Protiví sa mi, že (nielen) na fórach je veľa príspevkov, kde písateľ píše "w" namiesto "v","sh" namiesto "š" "q" namiesto "kv", "x" namiesto "ch"(ale záleží kde v slove to je) a podobné patvary... nie som nejaký úchyl na gramatiku ,ALE tie príspevky sa ni
mne v poslednom case dost prekaza caste pouzivanie slova akoze, ide ma porazit z toho, ked to furt dokola pisu, kakoze akoze akoze akoze, uz je to tak trapne slovo
a ešte chyby je až tápne keď niekto napíše psichiatria alebo pítam, čo sa týka tej demencie tak tomu už vôbec nechapem keby som niečo chcel napísať tým spôsobom trvalo by mi to o hodinu viac ako normálne, ľudia to robia len pre zaujímavosť nič viac.....
schválne som v prvom príspevku nenapísal o diakritike,lebo tej sa dá ešte pochopiť(keď je text bez nej...) a používanie i/y - ak sú to dosť známe(vybrané) slová- je to hamba...u cudzích slov sa to dá ešte prekusnúť... a to čo napísal 1ka(8.comm.)-NEVADÍ mi to IBA V SMS-keď chce človek ušetriť miesto-píše bez medzier-odlišuje jednotlivé SLOVÁ.
no ani ja to nemozem...no viac ma nastve ked niekto napise po pismene CH --- i ked tam ma byt y ...to ma uplne vytaca...kto to ma citat aby sa nenastval???ved nie je mozne aby bol niekto az taky sprosty..alebo sa mylim?
ludkovia,uplne s vami suhlasim...diakritiku nepouzivam a ani pouzivat nebudem,zato vsak pisem po slovensky a aj bez chyb ako i/y,viem kedy kam ake patri
ooooooooch vazne preco vas stvu take hluposti???mate uplne strasne problemy..sorry,nechcem nikomu krivdit ale mne je skratka jedno ako kto pise,lebo viem citat,to uz ma v skole dost davno ucili,a uz som si na vsetky tie skratky a rozne slangove variacie slov uplne zvykla a netrvalo mi to dlho..nikdy som nic nemusela lustit tak neviem o co vam ide. No mozno len ked ide o tie i/y tak to mi obcas trosku vadi ked niekto napise nieco s takou zakladnou gramatickou chybou,vtedy vacsinou toho cloveka opravim,lebo ja uz som raz taka-skratka opravim hocikoho ak povie resp. napise nieco nespravne...ale riesit tu x,w alebo velke a male pismenka,tak to by sme zas nemuseli hmmm???napisala som vsetko spravne???
mňa dosť často nasiera, viac ako q,w,tha a podobné tiež idiotiny.. to ked niekto nevie, že sa v slove matika, píše I!!!! a nie matyka.. Kedže som "pravá východňarka", aj ja sa niekedy seknem, ale tak N,pl. mäkké I???
Boze ludia to co tu riesite ??? Milujem vase hodnotenie, zbadate cloveka co pise zle i/y a uz musi byt sprosty, musi byt debil a co ja viem co . Vedel by som vam ukazat x ludi co vedia kopec veci, a pritom nevedia spravne napisat i/y. Vy viete mozno len to, alebo este sedet za netom a buzerovat takych ludi, ale to ze ten clovek si vie opravit auto, spravit elektriku v dome, hodit novu dlazbu, vymurovat garaz alebo co ja viem co to uz nikoho nezaujima to uz je podla vas sprosty clovek...
A suhlasim s matyou, to vam ozaj robi taky velky problem precitat take slovicka ? Potom musim podotknut ze sprosty a hlupy ste tu prave vy, pretoze napriklad ja som nikdy nic lustit nemusel, hned mi to bolo jasne ako aj vecsine ludi. Takze newidim ziadny problem v pouzivani w,q,x, alebo co ja viem coho.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
prečo takto k..víte slovenčinu?
chvíľa-xwiila
kvôli-qwoli
tak-thaq
ich je este strasne vela sak to sa uz neda citat....
hahaha
"CaWte, LuDiA, dYxaTe?" A potom povie, ze kvoli tomu, lebo usetri par uderov klavesami, resp. ze usetri cas.
Imbecilita fakt..
a ešte chyby je až tápne keď niekto napíše psichiatria alebo pítam, čo sa týka tej demencie tak tomu už vôbec nechapem keby som niečo chcel napísať tým spôsobom trvalo by mi to o hodinu viac ako normálne, ľudia to robia len pre zaujímavosť nič viac.....
ale inak ked chyba diakritika mi to nevadi je to pohodlnejsie, lepsie sa tak pise..
a gramaticke chyby noo tak za to uz niekto fakt nemoze... vies ako, kto vie ten napise normalne a ten kto nevie co ho zabijes ?
Ked uz slovencina, tak "nechapem to" a "nerozumiem tomu"..
Zipper:
"haNba"
VesemeskeNEMAMnicPROTItakemutoSETRENIUmiesta.
A v anglictine sa mi pacia slova napr. L8R, s%n, sk8..proste to fakt skrati.. c u
to pre debilov.. jasneže to mám vypnuté bo asi by som rozbil monitor keby mi niečo niečo podčiarkuje
A diakritika patri do skoly a nie na net..
A suhlasim s matyou, to vam ozaj robi taky velky problem precitat take slovicka ? Potom musim podotknut ze sprosty a hlupy ste tu prave vy, pretoze napriklad ja som nikdy nic lustit nemusel, hned mi to bolo jasne ako aj vecsine ludi. Takze newidim ziadny problem v pouzivani w,q,x, alebo co ja viem coho.