No takže ja som 4 roky na gymnáziu a chcem prestúpiť na súkromnú hotelovú akadémiu. Ale neviem sa rozhodnúť čo bude pre mňa lepšie. Ako už som spravil aj prímačky a všetko. Na gympli 8 rokov presedím v lavici a na strednej to mam aj z praxami. A na stredn
jaaaj konecne som pochopila....tak to mas podla toho,ze ci chces ist na vysku....ak chces,tak by bolo lepsie ostat na ymnaziu...ak nesces,tak rpestup na tu skolu
aj z hotelky môžeš ísť kľudne na hocijakú výšku, ak spravíš prijímačky...a ak také predmety na hotelke nemáš, tak sa ich jednoducho budeš učiť ako samouk, to je blbosť, že ak chceš ísť na výšku, zostaň na gympli...záleží od toho, čo by si chcel študovať...trebárs ak mat fyz tak je fakt blbosť prestupovať, ale inak- kľudne prestúp, ako nič :o)
NO SAK JASNE BO KED BUDEM NA GYMPLI A NAHODOU NESPRAVIM VYSKU BO AK NESPRAVIS JEDNU SKUSKU TA VIHODIA!!! a tak nebudem mat zjadne vzdelanie. ale na strednej ho mat budem a potom este mozno tu vysku
a si myslis, ze so strednou ta aj niekde zamestnaju? mozno tak ako predavaca...preboha, dnes sa tazko zamestnavaju ludia z VS...ja som v maturitnom rocniku 8roc. gymka a za nic na svete by som nemenila.
ja kebyže mám takú možnosť, lepšie povedané, keby mi to miji rodičia umožnili, utekám z 8r. gymnázia , pretiže o dosť prichádzam. tiež by som brala hotelovku a som aj za názor, že po hotelovke budeš mať nejakú tú prax a to "super" gymn. je mi zatiaľ na hovno. VŠ nemusí výjsť.
Wewo nechodia, ale ty prakticky uz pred nastupomo na strednu musis vediet, ze co chces v buducnosti robit. Ak sa chces zaoberat niecim v marketingu, obchode, ekonomike, tak samozrejme, ze OA je najlepsia volba.
Ved kazdy nech sa rozhoduje podla seba, ja mu nebranim, len vravim, ze ja by som nemenila.
ja som zmaturoval na stavebnej priemyslovke a snazim s v tom odbore pokracovat aj na vysokej. Myslel som, ze ako priemyslovkari budeme mat problem s matikou a fyzikou a gymnazisti zas s odbornymi predmetmi...pravda je taka, ze problemy s fyzikou a matikou mali vsetci(priemyslovkari aj gymnazisti) a odborne predmety my zvladame viacmenej v pohode a gymnazisti s tym maju poriadne problemy, ked studovali NOSku a podobne...(ale toto plati hlavne pre technicke VS, na humanitne a spolocenske vedy je gympel dobry)
a co sa tyka uplatnenia - vedel by som sa uz teraz celkom dobre zamestnat a s tym gymplom...co ja viiiim, podla sikovnosti a stastia
myslim si, ze ten kto vyde gympel nie je nic. Proste ako keby mal vysoku zakladnu skolu. Proste vseobecne vedomosti nic viac. Takze by sa mohol zamestnat v obechode si myslim .... alebo po znamosti do firmy ale aby som mal yt uprimny a bol riaditelom ja tak takych by som nezobral.
Poznam jedneho typlka ktory vysiel gympel a teraz nespravil skusky na vysokej v prahe. vyhodili ho. A teraz sa snazi nasjt robotu niekde v ochode mam pocit.
Takze ten kto studuje odbor je lepsie pripraveny na zivot. Proste vide a moze robit. Kdezto g. musi studiovat dalej aby bol "niekto". nepisem teraz. ze je hovno ano? To by bola diskriminacia ale ... proste studovat dalej
Takze si myslim, ze ak sa chces ako tak uchytit niekde tak prestup. preco nie? Ak by ta to bavilo. PO hympli musis mat vysoku. co ak ta nezoberu?
gympel je fajn, ale fakt, ak clovek nechce ist na vysku, tak je to o nicom. A je tam aj dost vela zbytocneho ucenia, co sa treba naspamat ucit, co ja som nerobil, tak sa nejak vytratil zmysel toho, ze som bol na gympli...na vysku kde chodim ma brali podla priemeru na maturite, takze v tomto my vlastne gympel nijak nepomohol, skor mi mohol uskodit, kedze boli vacsie naroky na mnozstvo uciva, tym padom sa bolo treba ucit viac na maturu, co som nerobil, ale aj tak ma zobrali nastastie na vysku, aj ked az na druhy krat...
dobre je, ked clovek vie uz pred strednou, kde by chcel ist na vysku, aj ked je to tazke v takom mladom veku, lebo kym clovek dospeje, tak sa mu casto krat zmenia priority...ale tak zhruba podla toho si treba vyberat skolu, ak by som chcel ist povedzme na pravo, tak je gympel najlepsi, kvoli mnozstvu dejepisu a nosky, ktore tam je, a ktore treba na prijimackach...
Nie je inac onicom. Akoze mne tam islo o vedomosti, chcel som si precitat nejake zaujimave veci a bez ucenia som mal 2 (ale chodil som do skoly). Ja to neberiem ako, chces ist na vysku alebo nie, proste skusenost...
@Kesko : ked nemaka na sebe tak a nejde vysku, tak je mu gymko na hovno. Ale dnes uz pomaly vyska nie je nic, a nie to este stredna. Ja som skoncil gymko, makal som na sebe a rovno po gymku som mohol ist do roboty. A nie som sam taky. Ze nedristaj ze ten to skonci gymko na nic. Vacnisou su ti najmudrejsi ludia...
podla mna je lepsa normal stredna ako gympel .. ked ta nezoberu an vysku tak mozes robit postarku a napr. ked pojdes na hotelovku urobis si barmandsky kurz a pod. a mozes to vela dokazat
heh gymplaci su dost namysleny ludia myslia si ze su najmudrejsi...som pocitil pri skuskach na vysoke skoly aki su mudri ...ale maju stastie...ja som mal dvojky a jednotky oni mali aj stvorky a zobrali ich radsej na vysku a kde som chcel ist lebo oni by sa potom v zivote neuplatnili...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
Ved kazdy nech sa rozhoduje podla seba, ja mu nebranim, len vravim, ze ja by som nemenila.
ja som zmaturoval na stavebnej priemyslovke a snazim s v tom odbore pokracovat aj na vysokej. Myslel som, ze ako priemyslovkari budeme mat problem s matikou a fyzikou a gymnazisti zas s odbornymi predmetmi...pravda je taka, ze problemy s fyzikou a matikou mali vsetci(priemyslovkari aj gymnazisti) a odborne predmety my zvladame viacmenej v pohode a gymnazisti s tym maju poriadne problemy, ked studovali NOSku a podobne...(ale toto plati hlavne pre technicke VS, na humanitne a spolocenske vedy je gympel dobry)
a co sa tyka uplatnenia - vedel by som sa uz teraz celkom dobre zamestnat a s tym gymplom...co ja viiiim, podla sikovnosti a stastia
Poznam jedneho typlka ktory vysiel gympel a teraz nespravil skusky na vysokej v prahe. vyhodili ho. A teraz sa snazi nasjt robotu niekde v ochode mam pocit.
Takze ten kto studuje odbor je lepsie pripraveny na zivot. Proste vide a moze robit. Kdezto g. musi studiovat dalej aby bol "niekto". nepisem teraz. ze je hovno ano? To by bola diskriminacia ale ... proste studovat dalej
Takze si myslim, ze ak sa chces ako tak uchytit niekde tak prestup. preco nie? Ak by ta to bavilo. PO hympli musis mat vysoku. co ak ta nezoberu?
dobre je, ked clovek vie uz pred strednou, kde by chcel ist na vysku, aj ked je to tazke v takom mladom veku, lebo kym clovek dospeje, tak sa mu casto krat zmenia priority...ale tak zhruba podla toho si treba vyberat skolu, ak by som chcel ist povedzme na pravo, tak je gympel najlepsi, kvoli mnozstvu dejepisu a nosky, ktore tam je, a ktore treba na prijimackach...
@Kesko : ked nemaka na sebe tak a nejde vysku, tak je mu gymko na hovno. Ale dnes uz pomaly vyska nie je nic, a nie to este stredna. Ja som skoncil gymko, makal som na sebe a rovno po gymku som mohol ist do roboty. A nie som sam taky. Ze nedristaj ze ten to skonci gymko na nic. Vacnisou su ti najmudrejsi ludia...