Chladia tečúcou vodou, minimálne tých 300 ton vody denne. Voda ktorá pretečie cez zničený reaktor a cez roztavené corium je vysoko rádioaktívna, hromadí sa im v priestoroch elektrárne a nevedia čo s ňou.
ja uz som sice z tychto veci vypadla, ale... je dost mozne, ze sa prvotne riesenia ukazali ako neuskutocnitelne a teraz uz je neskoro zas pre ine riesenia... ale ked si mudry tam chod a pomoz im... naco to tu riesis so slovacou... ja som sa okrajovo fukushimou zaoberala v bakalarke a predsa ti neviem povedat nic viac k tejto teme... nie sme tu odbornici... tych sa pytaj
pockat ten reaktor este stale bezi? ci to sa neda zastavit? neviem ako to funguje
a cez beton radioaktivita neprenikne ?
podla mna najvacsia hlupost bola postavit elektraren na miesto kde je tak caste a silne zemetrasenie ale ze to nenapadlo ludi co sa do toho fakt rozumeju...
@3 ked je beton dost hruby tak nie... neviem uz presne ako sa to oznacovalo fakt si matne pamatam tak ak niekto vie lepsie nech ma opravi... hovori sa tomu myslim polhrubka materialu, co je vlastne hrubka nejakeho materialu, ktory zablokuje polovicku (asi) castic a pre beton to bol meter... niekde to mam napisane vsetko ale hladat sa mi to nechce...
tak ak tomu dobre rozumiem, oni fakt sami necakali, ze s tou trojkou budu take problemy... zrejme tam to chladenie dost zlyhava kvoli rozbitemu reaktoru (ostava tam nejake horuce miesto) co oni tazko odhadnu skody ked dnu nevidia... ale to potom mozu tou vodou chladit pomaly donekonecna... musia nieco ine vymysliet... a to najprv, az potom riesit radioaktivnu vodu, este to s nou nie je take tragicke, ale moze byt...
vidis to, ked som pred dva a pol rokmi obhajovala bakalarku som v nej hovorila, ze Fukushima uz na nas mimo Japonska nema vplyv... a mame to tu zas vtedy to trvalo asi 3 mesiace kym sa vycistil vzduch nad Europou...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
a cez beton radioaktivita neprenikne ?
podla mna najvacsia hlupost bola postavit elektraren na miesto kde je tak caste a silne zemetrasenie ale ze to nenapadlo ludi co sa do toho fakt rozumeju...
Vlastne máš pravdu nič lepšie ani nemohli vymyslieť
Tu je ešte jedna pekná vizualizácia problému, som naozaj zvedavý ako to vyriešia.
vidis to, ked som pred dva a pol rokmi obhajovala bakalarku som v nej hovorila, ze Fukushima uz na nas mimo Japonska nema vplyv... a mame to tu zas vtedy to trvalo asi 3 mesiace kym sa vycistil vzduch nad Europou...