hello no k veci rozmyslal som o mojej macke a chcel by som mu dopriat viac nez byt furt vo vnutri a chodit iba na voditku , no a tak som rozmyslal ze ako ho mam naucit choditi iba po dvore (ktory je dost velky) a aby nechodil na cestu von za dvor proste h
Kúp obojok a uviaž okolo neho vééľmi dlhé lano, tak, aby mala dostatok pohybu a priviaž ju o niečo Ja neviem, mňa nič nenapadá a spôsob ako vycvičiť mačku neviem
... pre psov sa dávajú elektrické obojky, po prekročení určitej hranice mu zapípa, a po prekročení ďalšej hranice mu to dá malý šok, tak sa naučí po kade môže maximálne chodiť ...
Jediný človek, ktorého poznám a má mačky je moja svokra, ale tú vôbec netankuje, kde sú. Ona ich len kŕmi a mačky to vedia, tak sa tam objavujú. Nikdy sme sa nebavili o tom, ako ich cvičiť. Podľa mňa to nie je ani reálne.
@matus123 macku na dvore neudrzis...nepomoze ti ziadny plot...pokial mas kocura tak si na tom dobre lebo ten male nevyvyrhne kludne ju nechaj behat po vonku vzdy sa k tebe vrati ked sa o nu budes starat.
tak vylez zajtra ráno von, obíď záhradu dokola, skontroluj plot, prípadne ho oprav/te - ale keďže je to mačka, to všetko vôbec nemusí pomôcť - je vykastrovaný alebo chceš zachovať jeho gény ?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
ale mačka nie je pes
Aká je to rasa ?
Lebo nejde len o to, či ty chceš aby chodil von, ale či to chce aj on.
a už sa ti zdalo, že by chcel ísť von ?
lebo ja síce perzské mačky nechovám, ale strýko má doma tri a stále ich majú dnu
tak vylez zajtra ráno von, obíď záhradu dokola, skontroluj plot, prípadne ho oprav/te - ale keďže je to mačka, to všetko vôbec nemusí pomôcť - je vykastrovaný alebo chceš zachovať jeho gény ?
a aguri500 má pravdu, mačky si dávajú pozor
hm, 100 eur, akú máte adresu ?