priznam sa ze kedysi som sa za vieru hambila pred ludmi ktori neveria a podobne... sem tam aj teraz, ale uz ovela menej... ale urcite nie je dovod hambit sa za to
radiophonic a ako sa ma verit? hamba je pocit nie rozhodnutie - clovek moze byt prirodzene hablivy a na hambu moze mat viacero dovodov napr. vysmievanie. tak prosim Ta nesud inych vieru ked nevies o com hovoris
@radiophonic a ako sa ma verit? hamba je pocit nie rozhodnutie - clovek moze byt prirodzene hablivy a na hambu moze mat viacero dovodov napr. vysmievanie. tak prosim Ta nesud inych vieru ked nevies o com hovoris
@mayo on asi zle pochopil otazku... teda aspom ja nechapem otazku ci sa hambim za vieru ako postoj k viere, alebo meritko ci ju clovek berie vazne. clovek sa nehambi za svoju vieru, v to ze veri, ale zahambuju ho niektore reakcie niektorych ludi a potom sa v nom zacne prirodzene vytvarat pocit hamby ... samozrejme sa clovek moze hambit aj za svoju vieru, napr. za to ze sa hambi a zapiera Boha- co si vsak myslim ze nie je zle
@keylie "samozrejme sa clovek moze hambit aj za svoju vieru, napr. za to ze sa hambi a zapiera Boha- co si vsak myslim ze nie je zle "
nie je zlé, keď človek zapiera Boha, v ktorého a ktorému verí? čo je to potom za vieru? neverí. len si myslí, že verí, lebo mu to povedali, že vraj je kresťan a vraj verí. ale zapiera to, lebo si myslí, že sa mu bude niekto smiať.
zapierať Boha znamená neveriť v neho.
hanbiť sa za svoju vieru... kriste. to je strašne zlé.
@mayo to hambit s amam asi z jednej pesnicky ... ale musim uznat ze s m mi to viac pasuje ... nie je to sice spisovne ako som teraz zitila ale patri to k zapadnemu nareciu ...ta co ?
@grietusha takze ked idem po ulici a pomozem opitemu cloveku leziacemu na zemi , dostatemu, a je podozrenie ze je v bezvedomi napriek tomu ze sa to hambim urobit a vsetci okoloiduci ho iba prekracuju a viem ze sa na mna vsetci budu divat ako na divnu, myslis ze je to zle, ked mu pomozem , zistim jeho stav a zavolam mu sanitku pripadne mu pomozem domov?
@keylie pardon ze sa miesam do vasho rozhovoru ale absolutne nechapes co ti @grietusha pise a co sa ti snazi povedat a to co pises je maximalne odveci...
@grietusha no teda zle som napisala otazku: myslis si ze to ze som sa hambila mi zmensilo ochotu pomoct tomu cloveku ked som to napriek pocitom hamby a strachu urobila a pomohla mu?
pocit studu, stud, hanblivosť: nemať h-y, byť bez h-y;
stratiť h-u;
červenať sa od h-y, sklopiť oči od h-y;
zapáliť sa od h-y začervenať sa
urcite sa nemusim hanbit za to ze niekomu pomaham, ale clovek sa moze hanbit urobit to.... decka v puberte sa hanbia za to ze nenaosia znackove veci, aj ked to smaozrejme nie je dovod na hanbu ale ine deti sa mozu nad nich povysovat a ich znizovat napr.... uz to chapes?
som veriaca, ale niekedy sa musím pozastaviť a len sa čudujem aké názory majú niektorí veriaci.... také jednosmerné, hlúpe a zaostalé... hanbím sa skôr za cirkev...
ja sa hanbim, ze som pokrsteny, ozaj ako sa odkrstim? male deti topia vo vode, to ja mam zajst do ceskoslovenskej cirkvi satanovej a povedat im, dobri ludia podpalte ma ?
Nie nehanbím potom je to dosť divné, že niekto "verí" ale pred inými sa hanbí veriť, potom to nie je veľmi pravá viera. Veď o tom to je: verejne činiť, ohlasovať a nehanbiť sa aj keď som s tým možno kedysi mala problém aj ja sama, nie je nič krajšie ako ísť naozaj do hĺbky a pochopiť veľa vecí a spoznať sa s Jesus Crist + a súhlasím s @stormmast3r veľmi pekne si to napísal ....
som evanjelička a nikdy som sa za vieru nehanbila...nemám prečo...ak sa niekomu nepáči, že verím v Boha tak nech sa o to nezaujíma a s takým človekom si nemám čo povedať...ja tiež neodsudzujem vieru či nevieru iných... a nikomu tú moju nevnucujem, je na každom aby sa rozhodol...raz príde deň, ked sa rozhodne ...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
113 komentov
Ale niektorí by sa mali.
veriť v "niečo" a vnucovať to = Nie
ale až keď vyrastie a samo sa bude môcť slobodne rozhodnúť?
a mám pocit, že si ho zle pochopila
neposudzuje vieru, ale postoj človeka k viere
niekto by mal radšej neveriť, než robiť z viery svoje aliby
nie je zlé, keď človek zapiera Boha, v ktorého a ktorému verí? čo je to potom za vieru? neverí. len si myslí, že verí, lebo mu to povedali, že vraj je kresťan a vraj verí. ale zapiera to, lebo si myslí, že sa mu bude niekto smiať.
zapierať Boha znamená neveriť v neho.
hanbiť sa za svoju vieru... kriste. to je strašne zlé.
pokiaľ niečomu verím, tak sa nemám za to prečo hanbiť. inak o tej viere môžem oprávnene pochybovať. či je úprimná.
aby to bolo relevantné, tak by si sa musela hanbiť za to, že si myslíš, že sa ľuďom má pomáhať.
v tvojom príklade sa jedná o ostych.
pocit studu, stud, hanblivosť: nemať h-y, byť bez h-y;
stratiť h-u;
červenať sa od h-y, sklopiť oči od h-y;
zapáliť sa od h-y začervenať sa
urcite sa nemusim hanbit za to ze niekomu pomaham, ale clovek sa moze hanbit urobit to.... decka v puberte sa hanbia za to ze nenaosia znackove veci, aj ked to smaozrejme nie je dovod na hanbu ale ine deti sa mozu nad nich povysovat a ich znizovat napr.... uz to chapes?
Verím v jedného Pána Ježiša Krista, jednorodeného Syna Božieho, zrodeného z Otca pred všetkými vekmi;
Boha z Boha, Svetlo zo Svetla, pravého Boha z Boha pravého, splodeného, nie stvoreného, jednej podstaty s Otcom,
skrze neho bolo všetko stvorené. On pre nás ľudí a pre našu spásu zostúpil z nebies.
A mocou Ducha Svätého vzal si telo z Márie Panny a stal sa človekom.
Za nás bol aj ukrižovaný za vlády Poncia Piláta, bol umučený a pochovaný,
ale tretieho dňa vstal z mŕtvych podľa Svätého písma a vstúpil do neba,
sedí po pravici Otca a zasa príde v sláve súdiť živých i mŕtvych a jeho kráľovstvu nebude konca.
Verím v Ducha Svätého, Pána a Oživovateľa, ktorý vychádza z Otca i Syna;
Jemu sa zároveň vzdáva tá istá poklona a sláva, ako Otcovi a Synovi; On hovoril ústami prorokov.
Verím v jednu, svätú, katolícku, apoštolskú Cirkev, vyznávam jeden krst na odpustenie hriechov
a očakávam vzkriesenie mŕtvych a život budúceho veku.
Asi len toľko
milé