Prosím Vás, vie mi niekto poradiť-vysvetliť ako funguje tzv. celouniverzitná telesná výchova na Masarykovej? Ak nastupujem akože do prvého ročníka na bakalára napr. na medzinárodné vzťahy tak mám ako povinný predmet aj Tv?
Lebo nechápem tomu trošku
Ďakuje
@k5 boze moj to si robis srandu. ja nechcem byt zla ale uvazuj trochu. ako je to na strednej? ak mas vazne zdravotne tazkosti predsa nemozes civcit, nie? mas dojem, ze na vs to bude ine? akoze napriklad mozes ledva chodit a budes behat 12minutovku?............
no ved ano to viem, jasné že ked budem mať potvrdenie od lekára tak jasné že cvičiť nebudem ale ak nebudem mať telesnú tak sa mi to proste nebude rátať alebo si budem musieť vybrať iný predmet? lebo chcela by som ísť na túto fakultu o rok, tak by som vážne chcela vedieť čo najviac, a ak si si tam dala prihlášku, tak čo-to asi vieš lepšie...
@k5 ak sa chceš len vyhnúť telesnej lebo si lenivá tak na to kašli.. dosť sa to odlišuje od stredoškolskej...vyber si nejaký bowling, alebo čo a máš po probléme
buď si vyber niečo ľahšie z telesnej , je tam aj napr turistika a podobné veci alebo ak máš na to papier tak si preštuduj toto » www.fsps.muni.cz/cus/osvobozeni-...
nie, píše sa tam že žiadosť o uznanie, čiže by ti to uznali ak máš na to doklady. A to že je iná ako stredoškolská je myslené tak, že nieje len jeden druh telesnej, ale viacej druhov, napríklad chodenie do posilky, jóga a neviemčovšetko, z ktorých si za celé bc štúdium musíš vybrať len jednu, čo je myslím si že v pohode
akože úplne oslobodená? čo si snáď na vozíčku alebo pripútaná k lôžku? Však to nie je ako telesná na strednej kde pupkatý telocvikár núti žiakov do gymnastiky alebo atletiky... môžeš si telesnú vybrať... pre lenivcov nord walking, turistika atď. minimálna námaha. Pre tých čo si chcú zašportovať sú tam predmety od posilky, plávanie cez tenis, bojové umenia až po horolezeckú stenu. Každému podľa chuti, čo si vyberie.
A aj keby si bola oslobodená, tak by si si musela telesnú nahrádzať. Takže potvrdením to nekončí. Jednoduchšie je fakt vybrať si nejaký ľahký kurz.
nemusíš hneď v prvom semestri, nelakaj sa....
a musim si pozreť registračnu vlnu lebo s tu telesnu vcelku ratam... i keď...rozvrh je vesely
inak šak si môžeš vybraať aj žonglovanie, aj športové masáže, je tam niekolko vecí rpe hendikepovaných...vážne máš tak brutálny problém že ani jedno nemôžeš robiť?
@trtken Neviem, či je turistika práve pre lenivcov Keď lenivých kamarátov volám so mnou na túru, tak ani jednému sa nechce aj keď ich volám len na túru po rovinke... Im sa nepáči celý deň chodiť No a potom keď niekoho volám do Tatier, tak to je hard level niekoho tam dostať Takže pre lenivcov ani nie
Ďakujem za odpovede, tak určite nemôžem robiť väčšinu športov, ale tak napr. takú yogu by som mohla a pomohlo by mi to aj so zdravím. A telesná je iba prvé tri roky?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
A aj keby si bola oslobodená, tak by si si musela telesnú nahrádzať. Takže potvrdením to nekončí. Jednoduchšie je fakt vybrať si nejaký ľahký kurz.
a musim si pozreť registračnu vlnu lebo s tu telesnu vcelku ratam... i keď...rozvrh je vesely
inak šak si môžeš vybraať aj žonglovanie, aj športové masáže, je tam niekolko vecí rpe hendikepovaných...vážne máš tak brutálny problém že ani jedno nemôžeš robiť?