Kniha a seriál sa dejovo výrazne oddelili. Dokonca ani po zhliadnutí prvých sérií GoT (keď seriál aj kniha ušla relatívne rovnako) nie je dobré, ak si človek aj tak neprečíta knihy pekne od začiatku (je tam viac postáv, veľa mien, celkovo detailov, ktoré sú pre pochopenie knihy podstatné).
Seriál je zjednodušená a čoraz viac upravovaná forma vhodná pre televízne spracovanie. Ak sa chceš pustiť do kníh, musíš proste ísť od prvej knihy, lebo ti to nebude dávať zmysel.
Yup, taku knihu nikde nenajdes, nakolko su v tomto momente serial a kniha dejovo takmer uplne odlisne.
Avsak pri citani prvej knihy som ja osobne mala pocit, ze znova "sledujem" serial len s viac detailami - ak si chces velmi usetrit okolo 1000 stran zacni citat od dvojky- ta je o nieco lepsia. Trojku ale urcite nevynechavaj, ta je podla mna zatial najlepsia z kniznej serie
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
4 komenty
Seriál je zjednodušená a čoraz viac upravovaná forma vhodná pre televízne spracovanie. Ak sa chceš pustiť do kníh, musíš proste ísť od prvej knihy, lebo ti to nebude dávať zmysel.
Avsak pri citani prvej knihy som ja osobne mala pocit, ze znova "sledujem" serial len s viac detailami - ak si chces velmi usetrit okolo 1000 stran zacni citat od dvojky- ta je o nieco lepsia. Trojku ale urcite nevynechavaj, ta je podla mna zatial najlepsia z kniznej serie
prečítaj si to radšej od začiatku a najlepšie bude ak nebudeš veľmi premýšľať nad tým aké je to rozdielne od seriálu