie v Boha. Veľa majú spoločné, ale jeho meno nikto nezneužíva na páchanie galaktických zverstiev na nevinných ľuďoch.
a povedzmi, keď veriš v svojho boha, oprečo on teda niečo nespraví čo ľudia dodrbali?!
a cirkev ako takú neuznávam, zneužívala a aj zneužíva svoje hlásania pre svoje účely, na oblbovaie prostých ľudí (myslím starých a nevládných , chorých a pod.)
Ja svojho Boha cítim v srdci ako som písal a to mi nikto a nikdy nezoberie................
a tie pochody chujovske ako napr v USA neuznávam, je to obyčajá hnusná blamáž....
filip