mam nazor ze je dobre ist po strednej do zahranicia a este lepsie tam zostat prax v zahranici ti da viac ako slovenska vyska. ofc zalezi od odboru, takze sa vyjadrujem vseobecne
poznám dievčinu, ktorá chodila na bilingvál päťročný a potom nespravila prijímačky, tak rok cestovala a užívala si a pripravovala sa na prijímačky... na facebooku to vyzeralo cool, ale potom mi osobne vravela, že ju škrie, že ľudia, čo sú jej ročník majú Bc. a ona je len prváčka a cíti, že by chcela byť v živote už ďalej...
Ja mám teraz od skončenia SŠ už tretí rok "gap" a teraz sa chystám ísť na VŠ, medzitým som nežila v zahraničí, ale normálne pracovala a ešte sa uvidí, ako budem po takej dlhej pauze opäť zvládať školu
@3 by som sa neriadila
koho zaujima co maju/nemaju ostatni
musis sa zamerat na seba
podla mna ak nevies co chces,tak je to lepsie ako stravit dalsich 5 rokov na skole iba pre nejaky titul
mozno pocas toho roka zazijes skusenosti,ktore ta vyformuju a ty sa budes moct rozhodnut kam na vysky vela stastia
mam 24 a som v druhom semestri na vš + pracujem + si robím ročný kurz
Moji byvali spoluziaci z prevho studia (hned po strednej) uz budu mgr tento rok.... ale čo ma je po druhých ako prajem im to, ale ja som ja a nic ine ma netrapi
vsetko ma svoje + minus, ja som si všelico v zahranici zazila, vyskusala, cosi zarobila, spoznala rozne kultury a spoznala seba....taktiez som nadobudla sebavedomie a skor cosi ako sebahodnotu ze fakt to ze mam generic sš neznamena ze som odkazana na tesco ked si šikovný tak sinajdes aj slusnu pracu, aj sa môžeš dalej posuvať a vzdelávať sa.
pokial cítiš že si chceš oddýchnuť, samu seba spoznať a vyskúšať sa čo zvládneš - alebo ísť na odbor/školu na ktoré prímačky ešte nemáš daj si pokoj a chod do sveta a pripravuj sa na tvoj vysnivan obor....
A ak ta aj zaujíma výška a chceš si to vyskúšať chod do toho!!! tiez aj výšku si môžeš pauznúť na jeden rok.... alebo ju proste ukončiť a ísť preč a potom začať s novou energiou a napr. aj iným odborom
prve studium som mala na filozofickej fakulte a teraz som na prirodovednej proste všeličo sa môže zmeniť drzim palce kazdopadne a rozhoduj sa hlavne podla seba
ja som šiel na vš až po dvoch rokoch od skončenia strednej. Aspoň som si uvedomil, čo chcem študovať a čo ma baví. To, že niektorí moji spolužiaci z sš mali tituly o čosi skôr než ja mi mohlo byť u prdele... aj tak skoro všetci s tými titulmi z klobáskových univerzít skončili na páse
toto by zaujímalo aj mňa či sa to oplatí, ale to sa nedá takto povedať treba skúsiť a vyjde to, alebo to nevyjde, aj keď seba si neviem predstaviť robiť to, lebo som vo vybavovačkách a dávaní sa neznámym smerom a tak dosť neschopná, ale možno o pár rokov, alebo cez prázdiny sa budem cítiť inak
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
koho zaujima co maju/nemaju ostatni
musis sa zamerat na seba
podla mna ak nevies co chces,tak je to lepsie ako stravit dalsich 5 rokov na skole iba pre nejaky titul
mozno pocas toho roka zazijes skusenosti,ktore ta vyformuju a ty sa budes moct rozhodnut kam na vysky vela stastia
mam 24 a som v druhom semestri na vš + pracujem + si robím ročný kurz
Moji byvali spoluziaci z prevho studia (hned po strednej) uz budu mgr tento rok.... ale čo ma je po druhých ako prajem im to, ale ja som ja a nic ine ma netrapi
vsetko ma svoje + minus, ja som si všelico v zahranici zazila, vyskusala, cosi zarobila, spoznala rozne kultury a spoznala seba....taktiez som nadobudla sebavedomie a skor cosi ako sebahodnotu ze fakt to ze mam generic sš neznamena ze som odkazana na tesco ked si šikovný tak sinajdes aj slusnu pracu, aj sa môžeš dalej posuvať a vzdelávať sa.
pokial cítiš že si chceš oddýchnuť, samu seba spoznať a vyskúšať sa čo zvládneš - alebo ísť na odbor/školu na ktoré prímačky ešte nemáš daj si pokoj a chod do sveta a pripravuj sa na tvoj vysnivan obor....
A ak ta aj zaujíma výška a chceš si to vyskúšať chod do toho!!! tiez aj výšku si môžeš pauznúť na jeden rok.... alebo ju proste ukončiť a ísť preč a potom začať s novou energiou a napr. aj iným odborom
prve studium som mala na filozofickej fakulte a teraz som na prirodovednej proste všeličo sa môže zmeniť drzim palce kazdopadne a rozhoduj sa hlavne podla seba