V zásade to je úplne jedno.. ale volil by som Ubuntu (veľká komunita a keď budeš riešiť nejaký problém, tak celom určite ho niekto pred tebou riešil a aj vyriešil )
@hellou no práve Ubuntu nemám rád ani žiadne distrá obsahujúce debian like balíky. Najdlhšie som používal arch ale teraz to potrebujem do VMware a to Arch Linux asi nepodporuje (nevidím to tam a neviem či budú dostupné VMWare Tools) ale čo takto CentOS alebo Fedora či RedHat Enterprise?
Hm, tak ešte závisí, či to budeš používať ako desktop/vývojové prostredie alebo ako server, kde niečo nasadzuješ. Určite nie je dôvod, prečo by Arch nemal ísť pod VmWare (akože official ovf šablóny asi nie sú ale vždy môžeš použiť klasické iso), a pre Arch sú iba openvm-tools, to je fakt.
Ja som posledné 4 roky používal takmer výhradne Ubuntu, ale pár týždňov dozadu som nahodil Manjaro a stále sa mi niektoré veci nepodarilo vyriešiť (ale to je hlavne kvôli tomu, že som bol zvyknutý na Ubuntu s Unity).
@andy-larkin RHEL je pre enterprise (firmy) a majú aj verzie pre desktopy a pracovné stanice aj pre servery. a Cent OS je kópia RHEL zadara len so zmenenými logami a trademarkami (koli RedHatu).
@Wewo ja som si teraz na dev nahodil Cent OS a vyzerá to dobre aj keď softwaru je menej ako inde ale zato je preverený a všetko vyzerá byť 100% stabilné. Neviem či si tam nemám pridať aj fedorácke repozitáre, ale tým by som získal viac SW ale prišiel by som o hlavnú výhodu Cent OSu
@Hellou ja to mám rovnako ako ty len naopak v Archu som doma. Ubuntu som vždy používal iba chvíľu ale arch som používal vkuse niekolko mesiacov. Teraz používam aj na arm doskách (na Arme - Armbian) ale radšej by som tam mal Arch len ten sa mi nedarí rozchodiť (neviem ako mám nakonfigurovať u-boot)
Ja som zvyknuty na debianovske distra, takze ak by som mal cas a chut sa jebat so systemom tak urcite Debian, ak nie tak Ubuntu. Ono je to v zasade jedno, chces aby ti co najdlhsie vydrzal system v stave, ze tam nic nerozjebes na co je Ubuntu celkom vhodny. S Mintom skusenosti nemam, ale vraj je este viac idiot-proof ako Ubuntu, takze to tiez moze byt dobra cesta.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
Ja som posledné 4 roky používal takmer výhradne Ubuntu, ale pár týždňov dozadu som nahodil Manjaro a stále sa mi niektoré veci nepodarilo vyriešiť (ale to je hlavne kvôli tomu, že som bol zvyknutý na Ubuntu s Unity).
@Wewo ja som si teraz na dev nahodil Cent OS a vyzerá to dobre aj keď softwaru je menej ako inde ale zato je preverený a všetko vyzerá byť 100% stabilné. Neviem či si tam nemám pridať aj fedorácke repozitáre, ale tým by som získal viac SW ale prišiel by som o hlavnú výhodu Cent OSu
@Hellou ja to mám rovnako ako ty len naopak v Archu som doma. Ubuntu som vždy používal iba chvíľu ale arch som používal vkuse niekolko mesiacov. Teraz používam aj na arm doskách (na Arme - Armbian) ale radšej by som tam mal Arch len ten sa mi nedarí rozchodiť (neviem ako mám nakonfigurovať u-boot)
chrome-gnome-shell:
sudo yum install chrome-gnome-shell
pre fedoru je dostupný ale pre CentOS ee.
pre developera hocicoho ineho odporucam system ktory funguje bez toho aby si sa jeho fungovanim musel zaoberat, inak toho vela nenadevelopujes =D
Cize to co hovori @Midnight