Tu som sa pobavil docela ja ides tu hovorit o krasnom pravopisnom pisani v nasom jazyku a lusknes do prispevku slovo "zdrbala" (nic proti nadavkam sam hresin...) pricom je dole pisane , ze je tu zakazane hresit...
jedenacť suhlasim s ťebou .... Ludevít to dobre vymysleli to len my sme to poupravovali ...a ešte neviem aky iny luďia...vyhrabeme knihu" Rukoväť reči Slovenskej"
A aj tak o co tu ide vlastne. Len o to pisanie? Dolezite je pochopit toho druheho. Darmo mu bude platne ked jeho text bude chybne nezavadny, ale nepochopeny.
Alebo sa spiknem a na prostest budem davat vsade makke i.
P.S.: Mne sa celkom páčilo ako nám niekto raz vysvetľoval, prečo je gramatika dôležitá... že jediná čiarka vo vete môže znamenať rozdiel medzi životom a smrťou (Uznávam že to je trochu prehnané, ale reálne to ukazuje že to nie je LEN gramatická chyba...)
Prikladám aj to vysvetlenie:
Kde bolo, tam bolo, v kráľovstve za siedmimi horami bol vo väzení človek, ktorého obvinili z nejakého zločinu. Kráľ po vypočutí svedkov a dôkladnom zvážení, poslal strážcovi väzenia papierik "Zabiť nie pustiť."
A strážca teraz riešil dilemu chýbajúcej čiarky.
Mohol odkaz prečítať ako "Zabiť, nie pustiť." čo by znamenalo smrť väzňa, ale mohol to prečítať aj ako "Zabiť nie, pustiť." čo by znamenalo že väzeň sa dostane opäť na slobodu...
P.P.S.: Uznávam prehnanosť, ale táto "rozprávka" sa mi páči odkedy som ju počula...
14. Hajzelodkosti Ďalšie diskusie od hajzelodkosti »
2. schizo obhajuje a minule mna zjebaval za gramatiku debko si seres do huby ako najviac mozes ::: sa z teba smejem hlupacisko
som čakal že sa ozveš, nie neseriem si do huby, ja len upozorňujem keď sa na to už nedá pozerať tak ako to bolo v tvojom prípade, a tvoj názor je hodný zmazania! uvedom sa už !
ty potrebuješ nejakú terapiu alebo čo, ja som ťa neposudzoval podľa gramatiky ale to ti asi nedošlo. ja a primitív ? no neviem to si ako na do došiel? podľa seba súdim teba? lebo fakt neviem
23. nie? si pozri moje prve diskusie! A tam si mi patricne dal najavo, ze neviem gramatiku a ty sudis podla mojich pripevkov? Chalan nesed tolko za PC a ic medzi ludi. Otrepane frazicky si nehaj pre svojich kamosov tvoje argumenty su slabe a tvoj charakter plytky jak kopa sraciek ti sa uvedom a potom sa mozme na urovni bavit! soj
nye, podla mna by sme maly vsetci preist snovu skuskou maturiti a kdo neprejde..budu mu odsknutee obidve ruky..abi nemohol pysat s hrubkami ( ano su naschaval)
ale prosim vas, hovori to o nieco o cloveku, ked napise y namiesto i, ale to neznamena ze to na tych prispevkoch budete rozvazat na 2 starny , jezis stalo sa... svet sa koli tomu nezruti .. a ked sa na to nemozes pozerat, tak sa nepozeraj a citaj si nieco ine a nespamujet zbytocne
27. spodina vies co je spodina spolocnosti a kto do nej patri??? asi nevies inak by si taketo blbosti z huby nepustil proste ma stale len presviedcas ze si hlupak a pod urovnou? No dobre Tvoj ubohy zivot je pod urovnou a tolko casu a priestoru sa ti uz venovalo, ze viac ani uz netreba
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
Vcelku suhlasim mne tiez vadia caste hrubky ale sem tam je to v pohode (aj mne sa stane ked chcem rychlo nieco napisat ze sem tam sa seknem).
PS: ano tie dva Y su tam naschval
alebo ked niekto napise na konci slovesa tvrde y tak to je uz iny kaffe
nehovorila som o obsahu prispevku (a spisovnosti), ale o gramatickej stranke, napr. nenapises rit s tvrdym y...alebo ano??
Alebo sa spiknem a na prostest budem davat vsade makke i.
A tá fylozofia pred chvíľou zabila aj mňa...
P.S.: Mne sa celkom páčilo ako nám niekto raz vysvetľoval, prečo je gramatika dôležitá... že jediná čiarka vo vete môže znamenať rozdiel medzi životom a smrťou (Uznávam že to je trochu prehnané, ale reálne to ukazuje že to nie je LEN gramatická chyba...)
Prikladám aj to vysvetlenie:
Kde bolo, tam bolo, v kráľovstve za siedmimi horami bol vo väzení človek, ktorého obvinili z nejakého zločinu. Kráľ po vypočutí svedkov a dôkladnom zvážení, poslal strážcovi väzenia papierik "Zabiť nie pustiť."
A strážca teraz riešil dilemu chýbajúcej čiarky.
Mohol odkaz prečítať ako "Zabiť, nie pustiť." čo by znamenalo smrť väzňa, ale mohol to prečítať aj ako "Zabiť nie, pustiť." čo by znamenalo že väzeň sa dostane opäť na slobodu...
P.P.S.: Uznávam prehnanosť, ale táto "rozprávka" sa mi páči odkedy som ju počula...
Ale tak co ja viem..niekedy ma to vytoci,ale inak nech robia(pisu) co a ako chcu
2. schizo obhajuje a minule mna zjebaval za gramatiku debko si seres do huby ako najviac mozes ::: sa z teba smejem hlupacisko
som čakal že sa ozveš, nie neseriem si do huby, ja len upozorňujem keď sa na to už nedá pozerať tak ako to bolo v tvojom prípade, a tvoj názor je hodný zmazania! uvedom sa už !
"...a zase nevyplatí sa moc niekoho posudzovať podľa jeho gramatiky..."
hodny zmazania si tu akorat ti! Primitiv tak nabuduce rozmyslaj co napises a aspon si za tym stoj kreten.
ale prosim vas, hovori to o nieco o cloveku, ked napise y namiesto i, ale to neznamena ze to na tych prispevkoch budete rozvazat na 2 starny , jezis stalo sa... svet sa koli tomu nezruti .. a ked sa na to nemozes pozerat, tak sa nepozeraj a citaj si nieco ine a nespamujet zbytocne
34 presne