Ahojte ludia, som tretiacka na gymnaziu, idem maturovat z geografie a matiky. Akurat si vyberame volitelne predmety na dalsi rok. Rozmyslam nad vyskou geologia na UK. Ale mam obavy kvoli fyzike. Poznate niekoho kto tam studuje? Ake predmety si mam vybrat?
ja studujem v brne aplikovanu geo. Fyziku a chemiu som mala naposledy na zš kedže som šla na ekonomicky zameranu skolu...
a mam za sebou uspesne semester geofyziky napr. ale je to kurvsky narocne + ja musim ist vzdy od uplnych zakladov cze o to to mam ztahezene a je to fakt dost narocne.... hlavne co sa tyka geometrie v geotektonike a sturtkurnej geo to je strasna smrt.... ale zasa petrologia to dost dohana
pocuj, fakt ak to chces ist studovat, tak si tu fyziku daj, naučíš sa vela. Pôjde ti to lahšie a viac si to užiješ napr. man aj napriek vsetkym tym uskaliam fakt bavi ten odbor, ale to je muni v brne - tu je ustav geologie fakt špičkový
@Lawey ucis sa od rana do rana alebo mas cas aj na seba?
No fyziku velmi nemusim mam z nej traumu od prveho rocnika vtedy som poctivo pocitala priklady co nam ucitelka dala prisla som na pisomku a z 5 bol mozno 1 podobny co nam dala prepocitat. Mala som same 3ky. A toho sa bojim aj na vs. Potom sa nam zmenil ucitel a teraz tak som medzi 1 a 2. Ale teraz daco podobne zazivam na chemii Proste vsade sama teoria, zopar vzorcov, reakcii, naucim sa teoriu, par vzorcov, pridem na pisomku a tam same vzorce, reakcie, vypocty. Dostanem 4 ani neviem co mam zle, idem sa tej ucitelky opytat a ona dostane zachvat a odide na 20 minut.
No len aby na tej geológii aj niekto bol a vôbec sa otvoril ten odbor... Lebo tam je tak 5 a pol človeka ... ak vôbec niekto ... myslim že okolo 5 je to ...ved tak si daj niečo z čoho zmaturuješ... a fyziku si daj ako volitelny piaty... aspon budeš vedieť o tom niečo aj keď by si nakoniec z toho maturovať nešla. LEbo volitelny5 mozeš proste neprísť ... a nič nepovedať.
@hoplaa22 no ja studujem externe + pracujem + robim ci rocny IT kurz... + mam poruchu pozornosti cize aj keby som chcela tak sa nemozem ucit od rana do rana
takto, fyziku som mala na zakladnej a raz som prepadala na pol roka....teiz priserna ucitelka a ten predmet sa mi vyslovene hnusil, vsetky poucky a tak.... lenze uz nemam 14 rokov ofc vsetko sa da ked mas vnuztornu motivaciu.
A napr. taká geofyzika ma dosť bavila mega náročné ale velmi zaujímavé.
Pokial si fakt myslíš že by ťa to mohlo baviť tak chod do toho, nie je to cisto o fyzike....je tam aj hafo chemie a biologie pozri si na strankach toho odboru predmety ktore tam budu (teda ak to stranky poskytuju, ja som vzdy checkovala len univerzity v CR) a zvaz to.
Ako nemyslim si ze musis maturovat z fyziky kvoli tomu.... ale budes amt slusny zaklad aspon
btw. preco prave geologia? + nad akymi dalsimi odbormi uvazujes?
@Lawey Od malicka ma bavili jaskyne a horolezectvo, mala som dost velku zbierku vtedy este pre mna 'peknych kamienkoch'. Neskor ked sme geologiu preberali na biologii na zs tak to bola jedina cast biologie ktora ma bavila nelustila som sudoku pod lavicou. Pred rokom sme robili testy profesijnej orientacie a mne vyslo nieco nie uplne prirodne ako medicina biologia a tak ale zas nie nieco uplne technicke a odporucili mi prave geologiu. A uvazujem este nad geoinformatikou ale povedali mi ze to nema uplatnenie a tazko si potom najdes pracu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
a mam za sebou uspesne semester geofyziky napr. ale je to kurvsky narocne + ja musim ist vzdy od uplnych zakladov cze o to to mam ztahezene a je to fakt dost narocne.... hlavne co sa tyka geometrie v geotektonike a sturtkurnej geo to je strasna smrt.... ale zasa petrologia to dost dohana
pocuj, fakt ak to chces ist studovat, tak si tu fyziku daj, naučíš sa vela. Pôjde ti to lahšie a viac si to užiješ napr. man aj napriek vsetkym tym uskaliam fakt bavi ten odbor, ale to je muni v brne - tu je ustav geologie fakt špičkový
No fyziku velmi nemusim mam z nej traumu od prveho rocnika vtedy som poctivo pocitala priklady co nam ucitelka dala prisla som na pisomku a z 5 bol mozno 1 podobny co nam dala prepocitat. Mala som same 3ky. A toho sa bojim aj na vs. Potom sa nam zmenil ucitel a teraz tak som medzi 1 a 2. Ale teraz daco podobne zazivam na chemii Proste vsade sama teoria, zopar vzorcov, reakcii, naucim sa teoriu, par vzorcov, pridem na pisomku a tam same vzorce, reakcie, vypocty. Dostanem 4 ani neviem co mam zle, idem sa tej ucitelky opytat a ona dostane zachvat a odide na 20 minut.
takto, fyziku som mala na zakladnej a raz som prepadala na pol roka....teiz priserna ucitelka a ten predmet sa mi vyslovene hnusil, vsetky poucky a tak.... lenze uz nemam 14 rokov ofc vsetko sa da ked mas vnuztornu motivaciu.
A napr. taká geofyzika ma dosť bavila mega náročné ale velmi zaujímavé.
Pokial si fakt myslíš že by ťa to mohlo baviť tak chod do toho, nie je to cisto o fyzike....je tam aj hafo chemie a biologie pozri si na strankach toho odboru predmety ktore tam budu (teda ak to stranky poskytuju, ja som vzdy checkovala len univerzity v CR) a zvaz to.
Ako nemyslim si ze musis maturovat z fyziky kvoli tomu.... ale budes amt slusny zaklad aspon
btw. preco prave geologia? + nad akymi dalsimi odbormi uvazujes?