@agrilka samozrejme, že môžeš... musíš, keďže máš len A4... inak ti to nikdy nevyjde, pretože obraz predmetu vznikne pred stredom krivosti, čiže vo vzdialenosti väčšej ako 40 cm pred zrkadlom... tak poslúchni a rysuj!
@kanarikk to bol iba nepodstatný detail... len som chcela agrilke naznačiť, že by mala konečne sadnúť za stôl a začať rysovať, keď už sa jej domácej úlohe dve hodiny venuje toľko ľudí
@kanarikk zrkadlo nie je krive zda sa ti to vyrezom to zrkadlo ma polomer 20 cm zo (neuvazujme pomery), no chybou je, ze malo mat INY polomer a to 40 cm v tom je zly ten nakres.
otvor si štvrtácku učebnicu, tú čiernu, ak máte rovnako komunistické ako my. Prečítaj si v teórii, ako Ti má ten obraz vyzerať. skúšaj na obyčajnom papieri, kým neprídeš na princíp. Googli a áno myslím, že približne tak, ako tie náčrtky by to malo vyzerať ale fyzu som nikdy nemusela a ani nemusím.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
59 komentov
len proste sa nedá stíhať porozumieť.. ked učitelka 5 minut pred koncom hodiny si začne kresliť obrázky..a nič nevysvetlí lebo nestíha..
vkuse .. nakreslila zotrela a zase.. ledva som si to stihla opísať ! taže nekecaj ked nevieš o tom ani .... !
včera som si opakoval rovnice z matiky, dnes môžem optiku - skúsim si to narysovať
len ide na to že mne sa to na ten milimetrový papier nezmestí... nepretne sa mi to proste...
máš to zle, pozri si @4
len sa uisťujem
áá chcem sa spýtať či ej 28 tá čierna čiara hore alebo ta červená...
a čo kde je F a kde je S
F je ten prvý bod od zrkadla? mysllím tam kde je 20
A 28 je vzdialenost objektu od Zrkadla.
povedz aká čiara akej farby
máš, ale nesedia ti vzdialenosti, tých 28 cm sa meria od bodu V
@agrilka
obarz bude dole hlavou, asi 18 cm vľavo od bodu C a veľký cca 15 cm
nechápem tomu vobeeec jooooooooooooooooooooooooooooooooj.......................
» www.edumedia-sciences.com/en/a308-concave...
mne treba práve ten obrázok urobiť.. a ide o to že mi to nevychádza ....
dobre kašlite na to...
Taky ze 4 A4ky pohromade?
"Mam to cele v mierke 1/2" a ona vyskoci od radosti.
Ďakujem vás všetkým za pomoc a ochotu
Dakujem ešte raz
F = m.a
obraz predmetu je skutočný, prevrátený nachádza sa za predmetom zobrazenia
» postimage.org/image/qgdgu9x9t...
@49 neviem kto to spravil ale
1) to zrkadlo je krivé (áno, vadí to)
2)co sa tyka vzdialenosti, c=2f, čiže tam je predmet asi 50cm
@50.. aspon snaha aj to sa cení
@54 už som to urobila a naozaj vám všetkým dakujem !
pomohli ste mi dosť...)
ešte raz veľká vdaka vám všetkým