No máš dokázať, že teleso má najväčšiu rýchlosť v bode dopadu.
To znamená na konci trajektoórii, keď elevačný uhol (zviera ho dráha a úsečka spájajúca začiatok dráhy s momentálnou polohou telesa) a uhol dotyčnice (smer dopadu) budú doplnkové, teda v súčte budú mať 90°
To je na konci dráhy, pretože elevačný je nulový a dotyčnica je kolmá na dráhu.
Logicky, teleso má pri páde najväčšiu kinetickú energiu na konci dráhy, vplyvom zvyšujúcej sa energie pri voľnom páde.
@som123 eh, Gusto je kamarát a som si myslel , že to je voľajaka blbovinka na dobrú noc a ono to ma aj riešenie, hyhyhyhhyhyhy........to súúúúúúúú veci, to súúúúúúúú veci .........filip
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
7 komentov
To znamená na konci trajektoórii, keď elevačný uhol (zviera ho dráha a úsečka spájajúca začiatok dráhy s momentálnou polohou telesa) a uhol dotyčnice (smer dopadu) budú doplnkové, teda v súčte budú mať 90°
To je na konci dráhy, pretože elevačný je nulový a dotyčnica je kolmá na dráhu.
Logicky, teleso má pri páde najväčšiu kinetickú energiu na konci dráhy, vplyvom zvyšujúcej sa energie pri voľnom páde.