ja som chcela fretku, ale mama mi to zatrhla, že vraj to hryzie, tak som si kúpila morča
kamarátka ma fretku a je to taký rodinný maznák. neviem, či je to degenerovaná fretka, alebo ozaj sú všetky také, v každom prípade- mne sa to veľmi páči
mm no nemam velmi osobne skusenosti.. ale udajne hryzu len ked su mlade a chcu sa hrat, este nevedia odhadnut silu hryzu tak ich treba napomenut a postupne sa naucia, ze nemaju hryzt.
Mala som fretku champagne Beilyho Je to pekne hryzavá a hyperaktívna potvorka a kým sa to ako tak odnaučí, stojí vás to dohryzené ruky. Neviem, ja osobne by som už fretku nechcela, teraz mám králika a ten mi vyhovuje
mnoo myslim ze ako ktore fretky hryzu pretoze ja mam kamosku a ta ma fretku je to cool zvieratko ze normalne to ma city mna si zrudka to je jej meno strastne oblubila a komska vravela ze aj ked bola mala nekusala a nekuse ani teraz takze tak...
ja tiez chcem fretku....ale nasi mi ju nechcu kupit prave kvoli tomu ze smrdia....no ja som sa docitala ze smrdia najviac vtedy ked su v rujy...a najma samci pretoze si znackuju svoje uzemie ....no po vykastrovani a sterilizovani je to vraj uplne v poriadku ....
mnoo ja chcem strašne fretku .. aale viem onich to že fretky nesmrdia pokial sa o ne dobre starate!!!! .. ked im denne vycistitte zachodik najmenej 2 krat tak neni problem podla mna ma kazde zvieratko svou "vonu" ... hmm takze podla mna je to uuplne v pohode.(kastraciou sa da pach uplne odstranit) .. aaale vyoperovanie pachovych zliaz je zakonom zakazane!!!!... . ja mam doma dvoch potkanikovv a vymienam im vystelku kazdy den a absolutne nesmrdia ale fretky ma fascinuju .. zevraj kusu iba ked sumlade aa v puberte samozrejme
Ja mám fretky štyri...tri samičky a jedného samca...toto leto som mala mladé-7 maličkých ( www.bibinka.estranky.cz ).
Fretka je osobnosť, čiže ak si ju nevychováte a budete na ňu srať, odrazí sa to na nej tak že vás bude kúsať...
Čiže to vôbec neni o tom že si preskáče pubertu a všetko bude super...ja som si brala rok a pol starú samičku od človeka ktorý na ňu nemal čas a tá kúsala jak šialená...už ju mám vyše roka a nedovolí si kusnúť nikoho-je z nej najväčší maznák...
Čo sa týka smradu...každé zviera má taký svoj špecifický smrad...či je to pes či je to potkan alebo fretka. Fretka ho má výraznejší nakoľko je to tchor...tiež má pachové žľazy čiže ak sa niečoho zľakne až vtedy zistíte čo je to naozajstný smrad(vyoperovanie žliaz je zakázané ako sa už vyšie spomína)...u samcov je kastrácia riešenie pretože si neznačkujú to je pravda,samice aj menej smrdia.
A hlavne je dobré vedieť že frekta neni hlodavec čo si veľa idiotov ktorí si jú kúpia myslí...čiže fretka vám neohlodá stôl alebo kábel...ale zato vám spraví veľmi rýchlo taký bordel že to budete upratovať pol dňa...
Ja mam doma 6 fretiek : P bielu,ciernu,sivu,kremovu....proste mam stastie na farby....
Kazdy pise,ze hryzie,ale mna este nikdy neuhryzli,každemu doma zakažu,ked sa to mame nepači,ale mne nič nezakažu,ja som si radsej nasla podnajom a nikto mi nič nemože.
Som taka chovatelka,ktora pomaha a rada by som byvala na dedine : P ano fretka smrdi,nebudem ju 100 krat kupat,ved nie je od blata,ale čistim im wc 2x denne a vetram,takze pokial si neprdne tak vsetko je ok.Proste kto nema rad zvieratka,alebo sa zmoze iba na psika,neni az taky milovnik zvierat.Fretka je super zviera,nepočuva,vsade lezie,vkuse obeduje : P ale je to moje babatko : P cmuk
@26 na to že si chovateľka ma celkom zaujalo že nevieš ako sa farby fretiek volajú, pre informáciu je to albín, black, silver a champagne ...a aj to že máš čiernu fretku lebo tie sa na Slovensku ani v Čechách nevyskytujú
ja mam dve fretky ernieho (1rok) a dorku (7 rokov)...co sa tyka vyrazu ,,makat ako fretka" rada by som upozornila ze fretky vacsinou 20 hodin denne spia a potom lozia a hraju sa takze sa velmi nenadru moj nazor je ze su to skvele zvieratka len ich nepustajte ku kvetinacom a co sa tyka tych kozuchov... @kvapalinka mozno ich nestahuju zaziva ale predstav si ze mas doma nejake domace zviera ktore milujes a potom vidis niekoho ako sa v takom kozuchu prechadza po ulici...aj keby tym fretkam pri stahovani z koze davali cokolvek na svete treba ratat s tym ze sa VZDY najdu bojovnici proti kozuchom so mnou medzi nimi...nic osobne ale je to tak
Milá kvapalinka, všetky kožušteky boli stiahnuté zo zvierat za živa a si nechutná ak vyhlásiš, že máš citový vzťah ku kožušteku z fretky, ako by si sa cítila keby toto urobil niekto tebe? mala by si sa hanbiť!!!!!!!!!! fuuuuuj
@mirage_ahoj , ja mám tiež fretku, 2,5 ročného samčeka ale mám s ním problém, že ho nemôžem odnaučiť hrýzť a hlavne cudzích ľudí a preto k nemu veľa ľudí nepúšťam, mám ho od mala ale ja už naozaj neviem čo by mohlo na neho zapôsobiť. Prečítala som si, že máš 4 fretky a tak som si myslela, že by možno budeš vedieť poradiť
@yaya11 pochybujem ze ho to nejako odnaucis kolko som sa ja nasnazila este moju polrocnu fretku odnaucit a naucit a nedalo sa...jedine co som ju naucila bolo ze reaguje na meno pretoze vie ze dostane maskrtu a druha fretka to absolutne odstrajkovala...takze drzim palce pri tom tvojom pokuse
cawte ja mam doma 3 fretky..
su to uzsne zveri.. maju svoj rozum a su jedinecne..
pokial sa o ne dobre postarate a venujete im lasku tak su to idealny spolocnici na dlhe roky..
mam s nimi vyborne skusenosti..
@jaynee36 to nie je vôbec pravda že sa to nedá odnaučiť. Ja som si zobrala jednu zo svojich samičiek už ako 1,5 ročnú a kúsala všetko čo sa pohlo. Sama mám od nej pár jaziev...dnes ju mám dva roky a je to najväčší maznák zo všetkých...
Je to celé o tom ako sa tomu zvieraťu venuješ.... @yaya11 keď chceš tak mi napíš to je na dlhšie ako na jednu správu...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
kamarátka ma fretku a je to taký rodinný maznák. neviem, či je to degenerovaná fretka, alebo ozaj sú všetky také, v každom prípade- mne sa to veľmi páči
Fretka je osobnosť, čiže ak si ju nevychováte a budete na ňu srať, odrazí sa to na nej tak že vás bude kúsať...
Čiže to vôbec neni o tom že si preskáče pubertu a všetko bude super...ja som si brala rok a pol starú samičku od človeka ktorý na ňu nemal čas a tá kúsala jak šialená...už ju mám vyše roka a nedovolí si kusnúť nikoho-je z nej najväčší maznák...
Čo sa týka smradu...každé zviera má taký svoj špecifický smrad...či je to pes či je to potkan alebo fretka. Fretka ho má výraznejší nakoľko je to tchor...tiež má pachové žľazy čiže ak sa niečoho zľakne až vtedy zistíte čo je to naozajstný smrad(vyoperovanie žliaz je zakázané ako sa už vyšie spomína)...u samcov je kastrácia riešenie pretože si neznačkujú to je pravda,samice aj menej smrdia.
A hlavne je dobré vedieť že frekta neni hlodavec čo si veľa idiotov ktorí si jú kúpia myslí...čiže fretka vám neohlodá stôl alebo kábel...ale zato vám spraví veľmi rýchlo taký bordel že to budete upratovať pol dňa...
Kazdy pise,ze hryzie,ale mna este nikdy neuhryzli,každemu doma zakažu,ked sa to mame nepači,ale mne nič nezakažu,ja som si radsej nasla podnajom a nikto mi nič nemože.
Som taka chovatelka,ktora pomaha a rada by som byvala na dedine : P ano fretka smrdi,nebudem ju 100 krat kupat,ved nie je od blata,ale čistim im wc 2x denne a vetram,takze pokial si neprdne tak vsetko je ok.Proste kto nema rad zvieratka,alebo sa zmoze iba na psika,neni az taky milovnik zvierat.Fretka je super zviera,nepočuva,vsade lezie,vkuse obeduje : P ale je to moje babatko : P cmuk
su to uzsne zveri.. maju svoj rozum a su jedinecne..
pokial sa o ne dobre postarate a venujete im lasku tak su to idealny spolocnici na dlhe roky..
mam s nimi vyborne skusenosti..
Viceky Kami & Lesi
Je to celé o tom ako sa tomu zvieraťu venuješ.... @yaya11 keď chceš tak mi napíš to je na dlhšie ako na jednu správu...