Ahojte moja sestra má 13 a zvažuje gymnastiku. Mne sa to zdá na jej vek už neskoro a preto by som sa rada chcela informovať o tom či sa dá aj v takom veku začať gymnastiku. Z gymnastiky nevie nič a preto mi to príde zbytočné aby tam začala chodiť.
A čo má byť cieľom? Ak olympijská medaila, zrejme máš pravdu, je to neskoro. Ak to, aby robila niečo, z čoho má radosť, neviem, kde je problém. Z môjho pohľadu je tá druhá motivácia lepšia.
@4 aha. Tak to je divný plán pred začatím nejakého hobby podľa mňa ale ak je ochotná pustiť sa do toho aj za predpokladu, že nikdy nič nevyhrá (napriek tomu, že by rada vyhrala, čo mi pripadá normálne), nevidím problém.
Hlavné riziko vidím v miere jej nádeje. Ak má postoj "veľmi by som to chcela robiť, lebo si myslím, že ma to bude baviť. A keď už to robím, budem chcieť byt čo najlepšia", pohoda. Ak má postoj "chcem to robiť kvôli vyhrávaniu súťaží a bez toho to nemá zmysel", to je horšie.
Ale v tom druhom prípade bude pravdepodobne sklamaná tak či tak - buď teraz, ak by ste ju odhovorili od toho, alebo neskôr, ak nič nevyhrá.
Myslím si, že je v pohode človeka podporiť a nechať ho aj urobiť svoje vlastné chyby. Čiže ak si jej povedala, že v trinástich je už dosť neskoro začať, ak chce dosahovať výnimočné výsledky, a ona stále chce do toho ísť, ja by som ju nechal tak a hlavne jej potom neskôr nevykrikoval, že vidíš, ja som ti to hovoril.
Moze robit freerun/parkour...ale to uz nie su olympijske discipliny a neexistuju tam oficialne sutaze ako na olympiadach, len take, co si sami nadsenci zorganizuju...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
Hlavné riziko vidím v miere jej nádeje. Ak má postoj "veľmi by som to chcela robiť, lebo si myslím, že ma to bude baviť. A keď už to robím, budem chcieť byt čo najlepšia", pohoda. Ak má postoj "chcem to robiť kvôli vyhrávaniu súťaží a bez toho to nemá zmysel", to je horšie.
Ale v tom druhom prípade bude pravdepodobne sklamaná tak či tak - buď teraz, ak by ste ju odhovorili od toho, alebo neskôr, ak nič nevyhrá.
Myslím si, že je v pohode človeka podporiť a nechať ho aj urobiť svoje vlastné chyby. Čiže ak si jej povedala, že v trinástich je už dosť neskoro začať, ak chce dosahovať výnimočné výsledky, a ona stále chce do toho ísť, ja by som ju nechal tak a hlavne jej potom neskôr nevykrikoval, že vidíš, ja som ti to hovoril.