@d2s ved hentam mas ze to zrychlenie rovnomerne rastie s casom tak hento k je konstanta tej priamej umernosti, kebyze si to nakreslis tak to mas priamku, nezavisle premenny cas, zavisle premenne zrychlenie a k by bola smernica...proste a = kt
a derivovat sa nic nederivovalo, integrovalo sa tam zrychlenie podla casu, to k sa vyjebalo pred integral a z t ti ostalo (t^2)/2
Medený drôt má pri teplote 20 °C dĺžku 50 m. Určte skrátenie drôtu, ak sa ochladí na teplotu −25 °C. Koeficient dĺžkovej rozťažnosti medi je 1,7·10−5 K−1
cavte chcem sa vas opýtat, ci studium fyziky je narocne, a ake kombinácie s nou su najlepsie, viem ze naj by bola matika, ale mna bavy no nie do takej hlbky ako je na vysokých skolách - veta dokza veta dokaz atd... a ak by ste mi poradili ktora skola je v tomto lepsia ci UMB v banskej bystrici alebo na UK. Pocul som, ze v BB su normalnejsi profesori na fyziky a nie je to az také nárocné.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
ale vedel by som to
a1 = K . t1
0,5 = K . 100
K = 0.005
v1 = 25
s1 = 5000/6
s1 = 833.33
[s] = m
Ahojte, môžem sa spýtať, prečo sme si vyjadrovali konštantu k a prečo sme potom derivovali práve k.t pre rýchlosť?
Ďakujem za odpoveď.
a derivovat sa nic nederivovalo, integrovalo sa tam zrychlenie podla casu, to k sa vyjebalo pred integral a z t ti ostalo (t^2)/2
Čiže, rýchlost sa postupne mení v závislosti. A to konštatné, t.j. podľa násobka k?
A limita z toho výrazu nám zisti vlastne rýchlosť v tom okamihu?
Srdečne ďakujem za čas a za ochotu, som asi ako vydíš, trochu dutý. Ďakujem, začína mi to byť jasné. Ďakujem.
ako vypocitat?
riesenie je : 3,8 cm
Medený drôt má pri teplote 20 °C dĺžku 50 m. Určte skrátenie drôtu, ak sa ochladí na teplotu −25 °C. Koeficient dĺžkovej rozťažnosti medi je 1,7·10−5 K−1
Vopred dakujem za odpovede.