Čaute Kde v ČR sa dá študovať fyzioterapia? Je tu niekto kto toto zameranie študuje? Myslíte že majú uplatnenie, tí čo to vyštudujú a kde sa môžu zamestnať? Chcela by som to študovať a potrebovala by som odpovede od vás čo sa v tom vyznáte alebo štu
@berre ahoj, čo sa tyka čr nejak prehlad nemám ale určite sa dá v brne... áno a máme celkom dobré uplatnenie, ale finančné ohodnotenie väčšinou nič moc... úplne v skratke môžeš robiť v nemocnici- oddelenia aj ambulancie, kúpele (u nás fakt ale biedny plat), môžeš mať aj živnosť ale to potrebuješ mať mgr., a tiež môžeš byť fyzio aj pre športovcov, robiť rôzne cvičenie.. možností je veľa..
Ahoj, tak ja idem akurat v septembri do prvého ročníka do Brna na fakultu sportovnich studii studovat prave fyzioterapiu, uplatnenie je, pokial si sikovny, dobre...ci uz kupele,alebo vlastna ambulancia...tiez tie kurzy, ktore si mozes dorabat, su velmi zaujimave
@berre Namakáš sa podobne ako na VL síce len
3 roky, ale za tú drinu sa už oplatí ísť na VL a byť lekár, ktorý môže robiť to isté a mať pod sebou fyzioterapeutov a samozrejme rozhodovať o "väčších" veciach. Mám bývalú spolužiačku na fyzio a nezdá sa mi, že by to mala jednoduchšie. Nechcem ťa odhovárať, ale premysli si to.
@corwinuss čo je to VL? no lekárkou byť nechcem. tento smer ma celkom neláka a jediné z oblasti zdravotníctva je fyzioterapia a som na gyme kde som si ako semináre dala deják a nauku o spoločnosti ale nechcem ísť za sociálnu pracovníčku ani nič podobné nakoľko chcem mať z tej školy niečo z čoho sa zamestnám
síce nie v CR, ale v Pieštanoch majú fakultu fyzioterapie, + ovšemže navyše balneologie, /kúpelníctvo
fakulta sama o sebe nvm jaká je (to je aj dost tazko povedat, a kus zbytocné hodnotit práve pri takomto úzko špecializovanom obore, ktorý je na 1 - 2 - max. 3 fakultách, vš v republike..
tam je to navyše s praxou, v kúpelnom mieste, co viac chciet..
a úplatnenie dobré..
(..až na to, kebyže niekdo (mnžment) vnútorne nepotápa SLK (Kúpele Pieštany, napr. takými ..porcärie, jako napr. že dávajú na každý stol v hoteloch kúpelov reklamy na ..1madarské kúpele,!!?!, a pod. WTF
atd.. )
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
3 roky, ale za tú drinu sa už oplatí ísť na VL a byť lekár, ktorý môže robiť to isté a mať pod sebou fyzioterapeutov a samozrejme rozhodovať o "väčších" veciach. Mám bývalú spolužiačku na fyzio a nezdá sa mi, že by to mala jednoduchšie. Nechcem ťa odhovárať, ale premysli si to.
@cute myslíš že sa zo slovenských škôl dá dostať aj do zahraničia, a či je tam vôbec lepší plat?
fakulta sama o sebe nvm jaká je (to je aj dost tazko povedat, a kus zbytocné hodnotit práve pri takomto úzko špecializovanom obore, ktorý je na 1 - 2 - max. 3 fakultách, vš v republike..
tam je to navyše s praxou, v kúpelnom mieste, co viac chciet..
a úplatnenie dobré..
(..až na to, kebyže niekdo (mnžment) vnútorne nepotápa SLK (Kúpele Pieštany, napr. takými ..porcärie, jako napr. že dávajú na každý stol v hoteloch kúpelov reklamy na ..1madarské kúpele,!!?!, a pod. WTF
atd.. )