ahojte, pomaly rozmyslam kam na vysoku a kedze som zistila, ze ma celkom bavi geografia tak som sa porozhliadla po nejakych odboroch a tak by som sa chcela spytat ci niekto vie ako jej to na UK? rada by som nieco s matikou, s jazykmi, tazsia skola nevadi.
Matematika a jazyky? Na to bude asi najlepsia nejaka ekonomicky zamerana skola, tam si matiky uzijes dost a rovnako aj jazykov, Ekonomicka univerzita ci nieco podobne ale este mas cas, aj ja som si v 16-ich myslel, ze pojdem na Medicinu
čau, na UK vyhovuje tento odbor: geografia, rozvoj regiónov a európska integrácia. Je tam matika (ale nie až tak veľa), 2 jazyky a samozrejme všetky predmety čo súvisia s geografiou + aj niečo navyše
hm, čiže myslíš skôr technicky, ako humanitne a máš rada jazyky? medzinárodné vzťahy napríklad, alebo hocijaký technický smer, ako stavbarina, architektúra, informatika alebo rovno matematika (keby ťa zaujímala štatistika alebo ekonomická matematika, to má ževraj aj pomerne fajn uplatnenie), ale tam je len angličtina a proste je tam na to, aby si vedela čítať odborné články, nebudeš ju nejak rozvíjať. alebo potom len jazyky. budeš si musieť asi vybrať, čo skôr.
a kamarátka chodí na geografiu a nemôžem uveriť tomu, aké veci sa tam musia učiť naspamäť.... pokiaľ si dobre pamätám, tak matiku nemajú a jazyk mali len tak na doplnenie, ako som písala vyššie. uplatnenie neviem, lebo ona rozmýšľa nad ďalším štúdiom alebo učiteľstvom (ale mám pocit, že to práve preto, že to uplatnenie bohvieaké nie je)
no ja som co sa matiky tyka skor tak ze na logiku a to ma aj celkom bavi ale nechcem sa dostat v zivote medzi same cisla a podobne (preto asi nevolim matfyz aj ked.. viete niekto nieco o poistnej matike? to ma celkom zaujima...) a medzinarodne vztahy by mohli byt fajn ale to je v BA len na ekonomickej nie? tam by som velmi nerada.... z informatiky nie som na tom bohvieako... teda ta nasa stredoskolska ktora uz skoncila ma naucila akurat to co som uz vedela aj pred tym tak neviem ci by som mala na geoinformatiku.. celkom ma zaujala demografia, o tom niekto nieco vie?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
A hlavne matematika ma uplatnenie ako ....no male
štatistika a základy matiky (vp) tam je, prípadne aj v niektorých iných predmetoch sa občas niečo objaví, "ozajstná vysokoškolská" ale fakt nie