Ahoj. viem, že to tu už bolo tisíckrát, ale potrebujem naozaj poradiť... mám taký problém, že chcem ísť na herectvo.. talent mám, učím sa hrať na gitare, chodím na krúžok, mám knihy o divadelnom umení a samozrejme aj o histórii umenia atď... mám ešte tri
Google neporadil? Niekde som ja minule narazila na stranku, kde o tom bolo dost popisane od ludi aj vysvetlene (nejaka diskusia..), ale neviem, ci to este najdem...
netuším, patrím medzi netalentovaných, ále nezabudni na všeobecný prehľad vo všetkých oblastiach kultúry, jeden známy tam chcel ísť a spomínal, že aj z toho je test
Knihy som si zohnala presne včera.. takže sa chystám ich čítať.. a viem presne že treba aj kultúra a tak..mám všetko, ale jedna vec,... tie talentovky a ták.. a ďakujem moc za napisane a za tu stranku..
@ ratsanares : a stačí aj niekto, kto učí decká v divadle? neviem presne , že či je to amatérske divadlo, ale asi áno, no chcem sa s ňou porozprávať v týchto dňoch niekedy.
A to, že mám talent, nepíšem o sebe tak, že som na to prišla ja, ale povedalo mi to už dosť učiteľov a ľudí
Ako nechcem nejak odhovárať, ale si si istá, že chceš ísť na herectvo? Je to predsa len taký nie príliš stabilný odbor po skončení školy (nakoniec to je skoro každý jeden umelecký odbor. Jeden viac, jeden menej). ja som tretí rok na VŠMU, síce na inej fakulte, ale poviem to rovno, že znova by som si umeleckú školu už nevybral...
Keďže to máš až o 3 roky, tak vôbec sa nemusíš vypytovať na to, ako budú prebiehať prijímačky. Prvoradé je pre Teba si uvedomiť a skutočne si rozmyslieť, či to chceš ísť študovať. Nejde o to, že je to herectvo. Tu ide o to, že je to UMENIE. A každý jeden umelecký smer znamená obrovskú výzvu a prakticky zničenie svojho možného budúceho života peňazí.
Umenie sa skrátka nedá robiť pre peniaze, aspoň spočiatku určite nie. Choď to študovať len ak si si úplne totálne istá, že máš umelecké sklony a dokázala by si to vydržať. Viem o prípade, kedy študentka po pár mesiacoch odišla z vytúženej školy, kde študovala herectvo, pretože už to psychicky nezvládla...
Umenie je fakt náročné robiť a nemôžeš zaň čakať adekvátne finančné ohodnotenie. Preto sa na všetky kurzy, knižky aj krúžky môžeš vysrať, pokiaľ sama nezistíš, či si na to pripravená. Ale potom... sa musíš herectvu venovať stále, aby si sa zdokonaľovala. A nezabudni! Nesmieš "hrať", musíš byť prirodzená.
Ahojte, chcem sa spýtať niekoho skúseného , kto sa venuje herectvu, nejaké info. Už istý čas chcem ísť ho študovať len chcem dáke info o prijímacích skúškach a tiež o škole, až dačo tak mi napíšte, diki
Ja som študentka herectva a síce na konzervatórium tretí rok.Mňa čakajú talentovkyo rok . V prvom rade si naozaj polož otázku či isto chceš.Je to o tom že to nie je len tak ako si každý predstavuje a všeobecne veci okolo umenia sú viac menej chúlostivé a dosť psychicky náročné. Naozaj nechcem ťa ani ja odhovárať pozerala som aj iné reakcie a stotožňujem sa s tým že tvrdiť o sebe že si talentovaná je veeeľmi trúfalé. V prvom rade treba mať prehľad čo sa hrá kde sa hrá . Dosť ti pomôže Divadelný ústav ak píšeš scenáre tak skús nejaké súťaže čo Divadelný Ústav robí napr.platforma 11+.Fakt ťa nechcem odhovárať (ja moc na výber s VŠ nemám kedže som na konzerve a nikdy som nič iné robiť nechcela) ale zváž si pre a proti či táto voľba je naozaj tá správna. Ako povedal niekto tu vyššie keby idem od začiatku asi sa rozhodnem pre niečo v čom je väčšia perspektíva na uplatnenie aj keď dnes nič nie je isté. Tak veľa šťastia.
a ozaj ešte som chcela pokiaľ máš možnosť ber v lete festivaly . etavy ,Scénická žatva, Levoču, ono sa trošku spoznáš s lektormi ktorý ti môžu pomôcť!!!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
Ano! Tak skus si pozriet toto: » www.theatre.sk/forum/viewtopic...
inak ti poradim: chod na babkove herectvo, tam je vacsia sanca sa dostat
Ale šak pohode..ja som len pozerala.. že Aha..
Ale s týmto ti neporadím.. neviem ako prebiehajú príjmačky..ale berem si z teba príkíad
za tri roky zistíš co je etuda, co je interpretacia pesnicky, co je vsetko co potrebujes...
byt tebou by som sa ale nespoliehal na dramatak a zohnal niekoho kto ta vo faze ix, cize asi rok predtym, na prijmacky dobre pripravi...
ak si zaujmavy typ a mas talent, mas sancu...
@ ratsanares : a stačí aj niekto, kto učí decká v divadle? neviem presne , že či je to amatérske divadlo, ale asi áno, no chcem sa s ňou porozprávať v týchto dňoch niekedy.
A to, že mám talent, nepíšem o sebe tak, že som na to prišla ja, ale povedalo mi to už dosť učiteľov a ľudí
Umenie sa skrátka nedá robiť pre peniaze, aspoň spočiatku určite nie. Choď to študovať len ak si si úplne totálne istá, že máš umelecké sklony a dokázala by si to vydržať. Viem o prípade, kedy študentka po pár mesiacoch odišla z vytúženej školy, kde študovala herectvo, pretože už to psychicky nezvládla...
Umenie je fakt náročné robiť a nemôžeš zaň čakať adekvátne finančné ohodnotenie. Preto sa na všetky kurzy, knižky aj krúžky môžeš vysrať, pokiaľ sama nezistíš, či si na to pripravená. Ale potom... sa musíš herectvu venovať stále, aby si sa zdokonaľovala. A nezabudni! Nesmieš "hrať", musíš byť prirodzená.
Ja som študentka herectva a síce na konzervatórium tretí rok.Mňa čakajú talentovkyo rok . V prvom rade si naozaj polož otázku či isto chceš.Je to o tom že to nie je len tak ako si každý predstavuje a všeobecne veci okolo umenia sú viac menej chúlostivé a dosť psychicky náročné. Naozaj nechcem ťa ani ja odhovárať pozerala som aj iné reakcie a stotožňujem sa s tým že tvrdiť o sebe že si talentovaná je veeeľmi trúfalé. V prvom rade treba mať prehľad čo sa hrá kde sa hrá . Dosť ti pomôže Divadelný ústav ak píšeš scenáre tak skús nejaké súťaže čo Divadelný Ústav robí napr.platforma 11+.Fakt ťa nechcem odhovárať (ja moc na výber s VŠ nemám kedže som na konzerve a nikdy som nič iné robiť nechcela) ale zváž si pre a proti či táto voľba je naozaj tá správna. Ako povedal niekto tu vyššie keby idem od začiatku asi sa rozhodnem pre niečo v čom je väčšia perspektíva na uplatnenie aj keď dnes nič nie je isté. Tak veľa šťastia.
a ozaj ešte som chcela pokiaľ máš možnosť ber v lete festivaly . etavy ,Scénická žatva, Levoču, ono sa trošku spoznáš s lektormi ktorý ti môžu pomôcť!!!