Tak isto ako su zbytocne aj w inych operacnych systemoch, ide len o to ze niektory useri nechcu prejst na linux aj koli tomu ze wyzera jak s 90tich rokow, co wobec nie je prawda, a kazdy chwali Vistu, pri tom ta grafikou Berylu (to je ten windows manager) nesiaha ani po clenky. Takze som chcel poukazat na to ze wywoj linuxu ide straaasne ruchlo dopredu.. A este aj to ze wo Viste je par trapnych efektow a potrebujem mat nehorazne wykonny comp aby to slapalo bez problemow, w Beryle mozes s plochy sprawit 3D kocku a mozes ju otacat a kopu dalsich efektow a tje HW naroky su njekolko dost krat mensie..
jasne ze mozes mat oboje len si musis spravit samostatnu particiu na disku jenu na linux a druhu tzv. SWAP (velkost zavisi od velkosti RAM ale neviem presne ako to je)...odkedy mam na PC dualboot tak sa mi este nestalo nic zle..
a k tej gafike mne frci 3ddsesktop na ati 9200 64 MB 786MB RAM uplne v pohode...som zvedavy jak mi to pojde z gentoo...
Ten swap sa odporuca 2*RAM, ale za tych mojich par rokow linuxowania to riesim takto:
swap = RAM + 1/2RAM
Uplne to postaci, maximalne som mal zaplnenych cca 30% swapu, pri RAM 1.5GB (ktorej bywa pri zapnutom Beryle wolnej asi 70%), cize skoro "ziadne" (w porownani z inymi OS) hardwarowe naroky..
Z gentoo by ti to malo ist este lepsie, pokym pouzijes pri compilacii tje sprawne USE flagy..
Izdo: s tym firewallom nesuhlasim, pocitac ktory je pripojeny do siete MUSI mat firewall, inak nech radsej ani neni nikde pripojeny.. A linux (kernel) ma firewall cize je to w poho..
Takze ak chcem mat dva systemi jeden XP a druhy Linux tak dve particie. jedna na jeden system a druha na druhy ak som to spravne pochopil ... dufam, ze to nedobabrem
Ja ten fusion pouzivam a potvrdzujem ze bezi dost stabilne. A vyzera to fakt super a na rozdiel od berylu su tam aj pluginy, co urychluje pracu napr EXPO (stena miesto klasickej kocky)
Moj screen .
Beryl som pouzival len ked som niekomu potreboval ukazat, ze vista vazne nema dobre efekty.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
Ale robit grafiku v linuxe je picovina
tot hlavny dovod preco tak neprejdem. A neprejdem ani keby ma rezali
a nie a nie a nie...
a este si posledny krat dupnem a poviem, ze tam neprejdem
nemusim sa jebat z drivermi na novy hardware, mam dobry mailovy klient, frci mi ICQ SKYPE a podobne kokotiny, aj soulseek tu ide, aj limewire...
a navyse je bezpecny, netreba ziadne firewally alebo antiviraky..
jasne ze mozes mat oboje len si musis spravit samostatnu particiu na disku jenu na linux a druhu tzv. SWAP (velkost zavisi od velkosti RAM ale neviem presne ako to je)...odkedy mam na PC dualboot tak sa mi este nestalo nic zle..
a k tej gafike mne frci 3ddsesktop na ati 9200 64 MB 786MB RAM uplne v pohode...som zvedavy jak mi to pojde z gentoo...
swap = RAM + 1/2RAM
Uplne to postaci, maximalne som mal zaplnenych cca 30% swapu, pri RAM 1.5GB (ktorej bywa pri zapnutom Beryle wolnej asi 70%), cize skoro "ziadne" (w porownani z inymi OS) hardwarowe naroky..
Z gentoo by ti to malo ist este lepsie, pokym pouzijes pri compilacii tje sprawne USE flagy..
a konieckoncov mi to je jedno, mam hardware firewall
Ako viete beryl a compiz sa spojil dokopy a vytvoril compiz + beryl pluginy = Compiz Fusion.
Je to nadupany window manager, ktory je este lepsi nez beryl, akurat ze sa este stale vyvija, ale aj tak mi bezi dost stabilne...
Moj screen .
Beryl som pouzival len ked som niekomu potreboval ukazat, ze vista vazne nema dobre efekty.
Hmm, zabudol som, ze tu nezobrazuje linky