@kaisa asi tak a mäso ktoré jež , je tiez GMO lebo po prvé aj zvierata boli upravena a jedli GMO zrná..v amerike je 90% kukurice kr´menj GMO....pretoze je odolna voci chorobiam a je plodnejsia..
Kto sa dokáže s určitosťou vyjadriť k otázke : Aký majú vplyv GMO na ľudské telo?
Jasné, že keď sa parkrát napráskaš takého mäsa, sóje a inej geneticky modifikovanej nemravnosti sa ti nič nestane. Ale ako to skope ľudstvo resp. ďalšie generácie?
@hippiechick Totálny ignorance....tvoj trápny názor extremné laickýma nezaujíma stačí iba pochopit co to je GMO a pochopis ze to nieje nic skodlive....to je to iste ako krizenie...mrkvy boli pred 2 tisicami rokov biele ale ludia ich vyslachtili...ale teraz to ide rychlesjie vdaka technike ..vies co chod si dat ortut do tela bude pokoj to mas to iste ako ked jes postrekovane potraviny..
@semhamforas LPR je este vacsi fail nez greenpeace.. ked treba pomahat pri upratovani lunika IX, vtedy sa po lprKAROCH zlahne zem a neni ani jedneho
@drejka a ktora z DOSTUPNYCH energii je podla teba lepsia? Vdaka "zelenym" kartelom uz dnes platime zelene "dane" bezohladu na to, ci pouzivame zelenu energiu alebo nie. Stoji nas to kurva vela a vyrobi to kurva malo energie..
Tiez nie som za jadrove elektrarne ale zatial je to najlepsi sposob ako ziskavat energiu. K termonuklearnym mame este daleko...
@hippiechick Neurážaj ma láskavo stačí si pozriet jeden hociaký trápny dokument a pochopis ze GMO sú bezpečné a ver tomu, že by som to pochopil omnoho rychlesjie a hlbsie ako ty
neviem no, takychto odbornikov na lesnictvo, banictvo, oceanologiu, energie, potraviny a kto vie co este nie je len tak najst...najlepsie na tom je, ze kazdy clen bez ohladu na vzdelanie sa tvari ako odbornik na vsetko vo svete..banda hlupakov je to..
musia preháňať. Skúste pochopiť jednu vec. Ak by boli miernejší tak by nedosiahli nič a každý by ich ignoroval. Treba tlačiť veľmi. Čo by bolo lepšie pre svet? Ja myslím, že radšej nech preháňajú. nerobia predsa žiadne bombové atentáty atď.
Sú to aktivisti kto preháňa, nie odborníci čo sedia v labákoch. A uznajte, čo sa dá dnes dosiahnuť bez nátlaku v tejto takzvanej demokracii?
@hippiechick Nie ja TV nepozeŕam nepotrebujem mat vymytý mozog ako ty A sebavedomie mi nechýba kedžeje oprávnené. NIe nevyštudoval, kedže mám 14 to dározum....väčšine..Hlboko sa ospravedlnujem ale názov toho dokumentu si fakt nespomeniem a nebol to dokument o tom aké sú GMO úžasné ale rozoberali či to škodí zdraviu..pripúštam stále to nieje na 100% vyskúmané ale musíš uznat že lepšie ako nejake potraviny plné toxických látok z postrekovania
nemám názor na žiadnu veľkú skupinu ľudí, rozumej organizáciu ako takú. greenpeace je podľa mňa nevyhnutná a potrebná alternatíva k "mainstreamu". a je len smutné, že niekedy nevykročia správnym smerom.
môj názor na väčšinu ich činnosti a hlavné myšlienky je však kladný, obzvlášť, keď priamo napomáhajú prirodzenému životnému prostrediu. naopak nemám rád, keď si oň len plieskajú hubou a čučia za počítačom.
ohľadom elektriny - produkcia v jadrových elektrárňach je pri veľmi dobrom zabezpečení OK, aj keď nemalo by sa na ňu toľko spoliehať. iba ma trochu súži, prečo sa viac neinvestuje do získavania energie skrz obnoviteľné zdroje
k niektorým igelitným príspevkom v tomto fóre by som taktiež rád priradil jeden mém z futuramy.
A podľa čoho usudzuješ, že mám vymytý mozog? Lebo s tebou nesúhlasím? To si akurát otvoril svoju myseľ a ukázal štrnásťročnú argumentáciu frajerskej podliny.
Narážala som presne na to. Chcela som vedieť, či si to uvedomuješ... NEVYŠTUDOVAL, lebo máš 14! Preto nie je na mieste svoj názor prezentovať ako overenú samozrejmosť. Neviem kedy si začal vnímať globálne eko probémy a pod., ale tipujem, že si nemal ani len 10. To ani ja. Ide o to, že by si sa mal trochu otvoriť aj iným názorom, ten svoj na úrovni argumentovať a nezačať svoj prejav hanou, kt. nie je v poriadku.
Keď sa v tom tak vyznáš, tak určite i vieš, aké malo Španielsko problémy s GM potravinami.
Medzi GM potravinou a postrekovanou je rozdiel v tom, že GM má v genóme pridaný bakteriálny gén, vďaka kt. rastlina uvoľňuje pesticíd proti škodcom. Iné rastliny, sú týmito pesticídmi postrekované. Rozdiel je v tom, že GM potravina je ním nasiaknutá, zatiaľ čo "bio" si môžeš umyť resp. zošúpať.
mám ich rád ale iba niektoré ich "podskupiny" napríklad s mi nepáčia čo robia japonci s Veľrybami=zabíjajú ich tisícky a ich maso predávaju na trhoch no na ľodiach majú napísane Research (výskum)
hlavne je to obycajny ekoterorizmus.. na slovensku este velmi malo rozsireny pojem, ale v USA na boj proti nemu vlada rocne vyclenuje desiatky milionov dolarov...
No, môj názor na nich spočiatku bol taký že sú to pekný cvoci. Potom čo som však na druhý deň rán po jednej ich rpednáške, ktorá bola fakt dobrá s nimi za chatou fajčil ich ľahké camelky, som názor zmenil
ahojte deti moje, dlho som tu nebola lebo sme mali problémy okolo domu, včera večer pred náš dom prišlo stádo srniek a rozryli nám záhradu a vyžrali zeleninu... no hrôza, ale aspoň sa napapkali, kočky
ako vidím, veľa ľudí na mňa čaká... tak tu ma máte, priatelia moji.
tak čo vám poviem, nevidím nič zlé na tom, že sa niekto snaží chrániť Matku Zem a neznečisťovať obvzdušie a sama som členkou Greenpeace a som na to hrdá, príroda je všemocná a musí sa chrániť, a kto má iný názor, nemá to v hlave v poriadku.
@camilla naša zem ma absolútne netrápi- pokiaľ viem dokáže sa o seba starať sama. a nie necítim sa blbo lebo ja narozdiel od greenpeacu musím peniaze zarábať, mňa štát nebude dotovať za buzerovanie a pičovanie do druhých.
Som za udržanie prírody v rovnováhe, ale oni to robia -rovno- a nezaujímajú sa o okolie. A nemyslím že obťažovaním ľudí by mohli pomôcť svetu ... Prajem pekný deň.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
83 komentov
zakázali by úplne všetko a sami by to nedoržali.
ale ich práca a úžitok pre spoločnosť je nepopierateľná
... a teraz sa všetci spoločne zahĺbme:
Kto sa dokáže s určitosťou vyjadriť k otázke : Aký majú vplyv GMO na ľudské telo?
Jasné, že keď sa parkrát napráskaš takého mäsa, sóje a inej geneticky modifikovanej nemravnosti sa ti nič nestane. Ale ako to skope ľudstvo resp. ďalšie generácie?
Takto? :
.....................................................................................
Jó, jó... Ono to nakŕmi veľa hladných krkov.
» www.greenpeace.org/slovakia/press/...
@drejka a ktora z DOSTUPNYCH energii je podla teba lepsia? Vdaka "zelenym" kartelom uz dnes platime zelene "dane" bezohladu na to, ci pouzivame zelenu energiu alebo nie. Stoji nas to kurva vela a vyrobi to kurva malo energie..
Tiez nie som za jadrove elektrarne ale zatial je to najlepsi sposob ako ziskavat energiu. K termonuklearnym mame este daleko...
"Totálny ignorance" -
"tvoj trápny názor extremné laickýma nezaujíma" - A ty si to študoval?
Asi by mala Gaga naspievať album o GMO a kultivovanom vyjadrovaní/vystupovaní aby tvoj príspevok mal hodnotu i ďalej ako v tvojej hlave.
Alebo skús občas skočiť na nejakú prednášku do SAV či Fakulty prírodných vied v rámci biotechnológie. Možno pochopíš.
Ale iba možno.
Ja viem.
Sem som dala k dispozícii iba iný náhľad, kt. by nemal ostať odignorovaný. Nie v rámci diskusie, ale všeobecne.
To ako to všetko bude ukáže čas. Ako vždy.
... hociaký trápny dokument od pro-GMO ľoľov... Poraď nejaký! Rada si kuknem. Možno si nechám i tou TV vymyť mozog.
Bezpečné? Nebezpečné? Ja neviem a ani ty nevieš. - @28
A ešte si neodpovedal na otázku, či si túto problematiku vyštudoval, keď si taký múdry.
Rýchlejšie a hlbšie ako ja. Sebavedomie ti teda nechýba; ešte trochu pokory, súdnosti a umu zameraného na veci tomu príbuzné a si hotový.
Sú to aktivisti kto preháňa, nie odborníci čo sedia v labákoch. A uznajte, čo sa dá dnes dosiahnuť bez nátlaku v tejto takzvanej demokracii?
Inak je to banda tupcov.
môj názor na väčšinu ich činnosti a hlavné myšlienky je však kladný, obzvlášť, keď priamo napomáhajú prirodzenému životnému prostrediu. naopak nemám rád, keď si oň len plieskajú hubou a čučia za počítačom.
ohľadom elektriny - produkcia v jadrových elektrárňach je pri veľmi dobrom zabezpečení OK, aj keď nemalo by sa na ňu toľko spoliehať. iba ma trochu súži, prečo sa viac neinvestuje do získavania energie skrz obnoviteľné zdroje
k niektorým igelitným príspevkom v tomto fóre by som taktiež rád priradil jeden mém z futuramy.
A podľa čoho usudzuješ, že mám vymytý mozog? Lebo s tebou nesúhlasím? To si akurát otvoril svoju myseľ a ukázal štrnásťročnú argumentáciu frajerskej podliny.
Narážala som presne na to. Chcela som vedieť, či si to uvedomuješ... NEVYŠTUDOVAL, lebo máš 14! Preto nie je na mieste svoj názor prezentovať ako overenú samozrejmosť. Neviem kedy si začal vnímať globálne eko probémy a pod., ale tipujem, že si nemal ani len 10. To ani ja. Ide o to, že by si sa mal trochu otvoriť aj iným názorom, ten svoj na úrovni argumentovať a nezačať svoj prejav hanou, kt. nie je v poriadku.
-----------------------------------------------------------------
GMO:
Keď si náhodou spomenieš, tak mi prosím, daj vedieť. Rada si to pozriem.
» www.biofortified.org/2010/08/not-pro... - Toto je pre teba. Prezentuješ sa ako titan, takže angličtina by ti nemala robiť problém.
Keď sa v tom tak vyznáš, tak určite i vieš, aké malo Španielsko problémy s GM potravinami.
Medzi GM potravinou a postrekovanou je rozdiel v tom, že GM má v genóme pridaný bakteriálny gén, vďaka kt. rastlina uvoľňuje pesticíd proti škodcom. Iné rastliny, sú týmito pesticídmi postrekované. Rozdiel je v tom, že GM potravina je ním nasiaknutá, zatiaľ čo "bio" si môžeš umyť resp. zošúpať.
-----------------------------------------------------------------------------------
Každý nech si je a pestuje čo chce a ako chce.
Tak!
no haha nejaky inteligent sa ozval
hej, ja ju poznám, ale nesúdim ochranu prírody podľa fanatikov
vyď. official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&hl=sk&tab=wi&biw=1173&bih=584" target="_blank" rel="nofollow" title="Linka na stránku www.google.sk">» www.google.sk/search?q=loveni...
ako vidím, veľa ľudí na mňa čaká... tak tu ma máte, priatelia moji.
tak čo vám poviem, nevidím nič zlé na tom, že sa niekto snaží chrániť Matku Zem a neznečisťovať obvzdušie a sama som členkou Greenpeace a som na to hrdá, príroda je všemocná a musí sa chrániť, a kto má iný názor, nemá to v hlave v poriadku.
majte sa krásne, deti moje !