Takže. Veľa ľudí mi radí že henna na vlasy je dobrá. Poznáte ju niekto? Hľadala som o nej ale nenašla som nič konkrétne. Keďže moje možnosti sú obmedzené (zapadákov) tak mám len tú D.M hennu. Vraj od medeno-červenej budem mať oranžové vlasy....
v prvom rade, henna nie je farba, cize farebny efekt je viac menej len mierne tonovanie... davala som si tizian hennu, chcela som mat mrkvovo cervene vlasy, ale vysli nakoniec hnede smiernym nadychom do oranzova.. davala som si mahagon na vlasy, vysli mi hnede s mierne cervenym nadychom... neviem ti povedat, co spravi henna s tvojimi vlasmi, hlavne ak ich mas farbene, ale je dost mozne, ze ti vyjdu zelene...
@mousisitka radsej by som skusila tu tmavohnedu, potom mozes skusit napriklad aj zmiesat dve farby dokopy, tmavohnedu a ciernu napriklad, ale pozor, aby si nemala predtym bud farbene vlasy alebo aj napriklad trvalu, z toho vychadza ta krasna zelena
a vela trpezlivosti pri vymyvani henny z vlasov, ja pri tom stravim stale viac ako hodinu
veľa záleží od prirodzenej farby, ja mám tiež svetlejšie hnedé, predtým som používala tizian od DM ale nechytilo to príliš oranžovo, teraz mám medeno-červenú a som spokojná, odporúčam ...možno aj preto že som mala trochu viac vyťahané vlasy od slnka po lete ...samozrejme aj henna bude odrastať, ale mám pocit že to vyzerá prirodzenejšie ako keď odrastie chemická farba
Výsledná farba závisí od pôvodnej farby vlasov a taktiež milión iných faktorov, napríklad pridaním rôznych prísad môžeš trocha pozmeniť výsledný farebný efekt. Taktiež sa môže stať, že pri prvej aplikácií nechytí vôbec alebo len veĺmi slabo (mame to tak chytilo)
Inak prípadný zelený nádych sa vraj dá odstrániť preplachovaním vlasov citrónovou šťavou a môže nastať vtedy, keď nebol dostatočný odstup medzi chemickým farbením a hennou.
Pri každom odtieni henny ale treba rátať s tým, že výsledok bude mať nádych do ryšava, pretože henna samotná tak farbí a tie "odtiene" sa dosiahnu tým, že do toho prášku primiešajú aj iné bylinky.
A na to, že sa to zmýva by som sa veľmi nespoliehala, kvalitnú hennu (a zvlášť po viacnásobnom použití) je vraj len ťažko vymyť (ja som sa o to síce nepokúšala, ale dofarbujem vždy po mesiaci, kvôli odrastom a regenerácií a farebný rozdiel na vlasoch pred a po farbení nebadám)
A inak, henna môže trocha vysušovať, preto je do nej dobré dať trocha oleja
@mielikki predpokladám že nefarbíš tým d.m-kovým.... ja som sa snažila zafarbyť iba pramienok ale vôbec mi to nechytilo, vraj na pramienok mi to nechytí, a aký olej k tomu?
Ono je to v podstate jedno, aký nájdeš v kuchyni (hoci vraj slnečnicový nie je dobré používať príliš často)
A inak si to zalievala horúcou vodou a nanášala ešte teplé? (inak, dobré by bolo do toho dať aj trocha citrónovej šťavy alebo octu, potom sa z tej henny uvoľní viac farbiva)
A hodina, čo je písané na krabičke, sa mi zdá málo... ja mávam v priemere tak 5 hodín (dlhšie ma to už nebaví
@mielikki zaliala som to horúcou vodou ale už to veru horúce nebolo keď so si to dávala na vlasy... a mala som to tam len hodinu, aj keď som čítala o piatich hodinách už som to musela vidieť a aké husté by to asi malo byť?
čaute..ja mám červené,svetlo-červené vlasy,ale tiež mi už odrastajú,asi tak dva centy.Nefarbila som sa už asi dva,vyše dva mesiace. Akú by som si mala dať Hennu ,aby mi to chytilo tak na mrkvovo,svetlo červeno ako mám.Počítam s tým ,že sa isto netrafím uplne do farby,po pravde,budem rada ak nevyhrám tú zelenú. Chcem sa dať na prírodne farbenie ... jednoducho proste,ma k tomu tiahne poradte mi prosíím
Ja sa snažím hennovať pravidelne a teda hnedou hennou som spokojná a vždy sa na hennovanie teším. Som z malého mesta a teda tu nemáme žiadne obchody s hennou (okrem tej DMkovej ktorá je tak akurát na nič )...objednávam z internetu a som spokojná. Vlasy sú zdravšie,lesknú sa a konečne začali rásť ..jediná nevýhoda je(teda apsoň u mňa) že sa mi hrozne rýchlo vymýva :/ vydrží mi max 3týždne... Ale každému odporúčam
som si prvy krat farbila vlasy henne color, predtym 2 krat tou DM-kovou hennou a ani raz mi henna nechytila..
mam tmavohnede vlasy a dala som si ciernu, tu henne color som pouzila takto: hennovy prasok som zaliala takmer vriacou vodou so zelenym cajom, pridala som citron a kvapku olivoveho oleja, nechala som hodku odstat, potom som si umyla vlasy hennovym samponom a na vlhke vlasy som si naniesla hennu...mala som ju na hlave cca 7 hod a zmyvala som si ju pomocou balzamu ..ani naznak farby..skor mi kamosky hovoria ze mi zosvetlila trochu vlasy..
prosim porad...spravila som niekde v postupe chybu?
Tak tam vidím veľmi jasnú chybu v postupe, pretože (a ono sa to takmer nikde neuvádza a potom sa človek môže diviť), ale čierna obsahuje indigo, ktoré má na svedomí čiernu farbu, lenže indigo v teple stráca svoje farbiace schopnosti a preto by sa malo zalievať len vlažnou
No takto, tá Henna z DMKA je podľa mňa dobrá! len s ňou musíte vedieť zaobchádzať. Mám tmavohnedé vlasy, kúpila som si čiernu Hennu, vôbec som nedúfala, že mi chytí, kedže som čítala rôzne diskusie ako tá henna z DM nechytá . postupovala som takto : Prášok som zaliala, teplou vodou z vodovodného kohútika, a žiadna vracia voda z kanvice, lebo pri horúcej vode sa stráca indigo. pridala som si tam kúsok olivového oleja, aby som nemala suché valsy. a nechala si to na hlave vyše 5 hdín. viac nie. a Krásne mi chytila farba, mám práve z hnedých čierne vlasy.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
ja som si dala na moje (vtedy este) bledohnede vlasy ciernu hennu a mala som to do zelena. takze nikdy viac.
@mousisitka radsej by som skusila tu tmavohnedu, potom mozes skusit napriklad aj zmiesat dve farby dokopy, tmavohnedu a ciernu napriklad, ale pozor, aby si nemala predtym bud farbene vlasy alebo aj napriklad trvalu, z toho vychadza ta krasna zelena
a vela trpezlivosti pri vymyvani henny z vlasov, ja pri tom stravim stale viac ako hodinu
Hením už čosi cez pol roka, raz mesačne.
Výsledná farba závisí od pôvodnej farby vlasov a taktiež milión iných faktorov, napríklad pridaním rôznych prísad môžeš trocha pozmeniť výsledný farebný efekt. Taktiež sa môže stať, že pri prvej aplikácií nechytí vôbec alebo len veĺmi slabo (mame to tak chytilo)
Inak prípadný zelený nádych sa vraj dá odstrániť preplachovaním vlasov citrónovou šťavou a môže nastať vtedy, keď nebol dostatočný odstup medzi chemickým farbením a hennou.
Pri každom odtieni henny ale treba rátať s tým, že výsledok bude mať nádych do ryšava, pretože henna samotná tak farbí a tie "odtiene" sa dosiahnu tým, že do toho prášku primiešajú aj iné bylinky.
A na to, že sa to zmýva by som sa veľmi nespoliehala, kvalitnú hennu (a zvlášť po viacnásobnom použití) je vraj len ťažko vymyť (ja som sa o to síce nepokúšala, ale dofarbujem vždy po mesiaci, kvôli odrastom a regenerácií a farebný rozdiel na vlasoch pred a po farbení nebadám)
A inak, henna môže trocha vysušovať, preto je do nej dobré dať trocha oleja
Ono je to v podstate jedno, aký nájdeš v kuchyni (hoci vraj slnečnicový nie je dobré používať príliš často)
A inak si to zalievala horúcou vodou a nanášala ešte teplé? (inak, dobré by bolo do toho dať aj trocha citrónovej šťavy alebo octu, potom sa z tej henny uvoľní viac farbiva)
A hodina, čo je písané na krabičke, sa mi zdá málo... ja mávam v priemere tak 5 hodín (dlhšie ma to už nebaví
no... hlavne aby sa ti to dobre nanášalo, takže najlepšie tak, aby sa to nemelilo, ale zas ani nestekalo
Ja sa snažím hennovať pravidelne a teda hnedou hennou som spokojná a vždy sa na hennovanie teším. Som z malého mesta a teda tu nemáme žiadne obchody s hennou (okrem tej DMkovej ktorá je tak akurát na nič )...objednávam z internetu a som spokojná. Vlasy sú zdravšie,lesknú sa a konečne začali rásť ..jediná nevýhoda je(teda apsoň u mňa) že sa mi hrozne rýchlo vymýva :/ vydrží mi max 3týždne... Ale každému odporúčam
som si prvy krat farbila vlasy henne color, predtym 2 krat tou DM-kovou hennou a ani raz mi henna nechytila..
mam tmavohnede vlasy a dala som si ciernu, tu henne color som pouzila takto: hennovy prasok som zaliala takmer vriacou vodou so zelenym cajom, pridala som citron a kvapku olivoveho oleja, nechala som hodku odstat, potom som si umyla vlasy hennovym samponom a na vlhke vlasy som si naniesla hennu...mala som ju na hlave cca 7 hod a zmyvala som si ju pomocou balzamu ..ani naznak farby..skor mi kamosky hovoria ze mi zosvetlila trochu vlasy..
prosim porad...spravila som niekde v postupe chybu?
Tak tam vidím veľmi jasnú chybu v postupe, pretože (a ono sa to takmer nikde neuvádza a potom sa človek môže diviť), ale čierna obsahuje indigo, ktoré má na svedomí čiernu farbu, lenže indigo v teple stráca svoje farbiace schopnosti a preto by sa malo zalievať len vlažnou