Dobrý deň, chcel by som sa spýtať či mi môj notebook znesie aj vyššiu frekvenciu modulu RAM ak od výroby ma 1066MHz. Notebook ma tieto parametre:
Procesor
typ : Procesor Intel® Pentium® P6100
taktovací kmitočet počítača : 2.00 GHz
Predná strana zbernice
@thomases zvysovanie by som na booku nerobil uz len kvoli stabilite systemu a kvoli teplote, a neviem ci vobec sa v booku da menit. Ak myslis ze by si tam dal vyssiu ramku tak jasne ze ano pretoze kazdy vyrobca udava podporovane ramky taku tabulku a 1066 je vlastne najnizsia ddr3 cize 1333 alebo 1600 ale zavysi od velkosti, ale pisem najdi si zoznam od vyrobcu booku.
RAMka by mala tykat tak ako FSB CPUcka najidealnejsie, ale tak su aj ratio divideri co sa daju nastavovat. Na lacnejsich doskach/procakoch sa to menit neda a je to automaticky, fakt malokedy sa to taktovat da. Lenze to porusuje stabilitu, musi to chipset podporovat a ked to prepisknes, tak to vyhori.
@matwejo kvoli ramkam nevyhori nic, pretoze bezne casujem ramku v pc a max nezapne na niektorich doskach zapipa ze ramka, resetnes bios a mozes skusat dalej, ale zas ramky musia byt stavane na takt s chladicmi a nie v booku, tam som to neskusal, ale vsak nech si pozrie ake mu podporuje book.
@thomases teraz citam hadam nemas 4 GB ram v 32 bitovom systeme, pretoze vies ze 32 bitovy win ma podporu len do 3 GB cize mozes tam dat aj 8 GB a stale bude do 3 GB, daj si 64 bitovy.
@kosmiklove tak ok ale kazdy sa snazi dostat co najviac nech ide o akykolvek pc book. myslim ze aj on ale asi stym nepohne jedine zvysit ramky v GB ale frequencia sa neda v tomto pripade ale system hlavne 64 bitovy
@niktozaujimavy jasne, ze moze
- ramka vyhoriet ak by sa hral s voltami
- ak by presvihol fsb overclock, tak spoje na doske
Dosky zamerane viac na taktovanie dovoluju menit nielen nasobice, frekvencie, ale aj konkretne voltaze pre vycucanie najvyssieho vykonu.
Ale ano, bios sa snazi detekovat ram issues skor nez to moze sposobit nieco
A nie, proste ako som daval link, nenarve tam viac ako 1066.
@vachtlik
nechapem co chces taktovat a to si dal akoze specifikaciu ala "mam auto, je cervene a ma 4 dvere"
@niktozaujimavy sak ano to rozumiem. keby mal 1-2 giga ramky to by som este pochopil. ale ked ma 4 a pri hentej zostave to ma uplny luxus. zbytocna investicia kupovat 8 giga podla mna.
ale taktovat notebooky mi pride take ... "proti prirode" ...
jedine ak obcas dokupit komponent
pretoze dizajny airflowu a teplotne rozlozenie su vyrobcami robene tak "akurat na doraz" a ked to tam zvysis, tak to bude radiator
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
a za druhe. do hentakeho notasu ti je zbytocne kupovat lepsiu ramku...naco? procak je o nicom a grafika tak isto. moc by si si nepomohol...
Cize ty mas 1066 a viac mat nemozes, .
» ark.intel.com/products/50175/...
je to prilis entry level (pekny biznis vyraz na lacny) CPU
- ramka vyhoriet ak by sa hral s voltami
- ak by presvihol fsb overclock, tak spoje na doske
Dosky zamerane viac na taktovanie dovoluju menit nielen nasobice, frekvencie, ale aj konkretne voltaze pre vycucanie najvyssieho vykonu.
Ale ano, bios sa snazi detekovat ram issues skor nez to moze sposobit nieco
A nie, proste ako som daval link, nenarve tam viac ako 1066.
@vachtlik
nechapem co chces taktovat a to si dal akoze specifikaciu ala "mam auto, je cervene a ma 4 dvere"
jedine ak obcas dokupit komponent
pretoze dizajny airflowu a teplotne rozlozenie su vyrobcami robene tak "akurat na doraz" a ked to tam zvysis, tak to bude radiator
intel core i 3 2.5ghz
intel hd 4000 up to 1760 mb video graphics memory
4gb ddr3 ram
ntb
@matwejo