Mám rád Rozza Williamsa, ale aj The Damned alebo Sisters of mercy. Ale skôr som na dark wave, nedefinovateľné (čo sa žánru týka) kapely ako Sopor (to proste bez debaty, moja najväčšia láska) alebo Angizia - perfektná (vraj avantgardná) rakúska kapela.
@darkbane ja som ale len skonštatovala, že to má od toho stále poriadne ďaleko a čo som práve pozerala profil, tak aj ostatné uvedené má k tomu asi rovnako ďaleko (ale kapitán Jack Sparrow ešte ďalej
ježiši kriste...prepáč Mielikki ale musím to sem napísať...
jebte už na ten metal. je to niekde úplne inde ako uvedené žánre, to, že má žáner v sebe slovo "gothic" neznamená, že je automaticky gothic...povedala by som, že je to proste len nálepka aby sa veci lepšie predávali. to je ako považovať baby metal za metal - áno, aj také existuje a nepovedala by som, že je to teda metal...pre mňa nie. whatever.
@rozzwilliams takto mi s takýmito témami hneď ráno zvyšovať tlak...nebaví ma to už vysvetľovať nezainteresovaným ľuďom.
@mielikki ďakujem ďakujem. povedala by som tu k tejto téme toho aj viac troška ale...myslím, že je to ako hrach o stenu hádzať, zvlášť keď vidím tuto jeden známy nick. veď vieme.
Ja mám celkom rada tieto: Red Lorry Yellow Lorry, Siouxsie and the Banshees, Little Nemo, Asylum Party, Bauhaus, Ikon, Pink Turns Blue, X-Mal Deutschland, ale určite by sa toho našlo ešte viac.
@antifunebracka (čo je TR? Team Rocket? Nie, tí fakt nie sú gothic a ani metal)
ja tu vravím, že gothic metal nemá nič spoločné s gothic rockom, ak si si nevšimol. a to, že som hodila 4 nicky neznamená, že ich nie je viac, len sa mi nechce rozmýšľať teraz.
(A samozrejme, niečo ti nájdem, keď tak veľmi chceš, ale takto v noci to nemienim hľadať)
@mielikki ja reagujem na nasu debatu @29 a @31 , kde si tvrdila, ze nie su ani gotici, co je DOST odveci teda8)
@hotaru na rozdiel od teba sa v metale vyznam, tak naco to hladat? sak ale ked chces byt pokojny, chod na wiki a uvidis, ze mam pravdu. tam to 100% bude a ani sa tam nemusim kukat
@antifunebracka tak ako, ja z toho, čo som počula, by som ich neradila do akéhokoľvek metalu, ale to je momentálne absolútne bezpredmetné, pretože téma tejto debaty je úplne iná
@veryhappyhippo myslím, že je to ešte kus väčší rozdiel, nakoľko hentie dva žánre, čo spomínaš, sa ešte vcelku dosť prelínajú a nie je to vždy jednoduché rozlíšiť, zatiaľ čo pri G. je to úplne zrejmé, očividné a rozlíšiteľné hocijakými laickými ušami
@antifunebracka netvrdím, že sa v metale nejak extra vyznám ale sorry, Rasmus? mám počujúce uši.
A prečo keď zadáš gothic rock vyskočí ti Nightwish a nemal by ti vyskočiť? Nie všetko, čo je na tých internetoch je 100% pravda, skús niekedy zájsť na nejakú akciu alebo skontaktovať ľudí čo sa o gothic a related žánre zaujímajú napríklad nejakého DJ na príslušných akciách, že čo ti povie
lol wikipedia XDDDDDD nebud trapny do wikipedie moze hocikto prispieť povedz mi co je na rasmus gothicke, je to obycajny finsky rock, kebyze povies ze type o negative je gothic tak to beriem maju nejake prvky gothiky alebo povies ze 69 eyes tak to je samozrejmosť ze je to gothic. Inac ani gothicky pozery nepovazuju rasmus za gothic XD maximalne tak HIM . Nevyznas sa v hudbe to je na tebe vidno uz len ze za zdroj informacii pouzivas wikipediu, co keby si trocha postudoval gothiku na inych strankach alebo blogoch ? Gothic rock je temna hudba urcite nic pozitivne a komercne ako rasmus.
@rozzwilliams súhlasím ale vynechajme to slovíčko temné nielen v spojení s hudbou ale celkovo so všetkým, som na to alergická už po tých rokoch, ďakujem
@antifunebracka ja si myslím že ide o to že mielikki sa ti snaží ukázať rozdiel medzi štýlom "goth" a "gothic" (a je jedno aké prívlastky - rock, metal etc. etc.)
je v tom slušný rozdiel...
a preto len 4 birdzáci by to mohli tvrdiť lebo štýl hudby goth moc známi nie je a hneď si pod to ludia zaradia gothic ktorý je o dosť populárnejší....
tu ide len o to, že volakto sa dojebal, keď pomenoval gothic metal tak, ako to pomenoval....s goth subkultúrou(založenou na goth rocku, post punku a ostatných veciach v nadpise témy) to nemá nič spoločné!
@antifunebracka keď vravíš, že the rasmus sú gothic METAL, okej(aj keď podľa mňa je to skôr alternative volačo)...ale goth to nie je
uffff a vymenúvať, čo ja počúvam sa mi moc nechce, ale len tak prvé čo mi napadá: the sisters of mercy(nech Elda aj roztrhne, že som to sem zaradila, hlavne, že som tam dala "the" , fields of nephilim, nosferatu, bauhaus....
no a potom skôr tie elektronickejšie veci.....napr. otto dix...
@rozzwilliams no lebo ty si velky znalec ako vidim DDDDDDDked mi tu za vzor davas nejake blogy. ja som ti svoj zdroj dal, vyvrat mi to ty nejakym zdrojom, abo radsej nepis nic. lebo osobne pocity su absolutne nepodstatne
k @57 ono na toto stačí mať iba obyčajný sedliacky rozum a sluch o niečo lepší ako hluchotu. Proste keď poznám aspoň trocha históriu a to, ako zneli kapely, čo s tým začali, tak si to porovnám so zvukom inej, škatuľkovanej kapely a ak to neznie aspoň trocha podobne, tak to asi nebude ten istý žáner, nie?
ty netrep a davaj link, stale cakam a skutek utek xD
@58 to myslis vazne teraz? zanre sa vyvijaju a ZIADEN neznie rovnako ako pred par rokmi. pusti si pop ci hiphop ci hocico spred 20 rokov a nieco v rovnakom zanri teraz
ZIADEN ten link nevyvracia moje tvrdenie o the rasmus. len vymenuvava niektore gothicke kapely
nikdy som nepisal, ze su LEN gothic metal, ale ze maju pesnicky i v tom style. podla mna su hlavne soft rock. tak isto ako HIM maju par gothic rockovych pesniciek, no su hlavne darkrockova kapela.
len som poukazoval na to, ze kedze tvoria i v tomto zanri, neni dovod, aby neboli zaradovani AJ do fora o gotickej hudbe
hod mi nejaku ich songu co ma nieco spolocne s goth rockom abo metalom
HIM mi pride ako obycajny rock/metal v ktorom sa cely cas spieva o laske ale prvy album a tie epcka zneli trocha gothicky, ved predsa mali inspiraciu od type o negative
1. albumy boli cisty funkrock praveze a inspirovali sa red hot chili peppers a v style alternativny symfonicky gothic rock je napr. singel "funeral song". "no fear" je zas alternativny goticky metal. cize tak
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
71 komentov
ale to je rock/alternative rock/ghotic rock/alternative metal, ako ktore, no
@1 tí od toho majú kus ďaleko.. či aha, ty si napísala ghotic, tak to beriem
@mielikki dobrý výber
a.. moji obľúbení, musí byť dobrý
!
@darkbane a aj to je od toho pekne ďaleko, pozri si @5 , znie ti to podobne?
jebte už na ten metal. je to niekde úplne inde ako uvedené žánre, to, že má žáner v sebe slovo "gothic" neznamená, že je automaticky gothic...povedala by som, že je to proste len nálepka aby sa veci lepšie predávali. to je ako považovať baby metal za metal - áno, aj také existuje a nepovedala by som, že je to teda metal...pre mňa nie. whatever.
@rozzwilliams takto mi s takýmito témami hneď ráno zvyšovať tlak...nebaví ma to už vysvetľovať nezainteresovaným ľuďom.
+toto, i keď asi troška mimo tému
(a myslím, že vieš, že ja metal rada, ale do tejto témy to fakt nepatrí
the cure, p. murphy, bauhaus, sisters of mercy a čo ja viem čo ešte
na takéto žánrové porady, je skvelé lastko okoštuj!
ja tu vravím, že gothic metal nemá nič spoločné s gothic rockom, ak si si nevšimol. a to, že som hodila 4 nicky neznamená, že ich nie je viac, len sa mi nechce rozmýšľať teraz.
(A samozrejme, niečo ti nájdem, keď tak veľmi chceš, ale takto v noci to nemienim hľadať)
@hotaru na rozdiel od teba sa v metale vyznam, tak naco to hladat? sak ale ked chces byt pokojny, chod na wiki a uvidis, ze mam pravdu. tam to 100% bude a ani sa tam nemusim kukat
@veryhappyhippo myslím, že je to ešte kus väčší rozdiel, nakoľko hentie dva žánre, čo spomínaš, sa ešte vcelku dosť prelínajú a nie je to vždy jednoduché rozlíšiť, zatiaľ čo pri G. je to úplne zrejmé, očividné a rozlíšiteľné hocijakými laickými ušami
A prečo keď zadáš gothic rock vyskočí ti Nightwish a nemal by ti vyskočiť? Nie všetko, čo je na tých internetoch je 100% pravda, skús niekedy zájsť na nejakú akciu alebo skontaktovať ľudí čo sa o gothic a related žánre zaujímajú napríklad nejakého DJ na príslušných akciách, že čo ti povie
lol wikipedia XDDDDDD nebud trapny do wikipedie moze hocikto prispieť povedz mi co je na rasmus gothicke, je to obycajny finsky rock, kebyze povies ze type o negative je gothic tak to beriem maju nejake prvky gothiky alebo povies ze 69 eyes tak to je samozrejmosť ze je to gothic. Inac ani gothicky pozery nepovazuju rasmus za gothic XD maximalne tak HIM . Nevyznas sa v hudbe to je na tebe vidno uz len ze za zdroj informacii pouzivas wikipediu, co keby si trocha postudoval gothiku na inych strankach alebo blogoch ? Gothic rock je temna hudba urcite nic pozitivne a komercne ako rasmus.
je v tom slušný rozdiel...
a preto len 4 birdzáci by to mohli tvrdiť lebo štýl hudby goth moc známi nie je a hneď si pod to ludia zaradia gothic ktorý je o dosť populárnejší....
dúfam že som toto vysvetlenie nejak nepoplietla
vrrrrr, @lawey medzi goth a gothic neni rozdiel!
tu ide len o to, že volakto sa dojebal, keď pomenoval gothic metal tak, ako to pomenoval....s goth subkultúrou(založenou na goth rocku, post punku a ostatných veciach v nadpise témy) to nemá nič spoločné!
@antifunebracka keď vravíš, že the rasmus sú gothic METAL, okej(aj keď podľa mňa je to skôr alternative volačo)...ale goth to nie je
uffff a vymenúvať, čo ja počúvam sa mi moc nechce, ale len tak prvé čo mi napadá: the sisters of mercy(nech Elda aj roztrhne, že som to sem zaradila, hlavne, že som tam dala "the" , fields of nephilim, nosferatu, bauhaus....
no a potom skôr tie elektronickejšie veci.....napr. otto dix...
toť moje lastko: » www.last.fm/user/of_carnage...
no davaj XD
ale teraz fakt neviem ci si taky hlupy alebo sa robis takym hlupym s tym rasmusom
@58 to myslis vazne teraz? zanre sa vyvijaju a ZIADEN neznie rovnako ako pred par rokmi. pusti si pop ci hiphop ci hocico spred 20 rokov a nieco v rovnakom zanri teraz
» www.darkgrave.com/articles/top-10...
nech sa paci
uz si predstavujem jak v prazkom klube nekropolis sa vsetci gothici rozbijaju na rasmuse
ale co ma vlastne rasmus spolocne s gothic rockom abo metalom vysvetli mi prosim ťa
este stale som nedostal odpoved
+ tu mas link na forum, vypocuj si tieto GOTHIC kapely a potom mi este raz zopakuj ze rasmus je gothic rock
ZIADEN ten link nevyvracia moje tvrdenie o the rasmus. len vymenuvava niektore gothicke kapely
nikdy som nepisal, ze su LEN gothic metal, ale ze maju pesnicky i v tom style. podla mna su hlavne soft rock. tak isto ako HIM maju par gothic rockovych pesniciek, no su hlavne darkrockova kapela.
len som poukazoval na to, ze kedze tvoria i v tomto zanri, neni dovod, aby neboli zaradovani AJ do fora o gotickej hudbe
hod mi nejaku ich songu co ma nieco spolocne s goth rockom abo metalom
HIM mi pride ako obycajny rock/metal v ktorom sa cely cas spieva o laske ale prvy album a tie epcka zneli trocha gothicky, ved predsa mali inspiraciu od type o negative
a povedz mi co presne znie na rasmus gothicky
Zaujímavá diskusia, škoda, že som sa tu nemrkla skôr, by som sa pridala DDD