@harlequin pred bibliou život neexistoval, lebo život začína stvorením Adama a potom Evy. než by tento príbeh bol možno trochu prispôsobený nášmu rozumu, pred biblickými časmi nebol nijaký čas. nič neexistovalo. ak mám odpovedať na otázku, áno, deťom by som dal len biblické meno. chlapčenské Matúš, Kamil, Marcel, Peter, Jakub, Tadeáš (môj obľúbený patron, Anton (sv. Anton Paduánsky) Bernard. Sám mam birmovné meno Norbert.
Dievčenské. Jednoznačny by dominovala Mária, potom Natália, Magdaléna a medzi slovákmi obľúbená Anna (matka Panny Márie)
Moja dcéra sa volá Alžbetka a každý že jeeeeeezis, to je ako z Perinbaby, blablabla, a potom sa zatvárim smrteľne vážne a poviem, že ona nesie meno po Bathoryčke. A možno preto nemám kamošky.
@gothicpoethic periodizácia dejín knihy genezisu je značne obsiahla... s dinosaurami. dinosaury vyhynuli asi cca 60 milionov rokov, kedy končila krieda. (trias jura krieda sú obdobia vieš. tak niekedy prbližne vtedy. ale to sú len teórie. ťažko si predstaviť že niekto odhadol vek 60 milionov rokov. mierne som tomu skeptický. ale možné je všetko zas.
@vreskot000 Áno, trias, jura a krieda sú obdobia, viem. Ale rovnako viem, že keď niekto napíše, že pred bibliou život neexistoval a potom akosi zapochybuje o vedeckých poznatkoch určenia času, je koniec debaty.
@vreskot000 biblia je kniha... ktora bola napisana v uplne inom case ako tvoj boh stvoril Adama a Evu mylis si fakty... a kedy to teda bolo ? ked si taky odbornik, v ktorom roku stvoril tvoj boh A & E ?
@harlequin fu ty si veľmi múdry.človeče. máš pravdu, mne by to nenapadlo. ps. ja som podal výrok, teda náuku, ktorá sa učí na teologickej fakulte. teda ak ty spochybnuješ profesora, docenta, ktorý učí svojich žiakov, musíš byť dobre mimo chlapče. ale akceptujem tvoju nevedomosť, biblia bola napísana v úplne inom čase. to dokázať práveže nevieš, pretože
stvorenie sveta, stvorenie adama a evy nemá svedka... toto je prvá poučka biblickej teologie.
2.píšeš, že bola napísana v iplne inom čase. a mýlim si fakty. dobre. tak ked to vieš ty prečo mi to nenapíšeš? no? smelo do toho. no povedz
cela viera a nabbozenstvo niesu zalozene na faktoch ale na domnienkach ps. no daj meno toho tvojho docenta profesora, sme viaceri zvedavi este nakoniec povedz, ze zem je plocha a bude to gol
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
45 komentov
ale väčšina ľudí s menom Miriam čo poznám sú kravky, tak už si tým nie som istá
Dievčenské. Jednoznačny by dominovala Mária, potom Natália, Magdaléna a medzi slovákmi obľúbená Anna (matka Panny Márie)
stvorenie sveta, stvorenie adama a evy nemá svedka... toto je prvá poučka biblickej teologie.
2.píšeš, že bola napísana v iplne inom čase. a mýlim si fakty. dobre. tak ked to vieš ty prečo mi to nenapíšeš? no? smelo do toho. no povedz