Máš k tomu údaje (vektorové, prípadne rastrové vrstvy) z ktorých má byť tá mapa vytvorená?
A teda v akom konkrétne programe? QGIS? ArcGIS? MapInfo? Geomedia? GIS je všeobecné pomenovanie, nie názov konkrétneho programu.
práveže ja tie vrstvy nemám, mne povedali, že tú mapu spravím len tak, že vykreslím všetky cesty, ale ja to neovládam, preto hľadám pomoc a niekoho kto by mi len tie mapy spravil. a asi je to QGIS-ale ja to potrebujem len spraviť.
@kaja559 predpokladám, že tým mysleli to, že nad nejakým podkladom ručne vyklikáš tie cesty. Ale stále je tu tá otázka: z čoho máš čerpať? Nad akým mapovým podkladom to máš robiť?
Oba linky ti ponúkajú stiahnuť si trasy v GPX formáte. Ten vieš načítať do QGIS-u.
Píšeš, že pre okres NMnV, takže predpokladám, že to má byť na nejakej podkladovej vrstve tohto okresu. Lenže akého druhu má byť tá podkladová mapa? Ortofoto alebo vektor? Ak vektor, s akými všetkými ďalšími údajmi má byť tá výstupná mapa? (za predpokladu, že to nemá byť len jednoduchá hranica okresu a samotné trasy orezané pre okres)
Proste sa konečne poriadne rozpíš - detailnejšie a zrozumiteľnejšie, lebo nerozviesť, ako vlastne potrebuješ pomôcť a iba napísať že "potrebujem to len spraviť" je megazlý prístup, s ktorým sa ti sotva dostane nejakej reálnej pomoci.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
A teda v akom konkrétne programe? QGIS? ArcGIS? MapInfo? Geomedia? GIS je všeobecné pomenovanie, nie názov konkrétneho programu.
je to súrne, ak by to tak nebolo, nepísala by som tu.
Píšeš, že pre okres NMnV, takže predpokladám, že to má byť na nejakej podkladovej vrstve tohto okresu. Lenže akého druhu má byť tá podkladová mapa? Ortofoto alebo vektor? Ak vektor, s akými všetkými ďalšími údajmi má byť tá výstupná mapa? (za predpokladu, že to nemá byť len jednoduchá hranica okresu a samotné trasy orezané pre okres)
Proste sa konečne poriadne rozpíš - detailnejšie a zrozumiteľnejšie, lebo nerozviesť, ako vlastne potrebuješ pomôcť a iba napísať že "potrebujem to len spraviť" je megazlý prístup, s ktorým sa ti sotva dostane nejakej reálnej pomoci.