Chcela by som od nového školského roka chodiť na hodiny gitary, len ešte nemám gitaru . Poradí mi niekto dobrú gitaru? Nevyznám sa moc v značkách, ani nič podobné, preto si radšej pýtam radu Prosím nekomentujte žiadne blbosti A ak už okomentuje
Ale akustickú?Tak potom určite Nashville.Mimochodom ja som tiež začiatočník ale značku gitary som dlho konzultovala a Nashville je ten typ za málo peňazí dobrý zvuk Veľmi dobrý zvuk
@lexiblack tak takto. Na zaciatok je uplne jedno, aky ma gitara zvuk, pretoze to ako zaciatocnik vobec nepocujes. Podstatne je, aby ladila, aby mala spravne nastaveny krk a kobylku (to aby spravne ladila), aby mala natiahnute spravne struny (aby ta to nebolelo viac, ako je nevyhnutne) a aby nebola prasknuta (bo to uz je celkom v prdeli), nemala nejake skurvene prazce (dorezes si prsty).
Je velmi dobre ist kupovat gitaru s nejakym kamaratom, ktory uz hra, aby tieto veci skontroloval. Veci napisane vyssie sa tykaju aj akustiky, aj elektriky. Elektriku na zaciatok nedoporucujem. Je jedno, co zacnes hrat ako prve, ale je vhodne ovladat zaklady hry na akustiku, aj ked chces byt rockovy gitarista.
Neodporucam do prvej gitary investovat zavratne sumy, pretoze nevies, ci ta to bude bavit a zabrnkat si obcas mozes aj na cistom vesle. Orientacnu cenu za akusticku gitaru by som videl od 120 do 160 eur. Viac za to nedaj. V buducnosti nieje problem kupit si lepsiu,a tato ti pripadne ostane na cundr.
Ak planujes ist na hudobnu, urcite si kup klasicku gitaru (vyuka prebieha na klasike, pokial sa jedna o ZUS). Tu ti odporucam vseobecne - ma makksie, nylonove struny, ktore su podstatne lahsie na hru, ma sirsi krk (bude sa ti na zaciatok hrat lahsie, lebo bude lahsie sa triafat - a nebudes schopna tak rychlo hrat, aby ta to obmedzovalo). Naviac je zvacsa tazsie tieto struny rozdrbat (aspon u mna). Akusticka gitara je na uplny zaciatok nevhodna (pre rypakov - netvrdim, ze je nemozne sa na tom naucit hrat, ja som napr zacinal na takej. Ale progres v uceni je znacne vyssi pri klasike, kedze to tam ide fyzicky lahsie).
Nekupuj si prvu gitaru ani podla vzhladu. Cierna moze byt cool, ale prd ti to pomoze, pokial bude hrat zle.
Po kupeni gitary chod do prveho gitaroveho obchodu a daj si ju nastavit. Ak to nebudu robit napis mi, som z TO a rad pomozem alebo ti niekoho odporucim.
ja som si včera kúpila gitaru. chcela som modrú, mám modrú som skoro úplný začiatočník, viem fakt len základy a chcem niečo, na čom sa zlepším. ono na tom velmi nezáleží. dala som za ňu 70 libier..
Nejaké ďalšie veci dopredu... nauč sa nikdy nehrať na rozladenej gitare len preto, že si lenivá ju naladiť Ladičku si kúp aj s metronómom, čím viac budeš hrať presne v tempe, tým lepšie pre teba.
Ak si plánuješ kúpiť gitaru teraz v júni, kľudne si zaplať súkromného učiteľa aj počas leta, nemusí byť ultra často, ale aspoň by ti dal základné tipy, čo je správne a čo nie. Totiž keď hráš len sama pre seba, je veľmi ľahké si vyrobiť X nezdravých návykov, ktoré by si sa potom musela pracne odnaúčať a mala by si z toho iba frustráciu... a bla bla bla
ja som začínala na gitare za tisícku z tesca, hypernovy alebo niečoho takéto a vtedy som bola šťastná, že mám vôbec nejakú gitaru Potom som prešla na Strunal španielku, celkom pohodová gitara. Teraz síce moc nehrám, ale plánujem sa v lete zase začať tomu riadne venovať, a ak sa bude dať a zostanú budúci rok nejaké cash, tak si pôjdem pre elektroakustickú Takaminku
značka moc nie je podstatna .. aspon na začiatok .. hlavne aby sa ti dobre držala a dobre sa ti na nej hralo .. najlepšie bude ked sa opýtaš predavača v nejakých dobrých hudobninách on ti určite dobre poradí
moja prva gitara stála tisic korun, mala nylonove struny a vtedy mi uplne stačila
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
Može byť aj Nahville, Yamaha, Fender, Valencia, Posadena...to máš rôzne
@lexiblack Ibanezky sú tiež v pohode aj keď nepoznám nikoho kto by ju mal.Skús sa obzrieť na » www.ibanez.co.jp/eu/...
Je velmi dobre ist kupovat gitaru s nejakym kamaratom, ktory uz hra, aby tieto veci skontroloval. Veci napisane vyssie sa tykaju aj akustiky, aj elektriky. Elektriku na zaciatok nedoporucujem. Je jedno, co zacnes hrat ako prve, ale je vhodne ovladat zaklady hry na akustiku, aj ked chces byt rockovy gitarista.
Neodporucam do prvej gitary investovat zavratne sumy, pretoze nevies, ci ta to bude bavit a zabrnkat si obcas mozes aj na cistom vesle. Orientacnu cenu za akusticku gitaru by som videl od 120 do 160 eur. Viac za to nedaj. V buducnosti nieje problem kupit si lepsiu,a tato ti pripadne ostane na cundr.
Ak planujes ist na hudobnu, urcite si kup klasicku gitaru (vyuka prebieha na klasike, pokial sa jedna o ZUS). Tu ti odporucam vseobecne - ma makksie, nylonove struny, ktore su podstatne lahsie na hru, ma sirsi krk (bude sa ti na zaciatok hrat lahsie, lebo bude lahsie sa triafat - a nebudes schopna tak rychlo hrat, aby ta to obmedzovalo). Naviac je zvacsa tazsie tieto struny rozdrbat (aspon u mna). Akusticka gitara je na uplny zaciatok nevhodna (pre rypakov - netvrdim, ze je nemozne sa na tom naucit hrat, ja som napr zacinal na takej. Ale progres v uceni je znacne vyssi pri klasike, kedze to tam ide fyzicky lahsie).
Nekupuj si prvu gitaru ani podla vzhladu. Cierna moze byt cool, ale prd ti to pomoze, pokial bude hrat zle.
Po kupeni gitary chod do prveho gitaroveho obchodu a daj si ju nastavit. Ak to nebudu robit napis mi, som z TO a rad pomozem alebo ti niekoho odporucim.
Konkretna rada:
» muziker.sk/akusticke-gitar...
» muziker.sk/akusticke-gitar...
radsej tu C70, ma masivnu vrchnu dosku a je to sakra rozdiel, ale aj ta prva je super, hravam na nej strasne rad.
Ako obchod odporucam muziker ( » muziker.sk/sluzby-a-podpor... ), je tam vsetko, mozes to skusat 30 dni a mas garanciu najnizsej ceny.
O inej znacke by som v tejto cenovej hladine vobec neuvazoval, ale ak tu ma niekto dobre skusenosti, rad si rozsirim obzor.
P.S.: na zaciatok si nezabudni kupit dobru ladicku - odporucam
» muziker.sk/gitarove-prislu...
uplne lacna a ladi jak cert
Vela stastia
Nejaké ďalšie veci dopredu... nauč sa nikdy nehrať na rozladenej gitare len preto, že si lenivá ju naladiť Ladičku si kúp aj s metronómom, čím viac budeš hrať presne v tempe, tým lepšie pre teba.
Ak si plánuješ kúpiť gitaru teraz v júni, kľudne si zaplať súkromného učiteľa aj počas leta, nemusí byť ultra často, ale aspoň by ti dal základné tipy, čo je správne a čo nie. Totiž keď hráš len sama pre seba, je veľmi ľahké si vyrobiť X nezdravých návykov, ktoré by si sa potom musela pracne odnaúčať a mala by si z toho iba frustráciu... a bla bla bla
moja prva gitara stála tisic korun, mala nylonove struny a vtedy mi uplne stačila