Stala sa mi taka vec... posral sa mi notas, ale opravar hovoril ze ho uz nespojazdni ale HDD ze je v poriadku takze ak som tam mal dake veci tak sa daju zachranit. kupil som si teda Sata connector do USB, lenze ked som ho zapojil, nacitalo mi len subory
ktore boli na SSD.... ostatne subory som mal na disku, kde som mal aj operacny system s heslom a zrejme sa cez ten sata konektor nedostanem do windowsu na tom HDD.... Chcem sa teda spytat jak by sa to dalo.... Daju sa tie subory zachranit tak ze by som vlozil HDD do nejakeho ineho notebooka, hoci su na tomto HDD ovladace na nejaky iny typ pristroja??
Pozor, kedze nejde o SSHD, tak ten SSD disk nie je sucastou HDD. Ak by si ten notebook otvoril, tak ten SSD disk aj najdes, je to taky maly plosak, byva aj oznaceny.
Podla mna ti jednoducho nechce pripojit particiu so systemom, ale pripaja ti len nejaku dalsiu, na ktorej si mal data alebo nejaky backup. Vacsinou to urobi taku haluz, ze sa poskodi filesystem a hodi ju do RAW. Su tusim nejake utilitky, co to vedia ozivit.
@Mephix zle si to precital.... mne prave cita to SSD a HDD nie... a ja potrebujem tie veci z HDD, nie SSD chapes? ale to s tymi utilitkami by bolo fajn keby viem o niecom.... no len proste ja mam taky pocit ze by to bolo jednoduchsie ten disk proste napojit do ineho notebooku a vytiahnut si tie moje veci na externy, len akoze... neviem ci sa to da... o to mi ide...
@motorbreath existuju dve variatny - bud mas v kompe napr. 32gb ssd a klasicke hdd alebo mas sshd (tam je to ako keby pokope). ale pri sshd ta ssd cast nema samostatnu particiu, riadi to firmver a su tam len nejake ciastkove data.
ak to chapem dobre a mas ten disk fyzicky vonku pripojeny cez sata kabel a nacita ti len cast udajov, tak to znamena ze bol ten hdd rozdeleny na particie a pripoji ti len jednu z nich.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
mozno @kosmiklove alebo hanes ci ako sa vola
To je ale jedno hod screen nech vidím čo to kde to
Vytiahnuť to samozrejme pojde
druhy
Podla mna ti jednoducho nechce pripojit particiu so systemom, ale pripaja ti len nejaku dalsiu, na ktorej si mal data alebo nejaky backup. Vacsinou to urobi taku haluz, ze sa poskodi filesystem a hodi ju do RAW. Su tusim nejake utilitky, co to vedia ozivit.
ak to chapem dobre a mas ten disk fyzicky vonku pripojeny cez sata kabel a nacita ti len cast udajov, tak to znamena ze bol ten hdd rozdeleny na particie a pripoji ti len jednu z nich.
skus gparted, ak nemas linux da sa do tej utilitky aj bootovat » gparted.org/livecd.php...