Áno existujú! Nechcem sa chváliť, ale ja gentleman som. To vďaka môjmu dedovi, ktorý do mňa tlačil pravidlá etikety odmalička. Uňho bolo sranda obedovať. Stačí že som po jedle obrátil nožík ostrím od vidličky a hneď ma zdžubal. Horšie je to, že moje znalosti etikety neviem využiť. Lebo keď napr. idem dať dole niektorému dievčaťu kabát, tak na mňa pozerá ako na debila.
a na otazku.. ja osobne gentleman nejsom.. unavuje ma ak sa mam postavit nejakej babičke v eline lebo ona si šla kupit zlacnene vajička v špičke a ja unaveny idem z treningu..to ne... čo sa tyka spravania k holkam..spravam sa tak aky som.. to znamena nehladim na etiketu či bonton robim to čo považujem za spravne.. a čo sa tyka davat dole kabat alebo tak.. to nerobim..iked je pravda že mohol by som sa polepšit..
Zalozil som si diskusiu, tak sa o nu musim starat...
To Drag-on:
Mozno ti to vtedy pripadalo ako cista buzeracia, ale aspon mas nieco, co vela ludom chyba - slusnost...ale gentlemani nie su iab o slusnosti...cele to je o tom, ze k muzom sa treba spravat inak ako k zenam...nie ako k menejhodnotnym, ale prave naopak, ako k tym, co si zasluzia viac pozornosti...
Nechcem sa tu verejne chvalit, ale co uz :-] aj ja sa k nim pocitam
Dnes to majú gentlemani ťažké. Niečo gentlemanské neznalí ľudia chápu ako spoločenský prešľap. Napr. do reštiky prvý vchádza muž, až potom žena. Aby akože preveril kam vstupujú. No niektorí si môžu povedať. Aka aký nevychovanec, ani dvere jej nepodrží. Tak potom, načo byť gentlemanom.
Myslim ze je super ked je chalan (aspon raz za cas) gentleman .. Aspon mne je prijemne ked mi napr. vezme kabat, podrzi dvere... Je to hrooozne mile Skoda, ze ich je tak malo =/
podla mna, to je len ukazka slusnej vychovy muza (aj zeny). Ja sa snazim byt gentleman, ako to len ide. Co sa tyka drzania dveri, tak to beriem ako samozrejmost, nie to ze by som sa chcel pred dievcatom vytiahnut.
"gentlemanstvo" nie je tak celkom o etikete, ako skôr o slušnosti...
Každá žena má rada gentlemanov, nech hovorí čokoľvek. Každej totiž dobre padne, ked jej pomôžete z kabáta či do kabáta a nie len pre to, že je to slušnosť, ale ono sa to fakt hodí, ak si kočka nechce pokrčiť napr. košeľu, kt. má pod tým kabátom.
Otvoriť dvere je tiež fajn a nezaberie to veľa námahy ani času.
A jedným z akýchsi základov gentlemanstva je aj odprevadiť priateľku večer domov. Tu sú totiž len 2 možnosti: ´
- odprevadíte ju a môžte si byť istí, že je OK
- necháte ju ísť samu po tme a ráno zistíte, že ju na ulici niekto okradol a zbil (a to by vás asi nepotešilo)
ODMENOU za gentlemanstvo vám bude obdiv vašej vyvolenej dámy (pokiaľ to nie je nejaká zarytá feministka), úsmev na jej perách a fakt, že vo vašej prítomnosti sa bude cítiť vždy dobre
tak gentleman .......ja zrovna neviem vsetky tie zakony etikety atd......ale tak otvorit/ podrzat dvere a taketo pre MNA samozrejmosti mam uz zaryte v hlave...
Nezne pohlavie si treba vazit.: ..ale zas existuju aj nejake tie hranice .....aj my mame svoje prava........
mna by zaujimalo, ako vam na to baby reaguju...lebo ja vzdy podakujem, usmejem sa a tak...ci je to uz dvanasty krat v ten den jeden a ten isty clovek, podla mna tak, ako je slusne, ze on mi trebars podrzi dvere, rovnako slusne je, ze ja podakujem
takze dufam, ze to nie je tak, ze vacsina bab na vas pozera, ze co preboha robite...lebo keby to tak bolo, tak sa za ne hanbim a v ich mene sa vam za ne ospravedlnujem
Gentlemanstvo už doslova nie je možné podľa toho kódexu,kt. platil vtedy. Pravidlá ako napr.:Gentleman vždy nosí tielko,aj keď je teplo a tak ďalej,divili by ste sa čo všetko platilo,nie je možné dodržiavať,mali by vás za blázna. Celkovo ale gentlemani nevymreli,sám sa medzi nich rátam a keby chcel niekto pripomenúť,že gentleman sa tým nechváli,tak ja sa nechválim,konštatujem A som tu anonymne,čiže je to jedno. Tak a čo sa týka tých samotných pravidiel,otvoriť dvere,pustiť slečnu prvú,ísť po schodoch za ňou,dať jej bundu keď je zima a tak,to beriem ako samozrejmosť,asi výchova,ale máte pravdu,tie dievčatá kt. ma nepoznajú dakedy pozerajú čudne,ale nestáva sa to často,keďže chodím von len s určitou skupinou Čo sa týka odprevádzania pred dom,je to možné len po zastávku,čo vždy spravím,ale ďalej ísť my sami holky nedovolia Toľko k správaniu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
chapem ta s tym kabatom, to sa stava casto a nielen tebe
To Drag-on:
Mozno ti to vtedy pripadalo ako cista buzeracia, ale aspon mas nieco, co vela ludom chyba - slusnost...ale gentlemani nie su iab o slusnosti...cele to je o tom, ze k muzom sa treba spravat inak ako k zenam...nie ako k menejhodnotnym, ale prave naopak, ako k tym, co si zasluzia viac pozornosti...
Nechcem sa tu verejne chvalit, ale co uz :-] aj ja sa k nim pocitam
ale je to zlate na chalanoch ale odtial potial =DD treba sa aj zabavat =DD
ale neprekaza mi to... som prisposobyvi clovek... celkom mi staci ked chalan ide vecer odprevadit
Každá žena má rada gentlemanov, nech hovorí čokoľvek. Každej totiž dobre padne, ked jej pomôžete z kabáta či do kabáta a nie len pre to, že je to slušnosť, ale ono sa to fakt hodí, ak si kočka nechce pokrčiť napr. košeľu, kt. má pod tým kabátom.
Otvoriť dvere je tiež fajn a nezaberie to veľa námahy ani času.
A jedným z akýchsi základov gentlemanstva je aj odprevadiť priateľku večer domov. Tu sú totiž len 2 možnosti: ´
- odprevadíte ju a môžte si byť istí, že je OK
- necháte ju ísť samu po tme a ráno zistíte, že ju na ulici niekto okradol a zbil (a to by vás asi nepotešilo)
ODMENOU za gentlemanstvo vám bude obdiv vašej vyvolenej dámy (pokiaľ to nie je nejaká zarytá feministka), úsmev na jej perách a fakt, že vo vašej prítomnosti sa bude cítiť vždy dobre
pekne si to vystihla a suhlasim
Nezne pohlavie si treba vazit.: ..ale zas existuju aj nejake tie hranice .....aj my mame svoje prava........
takze dufam, ze to nie je tak, ze vacsina bab na vas pozera, ze co preboha robite...lebo keby to tak bolo, tak sa za ne hanbim a v ich mene sa vam za ne ospravedlnujem
[/IMG]
No koniec