Hej ludia ale ved im to neberte ved to je len 5 minut slavy uvidite ze do roka mozno do dvoch uz nebude o 50centovi a jemu podobnych ani slychu ani chyru ( dufam ze tie i-cka siedia ).
Neznasam HH, ale uz ste fakt trapni ze ich furt rozoberate. Im zavidite nieco? Toto je jedna z kopu vlastnosti ktore neznasam na tomto nasom jebnutom slovenskom narode.
kazdy mlady ma nejaky hmm objekt komu sa chce podobat. To, ze sa tak obliekaju ma nesere. Ale to ako ksychty hadzu a tou papulou premiestnuju hmm to ma vie rozhadzat a su pekny frajeri. Inak mi to nevadi iba to chovanie kktske
hip hop je v pohode, alebo aspon bol, kym tu nezacala ta skurvena era jebnuteho slovenskeho akoze hip hopu, ked sa vsetci sa zacali obliekat dosiroka len tak zo dna na den. ale to uz s pravym hip hopom nema nic spolocne
ehm tie ksichty boli dobre vystihnuté, im nieje čo závidieť akurát sa na tých hophošov dobre vysmiať
A už začínam byť zúfalý ono sa to rozširuje ako epidémia !!!! Robte pre to niečo!!!! Ako diskáči sú iné kafé ako tí čo počúvajú drum či techno jednoducho progresívne takže ich nehádžte to jedného vreca.
ze tie pridrbane decka vobec riesite ved je to trapne a ochvilu to pominie tak ako cely boom okolo hiphopu, lebo pride nieco nove.a konecne sa bude robit taka hudba aka bola predtym
toto uz neriesim...nemam slov ale najvtipnesie je ked vidim byvaleho spoluziaka kt. este pred par rokmi ked ficalo ine kafe bol zrazu ich najvernejsi fanusik (si aj texty pisal na lavicu .. potom mierna zmena stylu- v kurze bol Linkin park - som ho v skole v inom tricku ako s Lp asi ani nevidela a zrazu zo dna na den zistujem ze on cely zivot pocuval len Hiphop a nosil rovne silty
Lala: takych je tu veeeelmi vela a takych len kopnut volade, ale ani to im uz nepomoze. Ja som napr verny uz 14-15 rokov neopunku a to sa tu odvtedy vystriedalo uz vela stylov..
Ja uz vas inak nemozem nazvat len zakomplexovany chudaci (este tommyhot povedal normal nazor).
Co to stale riesite ? Robi vam to dobre ? Chcete si zdvihnut ego ? Chete porovnavat ludi podla oblecenia ? O co vam ide ?
COstello:
"Už ma vážne unavuje, že idem po meste a nejakých 15 magorov stretnem čo sa opičia po 50centovi a dalších. vyzerá to otrasne a su trapní"
Ano kostelo, a ty si jeden s tych co ide po meste, zbada hentakych tipkov, sklopi usi prejde ticho okolo, a potom dojde na net a je zneho kaper jak hovado. Tu si silny ze ? Sak ked ta to trapi co ich nezastavis a nepovies im to do oci ? Co sa tu hras na hrdinu ? Naco si zakladal takuto jebnutu diskusiu ?
Vies kto je magor ? No jedine ty. Chudaci co musa furt nieco taketo rozoberat. Je tu x
takychto diskusii a treba to zalozit znova.
CVOCKA
Dalsa chudera bez prepacenia, no jasne ukaz nam klip RNB SOUL od horkize. Teraz vsetci oslavujme horkize lebo spravili anti hh klip. Lenze asi ste jebnuty, pretoze horkyze si robia srandu asi s kazdeho hudobneho stylu ak ste si to nepovsymli. Napriklad v novom albume maju pejku BERNARDIN kde si robia srandu s ramstainu, v x klipoch si robili srandu s ozzyho atd atd.
Takze ja si myslim ze sa im ten rnb soul podaril ale to je asi tak vsetko.
Nebudte detinsky, kazdy clovek je iny.
Ako som uz pisal hhoperi nosia siroke handry rovne silty napr. A co taky metalista ? Cely v ciernom, bledy jak stena ? To je uz good ? Alebo taky pravi pankac, vlasiska, ozicherkovane gate, najlepsie cinanky , 5 farebne vlasy atd.Alebo taky pravy techno manik, biele rukavicky,. nejaka kombineza usita, slnecne okulare a najlepse strieborne vlasy. Preco nieco take vobec riesite ? Kazdy co to riesi je ubohy. Asi ma v sebe nejaku zavist, ale bo sa nevie vyjadrit na verejnosti a tu na internete si robi ego jaky on je zastanca proti hip hopu. Lenze to je jedine co vam ide, papula.
ja nahodou poznal jedneho hip hopera a je fajn mozno preto ze to neprehana s obliekanim a hip hoperskym slangom... no skratka netreba skatulkovat. a co sa tyka nazorov nado mnou, tak k tomuto chalanovi raz prisli nejake baby (z rovnakej skoly, ale tak o 3 roky mladsie a ak ho aj poznali, tak len z videnia) a zacali: ty si rapper? lebo mi si ako z rapperov robime dost srandu. nehladajte pointu to bola ona. takze asi takto vyzera to vyjadrenie nazoru mimo fora?
To costelo, tak ak nesklopis usi ked prejdes okolo nich na ulici tak si to ries na ulici, alebo niekde vonku ale nevystatuj sa tu na webe.
Dalsia vec, uzasne, takze ty nemas nic proti punkerom, diskosom atd. Takze iba hh ty lezu na nervy ? Nie si troska sebecky ?
Opicit sa po nejakych americkych hiphoperoch ?
A co si myslis po kom sa opicili punkaci ? Tazke punkerky ? Ked pocuvas kurta combaina, metalicu a obliekas sa tak jak oni tak to sa neopicis po nejakych zahranicnich ludoch ? Ked tu technaci skacu na tiesta ci ineho dja to sa neopicia po zahranicnich ludoch ?
Diskaci sa po kom opicia ?
Svk hh sa zacal opicit po americkom hip hope ano, a pokom sa zacali opicit slovenske rokove kapely? Alebo punk ci metal ? Na slovensku nevznikol to hadam vies, takze tiez sa opicia po niekom zahranicnom.
Takze troska ubohe prirovnanie.
Takisto handry , myslis ze ked si obleces nejake kenvelo alebo nike tak co ? Vsetko to sem ide s vonku, tj sa potom opicis . Sa uvedom co pises.
Si absolutne netolerantny clovek, to sem mozem dojst aj ja a povedat, ze hip hopaci su v pohode, diskaci a technaci tiez, a ostatni mi uz vadia a zacnem do nich ako velky bos jebat cez forum. To uz mi je len sila a odvaha.
A ako som si videdukoval to ze sklopis usi a ides dalej ? No pouzivam logiku ak ty to nieco hovori . Viem si predstavit 16 rocneho chlapca, ktory ide po meste, okolo neho 15 hh oblecenych "magorov" jak do nich picujes. Aspom tu sa nehraj na hrdinu. Takze z logickeho hladiska vypliva ze radsej zavres picu a ides dalej.
ja sa neobliekam podla hudby čo počúvam a je inak rozdiel sa nechať inšpirovať nejakým štýlom a iné je ked si nejaký ťažký macher kúpi prívesok 50cent na trhu!
a vykrúcaš moje slová.
ak si ešte raz pozornejšie prečítaš čo som písal tak ti leben osvieti, že nekydám na hh všeobecne ale skor na pár už ozaj, že prudko šibnutých exemplárov.
to je moj názor nenanucujem ti ho.
inak všimni si aký su slovaci:
ked sa tu objaví niečo nové tak to musia okopírovať na chlp rovnako. nie, že by si z toho niečo vzali a dotvorili vlastným ale je to čistý opičizmuz.
nijaký nový nápad nič. to mi vadí ak to mám pomenovať presne.
no a s tým klopením uší...
hej už do nich neskáčem až tak ale mam za sebou to obdobie...
ehm každý si tu prišiel zanadávať, a to že tu niekto píše ooo konečne normálny názor je trochu trápne keď to píše nejako často, aj pre mňa je toto fórum už otrepané ale čo? keď je to cteným hiphoperom jedno a je im jedno čo si o nich myslíme tak sa tu načo ich CTENÉ ZADKY TLAČIA???
Ja zas nenavidim ludi co nemaju nejaky styl a chodia v sandaloch a so siltovkou s vrtulkou. A jasne ze nenavidim takych co kazdy rok vyznavaju nieco ine.
MILUJEM LUDI KTORí SU SAMI SEBOU !!! tak to je správne ale zas mno chcem reagovať na posledný názor, ja si vypočujem tak ako punk tak rock aj metal a popovky už nemôžem neškatuľkujem sám seba
Aj ja milujem ludi ktori su sami sebou, ale treba patrit do nejakej spolocnosti, ak samozrejme dotycny nechce skoncit ako nejaky asocial.
Ja sa skatulkujem, som neo parok ale ze by som sa pchal ostatnym neo parkom do prdele a pocuval to co je in a obliekal sa ako pravy neoparok tak to urcite nie. Proste pocuvam furt blink, obliekam sa vacsinou ako blinkac, ale blinkacov moc nemusim..
"ja sa neobliekam podla hudby čo počúvam a je inak rozdiel sa nechať inšpirovať nejakým štýlom a iné je ked si nejaký ťažký macher kúpi prívesok 50cent na trhu!"
NO jako costelo
Takze ti ludia sa obliekaju tiez podla nejakeho stylu TJ hip hop. Zato ze ty poznas iba 50 centa tak zato ty ja nemozem. Tj 50 cent oblecenie tiez len prevzal ono tu uz bolo.
Za dalsie A ostatny co ? Zase treba len nakidat na to ze si nekdo kupi 50cent privesok na trhu ? A tie desiatky az stovky ludi co vidim denne z burzovimi trickami METALICA, NIRVANA, CURT COMBAIN, IRON MAIDEN ??? Tie kde kupili ? V nejakom profi SHOPE ??? Tiez su to burzove handry po sto korun Takze tak ako si kupi nejaky HH privesok za par korun tak si aj ostatny mozu kupit hocijaku picovinu ...
Pises o tom ako slovaci kopiruju, lenze tym padom nepicuj len na hip hop, slovaci okopirovali secko co tu je asi okrem ludoviek. Tj asi tolko, takze je zbytocne toto pouzivat ako argument, aj ked ty si to tak najskor nemyslel.
No ked ty vadi par extremnych jedincov tak uz len ten nazov ze hip hoperi o tom nehovori.
Je dost ubohe s tym dojst na forum kde je toho plna pica, ja tez mozem zacat picovat do punkacov a nikam to nebude viest.
To ze ta zacinam nasierat je len dobre aspom si prekrvis organizmus.
Stále sa nájde jedná osoba ktorá to vie správne zabiť a typicky hiphoperský (vulgárne) vyjadrí názor na jedinca ktorý mu nieje po vôli, aké dementné nemyslíš? tie príznaky má ten intolerantný magor nad mojím názorom
Ludia už vám fakt jebe? SA SPAMETAJTE! Donedávna bol tento server komunita pre mladých ľudí, kde si mohli vyjadriť svoj názor. Sak aj motto birdzu znie Vytvor si svoj svet či ako. A teraz? Teraz každého za názor iba spičujete. Skončí sa to tak, že ho nazvete kokotom alebo deckom a potom založíte milion pať tém o tom že sem chodia jebnutý ľudia. Sa už preberte, začínate byť fakt že neprijemny. Nech si sem 14-ročné holky dajú tému ako vyfajčiť chlapca, nech si sem 13 ročny chalan dá temu, či ma dostatočné veci. Pre vás sú to banality ale ich to momentálne môže trápiť. A určite čo nechcú je aby ich ,,veľký" chlapci spičovali zato že sa niečo spýtali.
o style nehovorim, obliekanie a hudba je jedna vec. ale spravanie sa VACSINY ludi (cize nie vsetci) zmenilo kvoli hiphopu.
rozdiel medzi diskotekami HIP-HOP a inymi druhmi hudby (disco,oldies,house...atd).
HIP-HOP: vsetci tam rozdrapuju svoje ruky, najlepsi hiphoper je ten co vie pustit z huby najviac nadaviek, co sa vies najviac skerit,,,ked je niekto opity (castejsie nahuleny) a spadne (alebo len drgne do niekoho, tak sa mu (v lepsom pripade) vyhrazaju roznymi sposobmi,,,nikto nie je spokojny,,,
INE DISKOTEKY: vsetci sa zabavaju, ked je niekto opity a drgne do niekoho, tak sa obaja ospravedlnia (teda vacsinou to tak je, nevravim ze vzdy), vsetci sa smeju, pocuvaju hudbu, uzivaju si. Nenadavaju spolusediacim, ze ich matky nevedia jeba* a ine hovadiny.
toť moj nazor, vedel by som pisat dlho dlho, preco mi hip hop vadi, ale kto by to cital
moj nazor na hip hop- pozrite webku- rock 4ever, niezeby hip hop bol zly, ale deti, co sa opicia po tom, mno jak sa on- ten pol dolar sak to je parodia na cloveka taky trapkovia a mne boli su a budu vzdy smiesny. RESPEKT pred oldskulakmi poznam ich mnoho a su to supa ludia a preco- neseru sa z g-unitu a inych ko.... (sak viete co som myslel)
Dobre hovedo, ano, ty si vac jak 50 cent, aj cely g unit sa moze pred tebou poklonit.
Prosimta keby si mal len zlomok penazy a slavy co maju oni by si skakal po plafon jak blcha.
Kurwa neviem jak mozes povedat nieco o cloveku co ma x albumov, film, hru a co ja viem co este A povies ze je nula No neviem co si potom ty Fakt neviem
Alebo respektive viem, si len zavyslivi buzerant asi tolko.
To lus15, neviem teda po akych diskotekach chodis
To jako na normlanej diskoteke ked do niekoho drgnem myslis si ze sa zacneme ospravedlnovat
Jebnutych ludi co sa chcu byt je vsade po kokot, tak prosimta neskatulkuj. To ked jako dojde nejaky nacek na disko myslis ze sa mi ospravedlni ked donho drgnem
Sa zobud chlapce s toho sna. A za dalsie, bol som na par HH koncertoch aj disko, a vzivote som tam konflikt nevidel
To tommyhot Napr v aquariuse v trnave (predavaju sa tam len veci spojene s hudbou, hlavne cdcka, nejake tricka a steel boty) maju napriklad metalica tricka od 200 po 300sk Vo vyklade ich je plna pica.
A to nieje burzovi obchod takze neviem ako by to vyzeralo na burze, pochybujem ze 500,-SK
Jasne ze si pripocitaju aj dovoz, ale aj ked ides napr na ebay (USA), tak stoja od $14, v UK stoja 14 libier a podobne, cize tiez su to neni lacne veci..
Ked som bol minuly rok v Londyne v Camden Town na markete tak tam boli tricka blink 182 od 14 libier hore
ved prave o tom hovorim, ze do niekoho drgnes (ktovie ci naschval) a ani ti nenapadne sa ospravedlnit sa. Ja som len napisal vseobecny rozdiel v spravani a uviedol iba na priklade - ako je to na diskotekach. Funguje to tak vo vsetkom.
a k tomu komentaru: "Sa preber a skap".. PRESNE O TOM HOVORIM. Zamysli sa iba nad tym, ze ci na tom nieco je.
co sa tyka disco, aj metal, a ine (sak tych stylov je strasne vela) .. vsade sa najdu nasilnici, ja iba z mojho pozorovania usudzujem ze v hip-hop style je tych nasilnikov oooomnoho vacsie percento.. povedzme 80%, co v inych styloch mozno 20% .
Costello: sa spamtaj xlapce....It ti to cele pekne vysvetlil si citaj jeho odkazy kazdu noc pred spanim a mozno z teba este nieco bude...nie len komplex v ludskej supke....
Merlin61: mas pravdu je to smutne ze tu uz pomaly musis dostat sxavalenie od niektoryx ludi co secko zotru skor ako zalozis diskusiu...alebo to robis s tym ze mas iste ze sa do teba hned obuju....
a este...fakt nikdy nepoxopim preco dakto napise ze to neriesi..alebo ze je to zbytocna debata....ale predsa sa aspon tymto k tomu celemu vyjadri
Ked je napriklad metalovi koncert, stretnu sa tam povecsinou vyznavaci toho daneho stylu, cize toztrzky su neni az tak na pravom mieste, ked su vlastne ty ludia medzi sebou spojeny.
Ked je hip hopovi koncert, tak by sa tam mali tiez zvecsa stretnut ludia ktory vyznavaju ten dany styl, cize roztrzky su tiez neni moc namieste.
Povecsinu su tam fanatici daneho stylu, a prisli si koncert vychutnat nie sa tam pobyt, a predsa len vladne logika ludi, ze ten co pocuva to co ja je mu viacmenej blizsi.
Neviem odkial si prisla na cisla 80 percetn a 20. Maximalna picovina. Ked uz chces povedat kde je viac nasilia, tak je to prave na obycajnych DISKOTEKACH kde sa hra vsetko, pretoze sa tam stretavaju rozny ludia, casto tam vidim nejakych nackov, hip hoperov, emo styl , diskacov, klasickych vyznavacov techna atd atd.
Je tam mix ludi. Kde teda sa da ovela rychlejsie vyvolat nasilnost. To ze ju vyvolavaju viacmenej hip hoperi, je len tvoja uboha predstava, pretoze ako si si vsymla, a vidis, velka cast hip hopovych priaznivcou su deti, ktore maju mozno velke reci ale ziadne ciny, tj dost pochybujem ze by boli prave oni tymi agresormi.
Agresormi su prave ty ludia, ktorym hip hop ci svk hip hop lezia na nervy, a bud si utahuju alebo napadaju fyzicky ci psychicky ludi ktory su prave za hip hopom. Takze nie hip hoperi su agresori, ale ludia co hip hop napr neznasaju a nemozu ho vystat, a maju koplexi ze ich hudobny styl bol momentalne zosadeny z najuspesnejsieho napriklad na svk. .
Takze mozes povedat ze viac percent bytiek sa deje pri hip hope, alebo su v nom zapleteny hip hoperi, ale asi len tazko ze ich vyvolavaju chtiac hip hoperi.
Teraz sa mozes pre zmenu zamysliet ty.
To petula, jasne dalsia klasicka ukazka. V profile DJ TIESTO, a trance. Teraz skusim ist na teba s takou recou ako ty na nas.
Hip hop tu nie je tak rozvinuty ako inde, to je dost logicke lebo je tu ovela kratsie, ale zato tu aspom je, narozdiel od slovenskeho trancu. Tj da sa povedat ze je urcite dalej ako tvoj trance.
Ja som pocuval aj pocuvam trance, respektive mam rad najviac HARDSTYLE. Viem aky dj sa mi pacia, a nepustim do eteru ze moj najoblubenejsi DJ je DJ TIESTO. To vyhlasuju tiez 14 rocne deti co poculi od neho dve pejky, a je najznamejsi KOMERCNY dj .
To je to iste ako ked si dame za vzor 50 centa.
Nuz a ako vidis, slovensky hip hop tu je, nemusim byt len typek co musi pocuvat len americky hip hop, lebo slovensky tu este nie je tak vypracovany.
To tommyhot Otvorene mi povedz kolko s tych ludi co denne stretavam ci mozno ty stertavas ma tricko metalica s UK alebo USA ???? Ked uz sme pri tom bavili sme sa o burzovich veciach.
Takisto ako kupis tricko 50 cent na burze za 2 kila tak isto tam kupis tricka metalica tiez za 2 kila.
A ked uz sme pri tom, pozri si kolko stoja original handry napr G UNIT. Tricko pod 1000 sk som nevidel, a take ozaj pekne, ide dost nad 1000sk.
Ja len narazam na to ze niekto tu spomenul ze kupi si privesok 50cent na burze.
Ja som mu len oponoval ze tak isto ako on si moze kupit hockto tricko metalica, iron maiden, offspring atd atd na burze.
A crack princesse mala pravdu petula, vsetko na slovensku je prebrane. Tj asi tolko.
ako sorry, ale hip hop robi na slovensku len spodina... a tie ich texty, no dakujem pekne...
a je mi jedno co si kto mysli o trance a techne ci Tiestovi... mozte si aj na to nadavat mne je to jedno, nezaujima ma nazor nikoho ineho na tento styl hudby... to len male deti maju tendenciu urazat sa za to ze im niekto nadava na rytmusa a alebo na billu z tokio hotel a podobne... salam a chleba
proste lezu mi na nervy deticky co si oblecu vytahane skarede gate, na hlavu si daju siltovku o 10 cisiel vacsiu a okorenia svoj slovnik nejakymi ubohymi vyrazmi a hovoria si hip hoperi... hip hop vobec nie je o tom... uznavam hip hop iba americky iny neuznam, pokial niekto nevytvori nieco co ma hlavu a patu... a hotovo. moj nazor... som zvedava kolki sa teraz naseru za nazor niekoho ineho... a pre mna za mna hovorte si na trance co len chcete, ja viem zobrat aj nazor niekoho ineho, bez toho aby som zacala do neho vyskakovat s nervami az neviem kde...
ja milujem hip-hop, proste sa mi tá hudba veľmi páči, rada ju počúvam. Ale zato sa na niekoho kým som neni nehrám a uz vôbec neodsudzujem iné hudobné štýly. Ved kazdý nech si pocúva, oblieka a správa sa ako chce ovšem pokial to nebude prílis drzé. Ved strápnuje len sám seba.
P3tula: etto, nenadavali aj v americkom hip-hope? to len na margo toho slovnika
A mne nelezu na nervy- teda pokial na mna nepluju, nehadzu do mna veci a chcu ma zbit nech sa obliekaju ako chcu, je mi to jedno, ale nech si vypnu aspon mobily- alebo nosia sluchatka ale backround ja nechcem, hlavne nie takyto takyto desivy
A tiez by nemuseli svoje male ego ukajat na inych- inak mi nevadia
ja sa ti It divim ze sa tak strasne rozculujes.. tato debata nema konca, povedali sme si svoje nazori, ale hadat sa mi nechce, bo to aj tak nevyriesime. maj sa
P3tula a ty si dokazes prelozit texty raperov z usa aj s tym slangom ze ves sudit ake su texty tyx nasix "spodinarov" ? podla mna to u nix nie je o nic lepsie...
a inac kde ste zase nabrali to ze koli sirokym gatiam a "lopate" musi ist o hiphopera.ok je to vacsinou tak ale nie vzdy..street styl je v mode a take kusky neponukaju len jhopovyyx shopox...teraz ked sa hodim jeden den do cierneho som hend metaliska?alebo ked si dam zleny melir som daka texno woman alebo co ja vem.....to uz je fakt vrxol ked sa ludia neznasaju koli obleceniu....behajme po svete nahi aby sme sa neodsudzovali...
Ja osobne hiphop nemozem ani citit.NZ je plne takychto trapperov ale snazim sa im vyhybat...fakt ja hiphop neznasam.Co je dobre na tom pocuvani nadavok dokola?jak debiw...tolko k tomu..
Ludia, myslim, ze by sme sa mali v prvom rade ukludnit.
Nenavidim hiphop, ale je to rovnako styl hudby a oblecenia ako metal, a nam nezostava nic ine ako ho respektovat rovnako, ako sa respektuju styly ako metal, punk a podobne.
Ano vela hiphoperov nadava na tych, ktory nepocuvaju hiphop ale takmer vzdy su to iba mali krpati soplaci.
Dospelejsi hiphoperi respektuju ostatne styly, sice najdeme vinimky ale tych je skutocne malo.
Ked nenavidime hiphop tak ho nepocuvajme, ak niekto nenavidi metal, tak tiez nech ho nepocuva, predsa sa z toho neposereme, ked niekto nema nieco rad.
Lord.nitro, neverim vlastnym ociam, konecne suci a plnohodnotny nazor.
Je to presne ak ako povedal problemi robia len deti, lenze zato netreba odsudit setkych, to si treba uvedomit.
To tommyhot zacalo to prispevkom ked niekto napisal ze si moze na burze kupit privesok 50centa, tj ked som zacal hovorit tak som jasne hovoril o burzovych trickach Ale presne ako hovoris, originaly su drahe vsade.
Luss15, neviem ako si prisla na to ze sa rozculujem, keby som sa mal nad tymto forom rozculovat, uz som asi umrel na vysoky krvny tlak. Ked mi polozis normalny arrgument o bitkach na disko, tak ho velmi rad prijmem, no ziadny nemas. Preto ty hovorim ze sem nepis bludy a percenta.
To petula
Prepac ale teraz si sa vyfarbila. Ja som isiel na teba presne ako ty na mna. Techno som neurazal, len mala si velke reci o svk hh, tak som sa ta spytal kde je svk trance ? Nikde, tak nie je namieste ohovrat inu scenu.
Uznavas americky A v com je iny ? Ze nerozumies ty vulagarizmom alebo co ? No moja zlata tam je jednak vulgarizmov viac nez v slovenksom. Dalej v com ho uznavas ? Ze je tam dlhsie a mal vecsiu moznost sa tam rozvinut ? Na svk je len zaciatok.
A zase budem komunikovat ako ty, mne sa tiez nepacia ty tipci obaleny aloblam alebo v nejakej priteplenej kombineze s rukavickami a slnecnymi okuliarmi a ? Zalozim proti tomu diskusiu ?
PS: ta "SPODINA" ako ich ty nazivas sa maju lepsie, a zarabaju lepsie nez asi ktokolvek na tomto fore, takze ak su oni spodina neviem co sme my. Asi opice.
Akože je každého osobná vec akú hudbu počúva, a či sa podla toho aj oblieka (lebo každá hudba je životný štýl, a ak už tú hudbu počúvate, mali by ste sa s ním aspon trocha stotožňovať). A nieje správne nikoho odsudzovať....však čo vám spravili hip-hoperi? Nič, len ste ich videli ako sa správajú a obliekajú, ale to je každého osobná vec! Ja osobne počúvam hip-hop, ale vypočujem si aj čokolvek iné a nikoho neodsudzujem za tú jeho hudbu......peace
Tak tak dakujem , lord.nitro som velmi rad ze to chapes. Myslim ze by tato diskusia mohla byt u konca, a dufam ze sa tu coskoro dalsia podobna nezalozi ( i ked uz tu je na styl emo)
do tejto diskusie som nepisala lebo aj tak by to bolo zbytocne...ale mam ju celu precitanu...
no musim pochvalit Lord.nitra za pekny nazor..
ale tato veta mi neda:,,Ano vela hiphoperov nadava na tych, ktory nepocuvaju hiphop ale takmer vzdy su to iba mali krpati soplaci.,,--mno su to deti co nadavaju na ine styly..ale hip hoperi nie len oni prvi zacinaju.ja som sa napriklad viacej stretla ze ostatni z ineho stylu nadavali na hip hop....
To je vsetko o retazovej reakcii...nejaky rytmus pride na scenu a zacne s hudbou, potom nejaky spevak povie na jeho adresu ze nevie spievat, nejaky rytmus sa nasere a spicuje ho aaaa zisti ze takato pesnicka sa vie dobre ujat tak zacne picovat na vsetkych. Od neho to odoberu jeho fanusikovia - pocuvatelia a zacnu picovat na vsetkych. Malym detom to pride drsne a myslia si ze tak skor zapadnu do kolektivustarsich tak ich zacnu napodobovat. Urcita skupina druhych malych deti s tym zatial nezacne, az pokym ich dane deti ktore to odobrali od starsich nezacnu bit a nadavat im a oznacovat ich za looserov, co samozrejme nie je vhodne pre vyvoj sikanovanych deti, ktore chcu zapadat do kolektivu, tak sa pridaju na ich stranu, a zrazu tu mame prevahu malych deti co ani poriadne nevedia o com je vlastne koncepcia hip hopu - tato prevaha mladych ludi sposobi u druhej skupiny, ktoru tvori kvazi zvysok sveta ale najma pocuvatelia hudby ktorym sa nepaci ze ta starsia skupina co ovplyvnila prvu skupinu malych deti - sikanovatelov + male skupiny deti im nadavaju zaskatulkovanie hiphopu - viac deti =domnienka, ze hip hop pocuvaju len seplaci do 15 rokov. A tak zacnu aj oni na nich picovat.
A zrazu tu mame megapicujuci svet, kde kazdy kazdeho posiela dopice a hovori mu ze mu rozbije tlamu ak mu neda cigu a podobne, svet na okraji 1 svetovej picovacej vojny, ktory vyriesi pad meteoritu a nasledne vyhubenie ludskej rasy, alebo H6N1 - nasledne vyhubenie ludskej rasy, alebo globalne oteplovanie a s tym suvisiace vyhubenie ludskej rasy alebo jednoducho niektory zo stylov hudby zmizne a jeden prevladne tak si ludia uz nebudu mat koli comu picovat....a potom vybuchne slnko, ktore zmetieaj zem a nasledne vyhubi ludsku rasu.
Stifut, povedzme si to rovno a otvorene, iba male percento deti , ozaj male pocuva hip hop preto aby zapadlo do kolektivu, jednoduchsie povedane, a pre ludi anti hip hop neprijatelne , ja to ze sa im hip hop ako hudba paci. To ostatny nemozu pretrpet a zacnu si vymyslat fami. The end
presne tak, čo koho dotoho čo počúvaš, ja som so prešiel už hadam všetkým proste nebavý ma furt to isté ,vy poznáte hiphop len z tej komerčnej stránky ktoré vám ukazuje pani Tv ,pozeráte hitpárady kde je prispatý 50cent ovešaný zlatom, bailando kde je neaky trapny homoš ,atd atd. skúste čeknuť fugees alebo rage against the machine ,alebo daron marley bobov syn ,pustí si ODByho alebo aj český chaozz a pochopíš že hiphop není len komerčná vlna novej mody ale že je to aj kultúra ktorá vznikla z undergroundu ako aj punk napr.
Samozrejme zo ho tvori len male percento, ale aj tak to stacilo na to ze si ludia zaskatulkovali v hlave ze prave takato skupina ludi hip hop pocuva - a nejsom anti hip hop, nahodou niektore pesnicky maju grady ( priznavam ze aj od rytmusa ked odmyslim niektore casti textu ) ..... ako tak pozorujem ty si nejaky trosku utocny clovek nemyslis?
ale je to aj dobou...a hlavne tou skupinou ludi , o ktorej tu hovorite...
pred takymi troma rokmi sa mi nikto nevrtal do toho aky styl hudby pocuvam... nikoho netrapilo co je rap ak to nepoznal...lenze deti zrazu ojavili rytmusa a velky boom bol na svete...a dnes ked niekomu poviem, ze aku hudbu pocuvam ma zacne osocovat, ze je to detinske a to mozu pouzivat len ludia bez kusku rozumu...a ked sa s nimi zacnem hadat, ze to nie je pravda tak mi akurat vedia opakovat len tieto dve veci...
pritom ak mne povie niekto, ze pocuva horkyze slize alebo neviem co a ak to poznam tak rada sa o tom porozpravam a ak nie tak si to rada vypocujem a utvorim si nazor...a rozhodne neosocujem nikoho ci ma 12 alebo 30, ze je debil lebo pocuva nieco ine ako ja...
k 65 od It - to petula - trance na slovensku neni preto lebo to neni ako hip-hop, ku ktorému spravíš hudbu za 5 minút a potom ti stačí otvoriť žurnál a možeš recitovať. Skús si vytvoriť dáku trance pieseň ja som vytváral mesiac jednu. Tak tu neurážaj techno, trance, house a iné.
hip-hopery sa iba vedia obliekať do XXL vecí a urážajú všetkých a aj ženy, tak prečo su ženy hip-hoperkamy? A prečo niesu všetci rasistami? a prečo sa nestrieľajú na uliciach ako otcovia hip-hopu?
mas pravdu, lenze tu sa bavime o tej horsej kategorii pocuvatelov tzv. "hip-hopu" a la rytmus a dalsi (bojim sa to nazvat) hudobnici... Ja osobne si rad vypocujem aj hip-hop-ové songy.. ale HIP-HOP! nie dake rytmusove a podobne hovadiny, ktore dokazu akurat tak presvedci nezaradenych ludi, aby na vsetko picovali.
Bavili sme sa tu o tom ze rockove pesnicky su o tom ze musis vediet hrat na nejake hudobne nastroje a este do toho spievat ( z teoretickeho hladiska asi najtazsie) , hip hopove pesnicky su hudba na pc ale musia aj spievat tj im odpada povinnost hrat na hudobne nastroje a trance ci techno ci cokolvek ine ? Preboha ved to je len hudba na pc a ziadny spev. Popripade uplen mizive minimum spevu
Nie som ziadny pc manik co vie robit techno skladby alebo podmasy. Ja tu nemusim robit ziadnu techno piesen. Len za to ze ty si krivy a robil si jednu techno piesen mesiac neznamena ze sikovny clovek ktory sa tomu rozumie ju nespravy zachvilu
to IT: nesuhlasim s tebou, povedal si ze hiphoperi spievaju...oni nespievaju, nevedia hrat na nic...takze je to onicom, hudobnik alebo muzikant sa moze nazvat ten clovek co vie spevat alebo hra na nejaky nastroj, moze to byt aj huslita pianista proste vsetko
Blink182fan: Mozno to vyznelo trocha nelogicky ze Hip Hopery spievaju, ale tam islo len o to porovnanie ze technaci nerobia nic, len sedia za pc a hadzu tam nejake trapne efekty, narozdiel od inych hudobnych stylov..
to IT: fakt sa mi pacia tvoje nazory, nech si kazdy zije svoj zivot a dkuhich nech necha na pokoji, ja sa riadim heslom Zi a nechaj zit. aj ked nemam rada hip hoperov i tak nanich nejebem
to IT: fakt sa mi pacia tvoje nazory, nech si kazdy zije svoj zivot a dkuhich nech necha na pokoji, ja sa riadim heslom Zi a nechaj zit. aj ked nemam rada hip hoperov i tak nanich nejebem
hlavne sa mi paci to o tych diskotekach, aj preto tam nejdem fuuuuj
blink182fan- sa spamataj niektori /nemozem povedat ci vsetci lebo to neviem kedze to nepocuvam/ hip hoperi spievat vedia, skorej by som povedala ze raperi spievat nemusia, to skor oni len rozpravaju
aj ked pocuvam metal dokazem si vypocut aj nejaky rap a dokonca aj disko a o punku uz ani nevravim a mam velmi dobru kamaratku kt pocuva black, trash, death no proste dost tvrdy metal a paci sa jej aj H16 som sa dost cudovala ked mi to povedala lebo by ste to o nej nepovedali
Mne ide len o to ze neznasam tieto zavistlive kurwy ktore dokaze len ludi ohovarat a nic im netoleruju. Niekto neni ako on, treba sad donho pustit. Nepacia sa vam hh deti , treba odsudit cely hip hop.
Dober grejdo , oni nemaju spew ale FLOW, cize kazdy nema dobry hlas a najme rychlost spevu taku aby to dokazal. Zato ten kdo chce sa nauci robit techno hocijako. Staci troska fetovat rozne MUSIC Studia a mixpulty na PC a hotovo. Avsak ked nemas rychli flow a dobry hlas tak si v PECKU.
No a o to tu ide, ja neodsudzujem techno, ale v pravom techne sa nespieva, to znamena ze je jednoduchsie
myslim že na dlžke nezaleži(myslim dlžka vytvarania songu )
pretože som počuval dake radio kde miro žbirka - star slovenskej pop sceny povedal že on zvlada vytvorit song za 45min..
čo sa tyka "recitovania" no podla mna mat dobry flow nie je až take lahke.. a ta hudba že sa robi na kompe..už ani nie..na svk scena sa objavila mr a odvtedy sa začinaju využivat klasicke nastroje.. ved aj h16 zhanala hudobnikov v tomto čase..
čiže hip hap neni len o bum bum bac
a ešte jedna vec..
nezabudajte na megahit kleine krokodil schnapi.. ta babena mala 6 rokov a jej song bol najhranejši v nemecku..tak potom..?
takže neviem či je podstatne a či by sme sa mali hadat že moj hudobny štyl je lepši lebo vytvorenie mojej pesničky trva 30dni (že grejdo)
alebo že ja sedim za kompom tak to už neni hudba (že it )
inak it..všimol som si že tu presadzuješ nazor že starajme sa do seba a nie do inych hip hop emo to je jedno všetci sme ludia.. ale všimol som si že techno ti moc nesedi čim to je?
It: myslíš si že techno sa vytvára jednoducho a iba na kompe, vieš ani tie mi ulty niesu lacné a slúžia na mixovanie hudby. Videl si že by sa v hip-hope mixovalo alebo zmenilo by sa pozadie v hudbe? Celú pesníčku je to isté iba su tam iné slová a aj tie sa asi opakujú a hip-hop vymýva mozog bo všetci kamoši čo ho počúvajú tak su sprostý ako ho začali počúvať a dokážu sa iba strápňovať recitovaným hip-hopu vo voľných chvíľach
LAKINO vsetka cest, pekny nazor. No s technom je to tak ze som ho istu dobu pocuval a fical som na nom. Chodil som po roznych akciach (OXIGEN-nitra, APOCALIPSA-cesko, a po roznych techno akciach ake sa len dali, no moj nazor potom sa uz zmenil, a to s jedneho dovodu , chalanom zacalo jebat, zacali si robit oblecky, davali su rukavicky, ukuliare, farbili si vlasi a samozrejme kolecka, ecka a rozne ine veci - ved ako oni povedali, to k tomu patri). Naposledy sa to zmenilo ked som bol na nejakej nekomercnej trance party kusok od trnavy, kde sa hral skoro cely cas PSYCHADELIC Trance, a uz my s tych vyfetovanych tanecnikov ci tanecnicok zacalo kapat na karbik. Preto som si nejak povedal ze techno je ok hudba ale party su neni moc pre mna. Bolo to aj poznamkami ze kde mas tie FUTURE handry, ty si neni spravny techno manik.
Techno mam stale rad, ako som uz spominal najviac HARD STYLE. Len viem o tom troska logicky rozmyslat, a viem ze vytvorfenie HH pesnicky je o nieco tazsie.
Ale priznavam ze jak sa tak obuvam do techna si troska teraz serem do huby becasue som povedal co si spomenul v prispevku zaco sa ospravedlnujem, lenze bolo to na podnet petuli ktora prehlasila nieco tak pod uroven.
To grejdo V hip hope sa nepouzivaju MIX PULTY PREBOHA KED UZ ICH NEUKAZUJU SKORO V KAZDOM KLIPE TAK NEVIEM. Napriklad taky DJ HAJTKOVIC co mhyslis ze pouziva atd atd. Pobavil si ma /
A tu grejdo , pozri tvojui kamosi su osproseni s hip hopu no a ? treba nanho picovat ?
Moji uz asi aj byvali kamarati teraz nevedia ist na diskoteku bez toho aby si dali aspom kolecko lebo ako oni povedia inak to neni zabava. Jeden z nich uz fuka. A co ? Zhadzujem tu techno >
prepač ale vysvetliš mi čo ma počuvanie hip hopu spoločne s tym že maš kamaratov debilov?
to vieš ..debil si asi najde lahšie debilnych kamaratov ako normalnych..
btw zopakuj si prosim ta čo je nominativ množneho čisla.. (sprostí kamaráti,nie sprostý kamarati) wow a to ti povedal typek čo počuva tiež hip hap tak kto je ti tu debil?
grejdo žial nevidel som že by sa menilo "pozadie" v hudbe.. ja som to žial len počul..
skus mr - komplot.. a haluz je že hudba neni robena na kompoch a predsa je to hip hap..alebo sido - schleschtes vorbild tam je to dost počut že sa ti tam meni to tvoje "pozadie"
ale najlepšie je že ty nadavaš na hip hap že je to priliš jednoduche,nemenne a debilne a neviem čo.. heh keby to hovoril daky metalista alebo rocker nepoviem ale technač? to vaše tuc tuc priteplene oblečenia v kožušinkach a v krvy boh vie čo... akože mne je jedno,ži si vo svojom svete že techno je naj na svete a jeho kvalita a umenie a tažkost ho vytvorit je niekde pred ostatnymi štylmi.. ale prosim ta nekydaj na ostatných.. bo keby si trošku rozmyšlal tak zistiš že človek sa odlišuje inymi vecami a vlastnostami ako tym že jaku hudbu počuva.. to je neco ja ta tvoja kravina čo si vypotil že hip hap meni ludi na debilov
Grejdo: Hip Hop nie je to co si ty myslis tak si najprv nastuduj veci a potom si otvaraj hubu.. Ako sa tu uz vela krat povedalo HH je zivotny styl a deli sa na: rap, dj, graffiti a tusim ze je to este brake dance?
Takze skor by si mal picovat na rap ked uz tu hovoris o spievani a textoch.
A videt ze okrem rytmusa nikoho ineho nepoznas..
A nemyslite si ze sa zastavam hip hopu (moc ho nemusim, ked tak americky, aj to hlavne len rap), ale neznasam debilov co si myslia ze vsetko vedia a vedia hovno. Ludia co ziju v nevedomosti mi fakt lezu na nervy
grejdo....ty si povedal ze ten kto pocuva hip hop..stava sa z neho debil...mno bohuzial musim ti protirecit...
je dokazane,ze to same tuc tuc tuc tuc to dost skodi na psychiku....mne to jeden techno manik vysvetloval vsetky tie odvetvia ci co to je...a jednym takym odvetvim(uz neviem presne ake)je jeho cielom ze po piatich minutach pocuvania sa zvyjas na zemi od nervov....proste jedno take odvetvie techna fakt skodi na psychiku..ale zevraj sa da na to zvyknut....mno neviem presne jak to je, ja techno nepocuvam.....ale hovorim len to co som sa dozvedela od techno manika...ci je to pravda alebo nie,to uz neviem...ale mozne to je.....
Jj Kleo0511 mne kamarat co chodi obcas na techno hovoril ze je volaky techno club v blave ci co, najvacsi v strednej europe a ze tam ked dojdes tak po chvili z tade vyjdes z bolestami brucha a barco secko mozne.. To asi z tych vysokych decibelov...
No ak sa nemylim dakedy som nieco take par krat pocul, viac krat, neposobilo to na mna az hentak ale bola to halzuz, ako som spominal PSYCHADELIC TRANCE. Su to cca hodinove mixy. A uplne ze ked si das sluchatka na hlavu a ocuvas v kuse, a sustredis sa na hudbu tak ta ide s toho jebnut
Ale raz daaaaavno ale pred troma rokmi cca, sme sa pri tom vykurili a pocuvali sme to Statne nam jebalo.
No v kazdom pripade grejdo tak ako mas ty blbych kamaratov, tak ich moze mat hocikto, nezavysi to od hip hopu, ani od techna, emo, punk, rock, metal. To je clovekom. AK ma ten clovek tendenciu byt jebnuty tak bude jebnuty nech pocuva akykolvek hudobny styl. Ak je ten clovek normalny, bude normalny aj dalej nech pocuva trebars aj madarske ludovky.
Nechapem ze Vas este bavi navazat sa do hiphopovej komunity...my sa nenavazame do tych co pocuvaju punk, rock, DnB, trance, techno, pop a ja nevem co este...nechajte nas pocuvat vlastny stym...na Slovensku je demokracia a tiez sloboda nazoru tak preco zaplnate net a diskusie takymi s prepacenim picovinami?? zamyslite sa nad tym a pocuvajte si co chcete a nejebte sa ostatnym do ich stylu... tot vsio co som chcela
no..takze..podla mna su hoperi fajn....samam mam cawa hopera a nefim preco ich skatulkujete!!!....su to ludia ako kazdy iny! sa uz konecne uvedomte!! za to,ze nepocuvaju a neobliekaju sa podla vasich predstav,neznamena,ze su to iny ludia!!ste uz fakt jak moj 50 rocny tatko!!!.....ked nekedy ocuvam punk...ma neco proti tomu...ocuvam rock..zas ma neco proti tomu...ocuvam hip-hop...rap...zas ci mam zaseknuty mixer....kua dpc tak co mam pocuvat,aby sa mu to konecne lubilo?..........kaslat na neho...nikdy sa mu nebude lubit to,co ocuvam..nechape,aky je teraz zivot....furt sa navaza do vsetkych...ze nevydrzia na scene dlhsie ako rok..ze potom to vsetkych prejde...a co?! ...necch je tak ako ma byt!co sa vsetci starate do druhych??? ....vam by sa to lubilo,kebyze ste hoper a seci sa do vas navazaju?!...a neserte sa sem a takym typom odpovedi ako: 12rocne decko?co to mas za nazory?co ty mozes vedet? ..a pod. mam vlastny nazor.....naucila som sa ho mat medzi tymito ludmi...v tomto svete sa bez vlastneho nazoru nepohnete..len to som chcela!
no ja sem napisem nieco o kokotovi z nasej dediny: vravi ze pocuva metal,ked sa ho na to opyta daky hh tak povie ze je pankac nosi roztahane gate,pocuva diskofilnu hudbu a sprejuce nackovske krize.diagnoza:KOKOT
Akodostal so msa po pripevok 55, takze ak sa to uz spomenulo (cize takmer urcite), to co poviem, tak sorry...
Ja len tak, ze hiphop nie je rap, aby bolo jasno Ako a niektori tazki hiphoperi to nevedia, ale to je detail
Co sa tyka "hh" tak ja osobne si to rad vypocujem, niektore skladby maju nieco do seba, rytmusa sem neratam (Aby bolo janso). A taktiez si vypocujem aj metal a podobne. Zalezi od pesnicky. Aj by som sem na dokaz hodil slova jednej pesnicky kde sa vobec nenadava, ale asi by ste ma zabili.. takze kto ma fakt velky zaujem mozem poslat (mozno )
Fuu tak mi to nedalo a docital som to az na koniec Sry za predchadzajuci prispevok, ale nocna hodina robi divy A je torcha nezmyselny, takze ho urpavim trochu... hiphop je zivotnys styl ,ci sa to niekomu paci, aleob nie. To na co nadavate vy (teda vacsina z vas) je rap. A viete z coho vznikol??? Z DJingu, ked poniektori DJ ku skaldbam, nieco hovorili a podobne. Zapacilo sa a uz sa islo...
Sa tu rozoberalo, ze hh songy su lahke psravit, hudba na pc a recitovanie... Hej to si mysli kazdy, ale spravit dobry text, s rymami (a nie skolkarskymi) nejaku chvilku trva. ALe zalezi, ci mate napad v hlave, objem slovnej zasoby (teraz nemyslim rytmusa a pod.) a skusenosti (ako ostatne vsade). Takze ked je to take lahke, spravte volaco, ja si to velmi rad vypocujem Jo teraz ma napada, ked je to take uzasne lahke, chodte na nejaky hh koncert a urcite sa tam najde cas na "battle" to jest vylzete si na podium, k vam este niekto. Pustia vam podmaz a podme sa "bit". Som zvedavy kolko z vas by to dokazalo, ked to je lahke
PS: neda mi nepsomenut tie bitky... ako uz povedal It je to blbost, kedze na koncerte sa stretnu ludia s rovnakymi zaujmami a prisli tam kvoli interpretovi a nie sa bit. Ja som bitku na koncerte este zazil, teda uz bolo kae pod von vysli von a o par minut boli spatky an ikomu nic nebolo
Chavez a kolko z tych "uzasnych" raperkov chodi na takyto battle? Alebo kolko z tych ludi (deciek) co vychvaluje rap do nebies vie rapovat? Mm nie vela..
Ja ked si nieco zastavam, tak vacsinou viem o com to je. T.j ked poviem ze gitarova muzika je x milionkrat tazsia spravit tak to myslim kurva vazne a samozrejme aj na gitare viem hrat. Keby neviem tak sa nevyjadrujem. Lenze vacsina "raperkou" (hiphoperov, nazvy si to ako ces) co to pocuvaj (mm ked tak kukam vekova hranica nie je o nic vacsia nez u emo) vedia picu a otvaraju si hubu. O tom to je..
Bitky na koncertoch? Ked je punkovy koncert v rockovom clube a dojdu tam metlaci a zacnu picovat ze punk 2-oj akordova hudba, neboj sa bitku vyvolat tam uz je najmenej.
Alebo ked fasisti dojdu volade robit bordel.. Myslis si ze spevak konfliktu kde prisiel o zuby?
Tommyhot: ja som nepovedal ze hrat na gitare je lahke, skusal som a viem ake to je tazke. A v ziadnom priapde som netvrdil, ze rap je jnajtazsi. Ja len mam po krk ludi, co si povedai, ze su to basnicky. That´s all. Jo z tych 12rocnych deciek je ich menej. ALe cca pred rokom (alebo tka nejak) bola celoslovenska sutaz a bol iba battle. Jedneho znameho kamarat to vyhral (kaidzas sa vola) takze, ludi co sa tom uvenuju je dost. Aj taky AAFB ma vela ucinkujucich Samozrjeme to si ti ako spimnal It tusim ,hiphoperi starsi ,co respektruju aj ine styly a netvrdia ze hiphop je naj a zvyso ksu sracky. Deti nema zmysel riesit, lebo tie nerozmyslaju. Tak isto mi lezu na nervy, ale s tym nic nepsravime, lebo sme "trapni a o zivote na ulici nemame sajn"
Sak jasne, ze potom su bitky. Ale bol tu prispevok, ze na napr punk koncerte sa ludia nabiju a hh koncetoch ano. To bola reakcia na to. Jasne, ze ked na koncert dojdu nackovia, tak bitka bude. Ale bitka medzi hiphopermi tazko, tak isto kao pri punku a inde.
Tommyhot Ja len jednu taku logicku podpichujucu otazku.
Kedze vies hrat na gitare, jasne je to pekne, vies ze je to tazke, aj to je pekne tak ako to mozes porovnavat s rapom ? Porovnavat by si to teoreticky mohol (TO JE LEN PODLA TVOJICH SLOV) az keby si robil aj hip hop, tj vedel by si spravit podmas a nejak by si to vedel namixovat , a nejaky ten text. Lenze pokial som nieco neprebehol, tak ty to nevies.
Tak sa mozes len domnievat ze je to tazsie. Ono vsetci sa to mozme len domnievat.
To je ako keby si vlastnil bm318i a povedal by si ze ho velice dobre poznas, a urcite ide lepsie ako AUDI A4, hoc si v nej nikdy nesedel, nesoferoval si ju, mozno si si o nej precital nejaky prospekt. TAKZE BUDME OBJEKTIVNY
It rapovat neviem, ale hudbu ti zo spravnymi programami zbucham na compe hocikedy. V tom nevidim ziadny problem, staci ked mam text a hudba na pc uz nie je problem, ked pocuvam tie raperske songy, kde sa stale dokola opakuje par beatov, a nehovor ze nie..
Ja nehovorim o rapovani ale hovorim o HUDBE a ta sa na gitarach (+ bicie a basy) robi tazsie nez hudba pre rap na compe.. O speve som zamerne nehovoril, lebo rapovanie nema ziadne prvky spevu, okrem rymu a tempa..
A čo ti na nich vadí? heheheee šak je to ich vec.ako napríklad niekomu sa nemusí páčiť tvoja vonaka ale ty ju máš rad tak ju používaš a tak ich nechaj žiť tiež v ich Svete
Pozri sa - rockova pesnicka ma tezsiu hudbu, ano, treba tam hrat na gitare, na bubnoch, atd.
Lenze ich texty su kratsie, pretoze ich spievaju pomalsie, kdezto raper ich odrecituje rychlejsie. Tj za cas pesnicky dajme tomu 3 minuty, raper toho odrecituje viacej, ako rokovy spevak.
Navyse v rockovych skladbach sa casto nachadzaju medzi textami pausi, co sa stava aj pri rapovych, ale nie az tak moc.
V konecnom dosledku, je u rap songul lahsie zlozit podmas, ale tazsie je vytvorit text ktory je dlhsi.
Kedze rap nepocuvas, tak neviem ako vies o tom, ze sa tam opakuju len rovnake beaty. S tymto musim maximalne nesuhlasit. Je to maximalna picovina. Mozno sa opakuju v pesnickach hranych v radiach, music boxe atd. Ale nikto tu nehovori, ze ja ci niekto iny pocuva len tieto pesnicky. Kedze rap nepocuvas, tak ratam s tym ze si pocul par pesniciek, mozno par skupin a posudzujes.
Pozri aj ja mam vela rocku, metalu a punku uz v usoch. Vela kamaratov to pocuva, a podla mna sa tam opakuje to iste bliakanie do mikrofonu. Ale nevijadrujem sa k tomu, lebo je to len moj subjektivnzy nazor, a neviem tu hudbu precitit, a zdaleka nepoznam setky najlepsie kapely. Takze to necham tak, to iste by si mohol spravit aj ty.
Uvediem ty priklad, ako to porovnavas podla mna ty.
Vezmeme si 2 vozdila, jedno bude napriklad LAMBORGINI DIABLO (RAP), a druhe bude VOLVO XC90 (ROCK).
Tieto auta podrobime testu. Jeden bude na vykon, a jeden bude na bezpecnost -cize crash testy.
Volvo vyhra crash testy s prehladom, uplne jednoducho, pasazier nema ani skrabanec kdezto lamborgini je na sracky. OK vyhralo volov
Dame si teraz testy na vykon motora, kde zase na plnej ciare prehra volvo. Lamburgini uz bude v ciely, a volvo nebude ani v stvrtke cesty/
A teraz pride niekto taky ako ty (soferoval si VOLVO) a povies, volvo je lepsie lebo v crash testoch vyhralo. Lenze pride niekto iny v zastupeny rapu a povie, nie nie, moje lamborgini ma vetsi vykon.
A teraz sa zacnete vadit. Ty povies, to vie kazdy urobit silny motor a odflaknut bezpecnost pasazierov. Ten druhy zase zadre, tak urob ty taky motor macher, urobit bezpecnost je lahsie.
A takto to moze pokracovat do rana. A nikto sa objektivne nedohodne, lebo kazdy ma rad svoje auto, a kazdy z nich dvoch si svoje auto vybral sam podla svojich pocitova a potrieb. Niekto si kupi volvo, a niekto diablo.
A objektivne to nikdy nevijde najavo ktore auto je lepsie. (KED VYCHADZAS IBA S TYCH DVOCH PARAMETROV - CRASH TEST A VYKON)
A takto to je aj z hudbou, keby si bol rocker, hral by si, skladal by si texty, a teraz by si prisiel do Rapovej skupiny, tam by si skoncil a povedal ze to a to je tazsie, tak by som to bral. Lenze ty si zastavas len to, co mas rad. Ja nehovorim ze rap je tazsi. Ja objektivne hovorim, ze na rockovej pesnicke je nieco tazsie, a na hip hopovej nieco ine.
A text ako si pisal No kludne mi sprav original podmas ktory tu este nebol Ked ho vies a je lahky, tak ty ho potom strelim a zarobime Lebo prebrat s inej pesnicky vie kazdy A text, nuz nato musis mat aj hlas, a nesmies sa zakoktavat. JA ty mozem pustit x ludi co si jak ty myslia ako im to ide, a pritom su jak skolkari. Tiez na to musis mat vlohy, nie je to pre kazdeho.
inaq, preco tu nikto nepicuje do EMO, nackov abo do techna? nechapem...
a Lakino, treba poradny dekel..aj ja si idem asi nejaky kupit, bo uz som v skatulke od niektorych zakomplexovanych..len stale hladam, kde kupim tie privesky
Costello, ci jak sa to do pice pises, skus im to povedat do oci, uvidime, ci budes taky frajer ako na internete. mna tie opicie ksichty tiez jebu, ale je to fenomen dnesnej doby, nic s tym nenarobis. nie som fanusik takehoto "skatulkovania" ludi, ked sa niekto silou mocou chce dostat niekam do partie a tak len kopiruje nejaky styl... takze z casti suhlasim s Myatkovim nazorom. napriklad ja mam rad metal, HH mam niekde hlboko v riti a predsa len si nenechavam dlhe vlasy jak bezdak...
It to ze rap nepocuvam (= nevyhladavam ho), neznamena ze ho nepocujem, ale ano mas pravdu veci z radia a TV t.j. H16, amo, vec, kf, miky mora a vlastne cely komercny rap.. Dokonca mam aj nejake albumy v compe, vec a kf a poviem ti, ze by sa tam nejako casto striedala melodia sa mi nezda..
Mas pravdu ze kazdy su bude zastavat to svoje, ale ja ked niekde pocujem rap (komercny) tak sa mi to zda byt stale to iste..
TO TU JE sami kokot Nehorazni kokot načo to tu rozoberáte ked sa vám to nelubi tak si chote honit kokoti na Punk is dead alebo Metalu Tam tich vijebaních 3kilovich piramídkovich šaškou čo nigdy nebudú mat uspech lebo su trapni!!!A vadíti že nejakí 13 roční chalan je oblečení jako 50 cent ti chudák ti si oblečení jako kokot určite vipadáš jako kokot a ostaneš kokot PITCHA TIE
dialsia z 100000***** debat o zanroch ako kto co ma rad atd ... vinnik je ten co vymyslel PC bez PC by nebol ziadny hip hop , a neboli by ani narazky na hip hop a na podobne veci . takze tak . a nvm preco nadavate naseba , kazdy pocuva co mu sedi , a jeden normalny inteligentny clovek predsa nebude nadavat na druheho ze je punker alebo podobne .. takze tak mozno by som mal este nejaky nazor , ale to by uz hranicilo s narazami , rasizmom , atd ... takze som uz radsej ticho .
Mouch4 myslis si ze v 70tych rokoch mal niekto prachy aby mohol kupit pocitac za pol miliona a este mal na nom aj nejaky ejay? ha ha nedaj sa vysmiat, ved vtedy bolo ledva par operacnych systemov, ktore boli na serveroch a o hudobnych softwaroch nebolo ani chyru ani slichu..
No nejak tak ako povedal tommyhot. A to nehovorim len o 70 tych rokoch, budme kludne v nejakej buducnosti napriklad rok ja neviem 95, vtedy boli win 95 a normal pc s tym operacakom stal tak 80 litrov. To je sice fuk, ale na 95tku som nevidel ziadny premakany program na hudbu A ked ty mam pravdu povedat ani na 98ckach neboli bohvieake.
Neni instrumentalna hudba, ale ked som niekde na koncerte, alebo na nejakom fresstyle battle, tak sa mi nezda ze tie platne co tam ma v tych gramcoch, a ten mixpult ze vyzera ako pocitac
A to ze som poprel ze hh vznikol vdaka pc, neznamena ze som povedal ze hh je instrumentalna hudba
ok , nechajte to tak hudba existuje vo viacerich smeroch a kazdy si vybere ktory mu sedi viac , len nechapem preco to kazdy neakceptuje a rype do tich "inych" ...
DHIK VUWBEC NECHAPEM OCEM SA TU BAWITE NEKERY HIPHOPERY SU ZLATY A HROOZNE SEXY NO NEKERY SA LEN TAK ROBIA A V SKUTOCNOSTI SU JEBLY DEBILI ASI THOLKO ALE AJ THAK hIPhOP dOnT SToP!!!
Neznasam tu kulturu povrchnych ludi co sa obliekaju do XXXXXXXXXXXL znackovych veci, je to hlupe trapne a okrem toho texty v ktorych spievaju len ako pretiahli nejaku holku su naozaj totalne bezduche. Ale sak co uz, inteligenicia, mam taky dojem ze coraz viac klesa v nasom narode a preto si ludia ziadaju coraz primitivnejsiu "hudbu".....
hip hop nie je az taky zly...jasne,najde sa zopar looserov co si myslia ze ked si oblecu XXL triko a okrem nadavok nic z huby nevypustia,tak su ,,gangstas,, ,ale najdu sa aj taky ktory su uplne v pohode.tak ako iní maju radi napr. metal,alebo emo,tak oni maju radi rap.do inych sa neseru a pisu si svoje texty a obranuju to co sa im paci.kebyze ste poznali viacej pesniciek,zistili by ste ze nie kazda je o tom ako mrdali holku...niektore tracky aj ja prepinam a nepacia sa mi,ale je vela pesniciek,ktorych text je o zivote a o realite...lenze tie sa v telke neobjavuju a potom ma vela ludi o rape mylnu predstavu
Hip-hoperi sú najväčší debili. Aspoň teda tí "najsprávnejší". Všetkým budú len nadávať keď počúvajú čosi iné a budú si všetko možné na nich zháňať len aby ich čo najlepšie urazili
No nepovedal by som , ze hip-hop sa robi tazko, na stranke som videl ako sa da slusny track urobit za 15 min. Je to len loop-loop-loop-nejaka znema-loop-loop........
Ale co tak skusit urobit Hardstyle,vsade zmeny, 1000 zvukov,vymakat melodiu basy,prechody robit narezovito....dni a dni, bolesti chrbta zo sedenia .Takze nikto nech prosim netvrdi, ze hip-hop sa robi tazsie, ked je to len o loopoch.
dakujem ze ste mi vasismi prispevkami otvorili oci bol som sprosty ze som toto vsetko nevidel este dnes si kupim cd Dj tiesto a k tomu pol pumpy a idem smazit
boze ja nenavidim hiphop, jooou kokos...ale fakt...idem po ulici a kazdy druhy chalan( a uz aj baby) maju gate padnute na kolenach vytahane tatkove tricko a retaze od stryka mafiana jooou baraaaxo...seeeegro
teda necital som.> ak niekto povedal nieco podobne tak sorry...
takze k veci...
ono je dost na hovno ze sa tie styli menia...
lebo teraz zase fici punx a ludia co to pocuvaju uz xxx rokov su oznacovany za poozerov. a ked pride raz na scenu metal tak budes extremne nasrany. ked sa ma dakto spyta ze ci aj ja...........
neviem ci ste ma pochopili a ci y/i sedia ale serem na to...
a ete... mne nevadi hip hop ako hudba. ani texty vlastne texty mi vadia hlavne u slovenskeho a tie cliche typu som z ghetta bla bla bla... proste sa to sem nehodi videli ste dakedy nejake ghetto na slovensku???
pre mna je slovensky HHoper rovnako komicky ako padesathalirnik v slovenskom kroji s valaskou v ruke tancujuci daku zbojnicku...
dostal som sa k slovenskemu opiceniu zatial. HH je dost lokalna zalezitost...
a metal? read this
kirk hammet daky rozhovor
Krone.at: Minulý rok, počas vášho vystúpenia na festivale Nova Rock som stál priamo v strede davu a všimol som si, že v okamihu, keď ste vybehli na pódium, ľudia vybalili päste. Ale počas všetkých predchádzajúcich kapiel iba jujúkali a zdvíhali paroháče. Môžeš mi to nejako vysvetliť?
Kirk: Veria v nás - iba tak to viem vysvetliť. Veria v silu hudby, v to, že im ju dokážeme odovzdať - že to dokážeme hudbou a textami vyjadriť. Myslím, že to je tým. Buď to, alebo sú na nás skutočne nasratí. (smiech) Robím si srandu. Skutočne v nás veria i v to, čo im hovoríme. To je fajn, pretože na tom tvrdo pracujeme a radi vidíme, že ľudia chápu v čo veríme a veria v to i oni. Je to naozaj krásne - nielen krásne, ale zjednocujúce. Skutočne silné. Je pre mňa poctou byť na mieste, kde vám neznámi ľudia dokazujú svoju vieru v to, čo robíte.
Krone.at: Heavy metal sa spája s rôznymi štýlmi obliekania, správania a vzhľadu. Kožené nohavice, tričká skupín, atď. Čo myslíš, že je fascinujúce na celom tom žánri, hudbe a ľuďoch?
Kirk: Znova - ľudia v to veria. Pretože tí ľudia sú vyhnanci. Množstvo vyvrheľov, rebelov a ľudí, ktorí nezapadajú z akýchkoľvek dôvodov. Zapadnúť do spoločenstva, či do hudobného hnutia akým je heavy metal, dáva ľuďom pocit, že niekam patria. Metal poskytuje výzor, názor, spôsob zmýšľania a spôsob chlastania (smiech) ľuďom, ktorí nezapadli do bežnej spoločnosti. Preto metal dnes oslovuje také množstvo rôznych ľudí. Nie ako apríklad Latino music - ťažko ju pochopíte ak ak nepatríte do tej kultúry, alebo sa o ňu aspoň nezaujímate. Heavy metal sa nespája s nejakou zvláštnou tradíciou, i keď je sám tradíciou ale nie je tradičný. Môžete pochádzať odkialkoľvek - z Afriky, Austrálie, Argentíny a keď počujete metal, tak mu rozumiete. Toto je to najsilnejsie na metale. Je úžasné pozorovať, cestovať po svete a vidieť najrôznejšie typy ľudí vyznávajúcich rôznu hudbu a názor. Zbožňujem to!
Kto si mysli ze hip-hoperi su traperi ste na omyle urcite ste poculi len jednu pesnicku od 50centa a nic a hip-hope neviete ze punk rock .... je dobry sa obacte
takze...podla mna je to ze sa diskutuje o hiphoperoch uplne v pohodea rovnako by bolo ok keby sa diskutoval o komkolvek inom. Ja hiphop neznasam rovnako ako rovne silty, gate s pudlom az po zem a tie buzerantske diamantove nausnicky....!!!ale tak proti gustu ziadne disputat n nech si kazdy pocuva co chce a oblieka co chce-sak aj tak to ja nezmenim a urcite nemienim pindat do niekoho len preto ze je iny ako ja
najprv si ponadavas,a potom ze:,,nie,ja na nikoho pindat nebudem!,,..sa tvaris akoby nic....ty kkss..
a to sa cudujem ze vas tato diskusia este tak dlho drzi..pici,akoby nebolo jedno kto je hiphoper a kto metalista alebo punkac...nezavidte si!!
a ked uz niekto povie,ze ten slovensky hiphop nemusi,lebo maju blby text,alebo preto ze sa tam nadava..... myslite,ze ten americky je aky?tam je to este horsie,akurat tomu nerozumiete....
Už ma vážne unavuje, že idem po meste a nejakých 15 magorov stretnem čo sa opičia po jednom vyjebanom emakovi a dalších vyjebanych emakoch . vyzerá to otrasne a su trapní ako vsetci vyjebany emaci..
Kubkoo, a toto je s hiphopom, lenze uz aspon 10 rokov......a hiphoperi su neprijemnejsi na spolocnost ako EMACI....ti aspon nevrtaju, jebu na ostatnych, hladia si svojho....ale hiphoperi si radi robia posmech z inych..
Ulica : To si vravis hiphoerka ??? ani novy rym nevies vymysliet ?? Inak mas tam chybu ....ma to zniet : Rapu mame vsetci dost, nema ziadnu buducnost. Hiphop nec sa pekne schova, my sme mladez punkrockova/metalova
Hip-Hoperi su strasne jebnuty su furt nahuleny a spievaju otrasne ale otrasne pesnicky opičia sa po nejakych magoroch aaaaaaa lezie mi to uz na city!!!!
no ty si uz ale vymyslel novy rym!! ty kks....ani sa to nerymuje a nema zmysel..
ani ja neznasam deti ktore sa uz radia do nejakeho stylu,nevedia o com to je....a podla nich ich sudia vsetci ostatni...ked sa to decko sprava drzo,arogantne,alebo sa vychvaluje ze ako sa sfetovalo,je oblecene hip-hopovo,hned vsetci:no to je hip-hoper,tak teda vsetci hip-hoperi su jebnuti....dpc....skapala som...!
nenabvidiom skatulkovanie... niektori hip-hoperi su fakt jeb*uty.... ale taki isty su aj punkaci a neviem co vsetko.... vzdy najdes nejakeho deba... a samozrejme to by neboli ludia,aby neskatulkovvali a nenadavali....
kazdy a jeden clovek ktory nie je ako ty,alebo sa ti nepcha do riti,je podla teba ubohy a neviem co...
ludia sa preberte...ak je raz jebo,je jedno ci bude hip-hoper,emak,alebo punkac (etc.)
MOJ názor je, že hip-hop je blbosť, ale keď si to niekto počúva beriem, jeho problém.... nepičujem, ja počúvam punk....tak ani vy mi do toho nepičujte. každý nech počúva to, čo sa mu páči..
Ešte odkaz pre hiphop kinder :chojte do riti s tými heslami typu : ,,punku mame všetci dosť, nemá žiadnu budúcnosť.... bla bla.. mi sme mladež hiphopová,, nie preto že by ma to sralo, že dakto napísal také ,,odvážne slová,, ale tak sa iba prejavuje vaša debilita.....
pozrite sa kazdy ma svoj styl...ja som za HH a nehram sa na hoprku proste sa mi lubi ta hudba nie kazdy je taky ako tu pisete...a 50CENT je tu uz dost dlho takze podla mna tak rychlo ani neskonci..,tot to je setko
halo halo ved kazdy ma rad nieco ine ja hiphop a techno nemusim no vazne pokial mi ludia ktory tento styl uznavaju nebuydu vnucovat ich poznatky som za sa snimi bavit
Mrzí ma, ze sa tu niektorí osočujete a používate nadávky, ja konkrétne ich nemám velmi v láske, tak len preto.
HipHop ako taky je štýl ako každý iný. Pravda, su tu aj pozeri, ale kde niesu??? Vezmeme si napriklad Emo...vysvetlovat to hádam nemusim.Vždy sa nájde dáky blb... A ten Blb sposobí že sa ludia hadaju ako napriklad na tomto fore.
No tak vidím dákych pozerov hiphoperov - no a? nezačnem do nich skákať, myslím si čo chcem ale znepríjemnovat den si tym urcite nebudem...
Tiež počúvam HipHop. Ten novší z toho dôvodu ze tancujem a tie podmazy ktoré tam sú, sú na to najvhodnejšie, proste sa s tým skvele pracuje... Mimo tanca počúvam Oldschoolovy hiphop, lebo už na to klasické počuvanie ho mam radšej... A takisto mám rada DrumAndBass.
Nenávidíte hiphop preto, lebo zažil dosť velkú expanziu, a vám vadí že váš oblubeny štyl hudby je v úzadí? ... Neviem . pytam sa.
A sú tu aj nekvalitné veci, je pravda (IT) že SVK HH ešte nieje taký dobrý, ale takisto vyjadrujú svoje názory v textoch ako hocijaké skupiny rôznych štylov...
Najprv si premyslím, čo idem povedať. Či mám dostatok argumentov na to obrániť svoj názor že je HipHop zlý...
A ze hiphop je len o trave a pod.?... curt cobain sa takisto predavkoval - su to ludia, a ich zivoty, to neznamena že teraz vsetci co pocuvaju Cobaina sa idu predavkovať.
Mrzí ma že tu panuje taká nenávisť, predsa niesme rovnakí, každemu sa paci nieco ine... Takisto nepočúvam napr. TrashMetal ale nejdem založit forum o tom, že je zle že sa ludia počúvajúci tuto hudbu obliekaju do priliš tmavych veci... je to smiešne...
Riešme iné veci, hudba spája rôznych ludí, ale nemala by sposobovat nenavist...
Nenavist len pre Hudbu?... vsimnite si co sa vsetko deje vo svete.
Nenavidim cloveka preto, ze mi sposobil nieco zle v zivote, a nie preto ze sa mu paci nieco, co mne nie.... Svet by bol velmi jednotvarny kebyze sme rovnakí... nemyslite?
Tak neodsudzujme hneď ludí bez toho, aby sme ich poznali, a Nehádžme všetkych do jedneho vreca... ludovo povedane.
zaujimavee ze na svete je ovela viac stylov z ktorych ma kazdy svojich zastancov a mnee ku*va nejde dohlavy preco sa vsade riesi len hiphop? preco by sme nemohli mat hudbu ktora sa nam paci svoj styl a neviem co vsetko? beriem ze daky somarik si daklin medzi kolena zabije siltovku a je velky hoper ako tuto vysie napisala kde niesu pozeri?? nechapem ze vas to vsetkych vobec este bavi nezymselne riesit nieco co by sa za prve riesit nemalo a za druhe aj taq sa to nevyriesi pretoze hoperi boli suu aj budu a my s tym nic nespravime a to co ludia pocuvaju robia a ako sa obliekaju je ich vec a ziadne forum a ziadne poznamky to nezmenia aa este njeco na zamyslenie => hiphop is more than music. Hiphop has crossed cultural boundries that other music never crossed. hiphop is not only the music you listen to. But way you walk dressed and act. hiphop is a state of mind. an entire generation. THIRTY YEARS strong ( preco to zodna na den? )
dobree dobree.. mne je to jkedno ci emo ci co je to hip.-hoper hlavne ze ma neco v hlave ma svoje nazory a ma srdce.... akoze hip-hop nemusi byt ten ktory ma boty za 5.000 atd... nejde podla oblecenia... nejde o to ci si videl film o 50cemotvi.. ked umrel t-pac.. ide o to co mas v hlave ako vies reprezentovat sam seba ako za seba.. svoje nazory myslienky.. robit to co ta bavi a davat do toho srdce.. a hlavne mat okolo seba ludi kt. mas rad a spätne kto teba ma rad... komu sa pacil moj prejav necvh mi tu napise alebo na pkc kote123451 jaaa rada pokecam
Nedavno som cital v istych novinach ze na Slovensku ze 40% mladistvych pocuva hiphop a ked si pomyslim ze pred piatimi rokmi to bolo asi5% tak mi je z toho zle. Ja tiez pocuvam "hophop" ale neni to ten decky bezobsahovy co sa tvori za 2 hodiny, mam rad texty co su aj na zamyslenie nie len same nadavanie.
serte nato kurva. rozpitvavate pičoviny. ajtak do 19-20 rokov si clovek hlada svoj hudobny styl v ktorom sa najde. a preto ty pozeri menia ten svoj styl.a ked si nenajde svoj styl tak je divny. a HH by mal byt o reale a pravde.
a ked ste tu rozoberali ti hudobne nastroje a hranie tak napriklad Rytmus vie hrat na bicich a to znamena ze je hudobnik ktori vie spievat a hrat na hudobnom nastroje. a akoze gramofony nie su svojskim sposobom hud. nastroje?? Kde DJ robi skreč. a podla vas RAP je recitovanie?? oni si pisu sami tie texty. a Freestyle je podla vas recitovanie nezmyselneho textu?????? poculi ste uz nejaky freestyle battle?? Freestyleery musia na stagei (to je podium kde vystupuju) vymyslat text taky ktory ma zmysel a ten komu sa to najlepsie podary vyhrava. Freestyle je vymislanie na stagei o hocicom v rymoch. a Freestyle battle je PONIZENIE toho druheho na stagei v rymoch. a Beatbox je robenie zvukov podobajucich sa bicim nastrojom pomocou ustnej dutiny krku a nosa a aj to je umenie.
Najvecsia haluzzzz je ked Hip hoperi neznasaju emo disko techno ....... ale ty ostatny nenavidia len hip hop (hip hop, to neje hudba)a spusta mladych to pocuva zije podla toho a tak to potom aj vyzera jak v broxe bordel mame tu rodicia ani nekuknu na svoje decka co stvaraju
aj mne to leze na nervi!!! nenavidiim hip-hop!!!! ale najhorsie je na tom ze v nasej triede je sami hip-hoper ktory nadava na metal!!!! chcem ich zabit!!!lenze nemozem...bol by s toho pruser...
A mne lezu na nervy tie ich grafity ako si tie posrane kurvy mozu dovolit cmarat po sukromnom majetku....by som im to dala cistit na vlastne naklady....spiny jedny...este ked to je na zastavke to prezijem ale co je vrchol cmaraju aj po pamiatkach.....a este jedna vec GRAFITY NIE SU UMENIE
rovny silt, kyve hlavou akoby mal epilepicky zachvat a mysli si ze je majster sveta..ma rozkrok na kolenach a chodi ako posrany.. HIP HOP super je tu novy styl vsetci chudaci sa k nemu hlasia lebo od radosti nevedia, kam sa uz pridat..je to blba moda ktora o par rokov pominie..ani sa nenazdame a zmizne a zostanu nam tu stare dobre styly, ktore sa drzia uz mnohe roky...
hip hop je náš svet ...ja sa nim riadim a žijem nim HIP-HOP mi zlomil srdce....hip ho nieje len štýl ,H+H hovorí o živote a reale!!!!!!!ked neviete o čim vravim nejebte sa do
HIP HOP JE NAS SVET JASNE!!!!!!!!H+H NIEJE LEN ŠTÝL AE HH HOVORI O ŽIVOTE!!!HIP HOP MI ZLOMIL SRDCE TAK NEJEBTE SA DO REPU!!!NECH SI KAŽDY ŽIJE TAK AKO CHCE ZATOŽE MAME NA DRAHE OBLEČENIE HOPERSKE TAK TRAPNY METLÁCI A PUNKERI NEMUSIA SA DO NAS STARAT!!NECHSI IDU HLAVU O ZEM OTREPAT HAAAAA
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
221 komentov
mna stve ze si masiruju ego na "slabsich"
A už začínam byť zúfalý ono sa to rozširuje ako epidémia !!!! Robte pre to niečo!!!! Ako diskáči sú iné kafé ako tí čo počúvajú drum či techno jednoducho progresívne takže ich nehádžte to jedného vreca.
zachvilu ti bude vadit že mate doma na hajzli ružový toaletak..
je tu asi 10 takýchto diskusii v kt kydate na hh a ja nechapem stale prečo..?oki všetci hip haperi su jebnutí...no a čo ta po nich?
ved je každeho osobna vec ako si žije a čo počúva..
jak keby sa určovala debilita podla oblečenia a hudby..fakt skvelý názor..
Ja uz vas inak nemozem nazvat len zakomplexovany chudaci (este tommyhot povedal normal nazor).
Co to stale riesite ? Robi vam to dobre ? Chcete si zdvihnut ego ? Chete porovnavat ludi podla oblecenia ? O co vam ide ?
COstello:
"Už ma vážne unavuje, že idem po meste a nejakých 15 magorov stretnem čo sa opičia po 50centovi a dalších. vyzerá to otrasne a su trapní"
Ano kostelo, a ty si jeden s tych co ide po meste, zbada hentakych tipkov, sklopi usi prejde ticho okolo, a potom dojde na net a je zneho kaper jak hovado. Tu si silny ze ? Sak ked ta to trapi co ich nezastavis a nepovies im to do oci ? Co sa tu hras na hrdinu ? Naco si zakladal takuto jebnutu diskusiu ?
Vies kto je magor ? No jedine ty. Chudaci co musa furt nieco taketo rozoberat. Je tu x
takychto diskusii a treba to zalozit znova.
CVOCKA
Dalsa chudera bez prepacenia, no jasne ukaz nam klip RNB SOUL od horkize. Teraz vsetci oslavujme horkize lebo spravili anti hh klip. Lenze asi ste jebnuty, pretoze horkyze si robia srandu asi s kazdeho hudobneho stylu ak ste si to nepovsymli. Napriklad v novom albume maju pejku BERNARDIN kde si robia srandu s ramstainu, v x klipoch si robili srandu s ozzyho atd atd.
Takze ja si myslim ze sa im ten rnb soul podaril ale to je asi tak vsetko.
Nebudte detinsky, kazdy clovek je iny.
Ako som uz pisal hhoperi nosia siroke handry rovne silty napr. A co taky metalista ? Cely v ciernom, bledy jak stena ? To je uz good ? Alebo taky pravi pankac, vlasiska, ozicherkovane gate, najlepsie cinanky , 5 farebne vlasy atd.Alebo taky pravy techno manik, biele rukavicky,. nejaka kombineza usita, slnecne okulare a najlepse strieborne vlasy. Preco nieco take vobec riesite ? Kazdy co to riesi je ubohy. Asi ma v sebe nejaku zavist, ale bo sa nevie vyjadrit na verejnosti a tu na internete si robi ego jaky on je zastanca proti hip hopu. Lenze to je jedine co vam ide, papula.
Keby prislo na ciny tak sa nic nestane.
Ale metalistov + punkacov + diskacov dokopy je stale menej ako kidsHHpozerov
to ma vidíš v nejakej krištálovej guli? inak si to vysvetliť nedokážem.
za prvé : nikdy som nepovedal, že su všetci na jedno kopyto ale opičiť sa po nejakých amických hh je dosť úbohé. a prečo ich riešim?
hmm.......žeby preto, že sa mi chce?
inak mam aj hh kamošov nie všetci su tak priondení a čuduj sa svete aj oni majú svoj názor na pozerov.
proti pukerom nič nemám, takisto diskoši ved prečo by som aj mal mať... len zato, že počuvajú niečo špecifické?....blbost
Dalsia vec, uzasne, takze ty nemas nic proti punkerom, diskosom atd. Takze iba hh ty lezu na nervy ? Nie si troska sebecky ?
Opicit sa po nejakych americkych hiphoperoch ?
A co si myslis po kom sa opicili punkaci ? Tazke punkerky ? Ked pocuvas kurta combaina, metalicu a obliekas sa tak jak oni tak to sa neopicis po nejakych zahranicnich ludoch ? Ked tu technaci skacu na tiesta ci ineho dja to sa neopicia po zahranicnich ludoch ?
Diskaci sa po kom opicia ?
Svk hh sa zacal opicit po americkom hip hope ano, a pokom sa zacali opicit slovenske rokove kapely? Alebo punk ci metal ? Na slovensku nevznikol to hadam vies, takze tiez sa opicia po niekom zahranicnom.
Takze troska ubohe prirovnanie.
Takisto handry , myslis ze ked si obleces nejake kenvelo alebo nike tak co ? Vsetko to sem ide s vonku, tj sa potom opicis . Sa uvedom co pises.
Si absolutne netolerantny clovek, to sem mozem dojst aj ja a povedat, ze hip hopaci su v pohode, diskaci a technaci tiez, a ostatni mi uz vadia a zacnem do nich ako velky bos jebat cez forum. To uz mi je len sila a odvaha.
A ako som si videdukoval to ze sklopis usi a ides dalej ? No pouzivam logiku ak ty to nieco hovori . Viem si predstavit 16 rocneho chlapca, ktory ide po meste, okolo neho 15 hh oblecenych "magorov" jak do nich picujes. Aspom tu sa nehraj na hrdinu. Takze z logickeho hladiska vypliva ze radsej zavres picu a ides dalej.
Hovorime o ludoch ktory na sebe davaju znacne najavo pod aky hudobny styl patria.
Tj si myslim ze uz len diskacov je viac.
Teda aspom po prechadzani trnavskych diskotek je ich tam nespocet viac .
ja sa neobliekam podla hudby čo počúvam a je inak rozdiel sa nechať inšpirovať nejakým štýlom a iné je ked si nejaký ťažký macher kúpi prívesok 50cent na trhu!
a vykrúcaš moje slová.
ak si ešte raz pozornejšie prečítaš čo som písal tak ti leben osvieti, že nekydám na hh všeobecne ale skor na pár už ozaj, že prudko šibnutých exemplárov.
to je moj názor nenanucujem ti ho.
inak všimni si aký su slovaci:
ked sa tu objaví niečo nové tak to musia okopírovať na chlp rovnako. nie, že by si z toho niečo vzali a dotvorili vlastným ale je to čistý opičizmuz.
nijaký nový nápad nič. to mi vadí ak to mám pomenovať presne.
no a s tým klopením uší...
hej už do nich neskáčem až tak ale mam za sebou to obdobie...
NENAVIDIM HIPHOPEROV
NENAVIDIM METLAKOV
NENAVIDIM NEOPUNKEROV
NENAVIDIM HIPISAKOV
NENAVIDIM DISCOFILOV
MILUJEM LUDI KTORY SU SAMI SEBOU !!!
Ja sa skatulkujem, som neo parok ale ze by som sa pchal ostatnym neo parkom do prdele a pocuval to co je in a obliekal sa ako pravy neoparok tak to urcite nie. Proste pocuvam furt blink, obliekam sa vacsinou ako blinkac, ale blinkacov moc nemusim..
NO jako costelo
Takze ti ludia sa obliekaju tiez podla nejakeho stylu TJ hip hop. Zato ze ty poznas iba 50 centa tak zato ty ja nemozem. Tj 50 cent oblecenie tiez len prevzal ono tu uz bolo.
Za dalsie A ostatny co ? Zase treba len nakidat na to ze si nekdo kupi 50cent privesok na trhu ? A tie desiatky az stovky ludi co vidim denne z burzovimi trickami METALICA, NIRVANA, CURT COMBAIN, IRON MAIDEN ??? Tie kde kupili ? V nejakom profi SHOPE ??? Tiez su to burzove handry po sto korun Takze tak ako si kupi nejaky HH privesok za par korun tak si aj ostatny mozu kupit hocijaku picovinu ...
Pises o tom ako slovaci kopiruju, lenze tym padom nepicuj len na hip hop, slovaci okopirovali secko co tu je asi okrem ludoviek. Tj asi tolko, takze je zbytocne toto pouzivat ako argument, aj ked ty si to tak najskor nemyslel.
No ked ty vadi par extremnych jedincov tak uz len ten nazov ze hip hoperi o tom nehovori.
Je dost ubohe s tym dojst na forum kde je toho plna pica, ja tez mozem zacat picovat do punkacov a nikam to nebude viest.
To ze ta zacinam nasierat je len dobre aspom si prekrvis organizmus.
Zmyja365 - tažkí frajeri
It - kašli na to už.. komplexy su moc silne na to aby človek pochopil argumenty druhych..
rozdiel medzi diskotekami HIP-HOP a inymi druhmi hudby (disco,oldies,house...atd).
HIP-HOP: vsetci tam rozdrapuju svoje ruky, najlepsi hiphoper je ten co vie pustit z huby najviac nadaviek, co sa vies najviac skerit,,,ked je niekto opity (castejsie nahuleny) a spadne (alebo len drgne do niekoho, tak sa mu (v lepsom pripade) vyhrazaju roznymi sposobmi,,,nikto nie je spokojny,,,
INE DISKOTEKY: vsetci sa zabavaju, ked je niekto opity a drgne do niekoho, tak sa obaja ospravedlnia (teda vacsinou to tak je, nevravim ze vzdy), vsetci sa smeju, pocuvaju hudbu, uzivaju si. Nenadavaju spolusediacim, ze ich matky nevedia jeba* a ine hovadiny.
toť moj nazor, vedel by som pisat dlho dlho, preco mi hip hop vadi, ale kto by to cital
pocuvajte co chcete, ale budte sami sebou!!
Prosimta keby si mal len zlomok penazy a slavy co maju oni by si skakal po plafon jak blcha.
Kurwa neviem jak mozes povedat nieco o cloveku co ma x albumov, film, hru a co ja viem co este A povies ze je nula No neviem co si potom ty Fakt neviem
Alebo respektive viem, si len zavyslivi buzerant asi tolko.
To lus15, neviem teda po akych diskotekach chodis
To jako na normlanej diskoteke ked do niekoho drgnem myslis si ze sa zacneme ospravedlnovat
Jebnutych ludi co sa chcu byt je vsade po kokot, tak prosimta neskatulkuj. To ked jako dojde nejaky nacek na disko myslis ze sa mi ospravedlni ked donho drgnem
Sa zobud chlapce s toho sna. A za dalsie, bol som na par HH koncertoch aj disko, a vzivote som tam konflikt nevidel
Takze sa preber a skap.
A to nieje burzovi obchod takze neviem ako by to vyzeralo na burze, pochybujem ze 500,-SK
» www.chillistyle.com/obchod/panske-t...
Jasne ze si pripocitaju aj dovoz, ale aj ked ides napr na ebay (USA), tak stoja od $14, v UK stoja 14 libier a podobne, cize tiez su to neni lacne veci..
Ked som bol minuly rok v Londyne v Camden Town na markete tak tam boli tricka blink 182 od 14 libier hore
ved prave o tom hovorim, ze do niekoho drgnes (ktovie ci naschval) a ani ti nenapadne sa ospravedlnit sa. Ja som len napisal vseobecny rozdiel v spravani a uviedol iba na priklade - ako je to na diskotekach. Funguje to tak vo vsetkom.
a k tomu komentaru: "Sa preber a skap".. PRESNE O TOM HOVORIM. Zamysli sa iba nad tym, ze ci na tom nieco je.
co sa tyka disco, aj metal, a ine (sak tych stylov je strasne vela) .. vsade sa najdu nasilnici, ja iba z mojho pozorovania usudzujem ze v hip-hop style je tych nasilnikov oooomnoho vacsie percento.. povedzme 80%, co v inych styloch mozno 20% .
Iba sa zamysli.
Merlin61: mas pravdu je to smutne ze tu uz pomaly musis dostat sxavalenie od niektoryx ludi co secko zotru skor ako zalozis diskusiu...alebo to robis s tym ze mas iste ze sa do teba hned obuju....
a este...fakt nikdy nepoxopim preco dakto napise ze to neriesi..alebo ze je to zbytocna debata....ale predsa sa aspon tymto k tomu celemu vyjadri
je to len nejaka slaba napodobenina americkeho hip hopu... nieco ako ked nejaky retko predava na trhu adidos topanky
Pozri to mas tak.
Ked je napriklad metalovi koncert, stretnu sa tam povecsinou vyznavaci toho daneho stylu, cize toztrzky su neni az tak na pravom mieste, ked su vlastne ty ludia medzi sebou spojeny.
Ked je hip hopovi koncert, tak by sa tam mali tiez zvecsa stretnut ludia ktory vyznavaju ten dany styl, cize roztrzky su tiez neni moc namieste.
Povecsinu su tam fanatici daneho stylu, a prisli si koncert vychutnat nie sa tam pobyt, a predsa len vladne logika ludi, ze ten co pocuva to co ja je mu viacmenej blizsi.
Neviem odkial si prisla na cisla 80 percetn a 20. Maximalna picovina. Ked uz chces povedat kde je viac nasilia, tak je to prave na obycajnych DISKOTEKACH kde sa hra vsetko, pretoze sa tam stretavaju rozny ludia, casto tam vidim nejakych nackov, hip hoperov, emo styl , diskacov, klasickych vyznavacov techna atd atd.
Je tam mix ludi. Kde teda sa da ovela rychlejsie vyvolat nasilnost. To ze ju vyvolavaju viacmenej hip hoperi, je len tvoja uboha predstava, pretoze ako si si vsymla, a vidis, velka cast hip hopovych priaznivcou su deti, ktore maju mozno velke reci ale ziadne ciny, tj dost pochybujem ze by boli prave oni tymi agresormi.
Agresormi su prave ty ludia, ktorym hip hop ci svk hip hop lezia na nervy, a bud si utahuju alebo napadaju fyzicky ci psychicky ludi ktory su prave za hip hopom. Takze nie hip hoperi su agresori, ale ludia co hip hop napr neznasaju a nemozu ho vystat, a maju koplexi ze ich hudobny styl bol momentalne zosadeny z najuspesnejsieho napriklad na svk. .
Takze mozes povedat ze viac percent bytiek sa deje pri hip hope, alebo su v nom zapleteny hip hoperi, ale asi len tazko ze ich vyvolavaju chtiac hip hoperi.
Teraz sa mozes pre zmenu zamysliet ty.
To petula, jasne dalsia klasicka ukazka. V profile DJ TIESTO, a trance. Teraz skusim ist na teba s takou recou ako ty na nas.
Hip hop tu nie je tak rozvinuty ako inde, to je dost logicke lebo je tu ovela kratsie, ale zato tu aspom je, narozdiel od slovenskeho trancu. Tj da sa povedat ze je urcite dalej ako tvoj trance.
Ja som pocuval aj pocuvam trance, respektive mam rad najviac HARDSTYLE. Viem aky dj sa mi pacia, a nepustim do eteru ze moj najoblubenejsi DJ je DJ TIESTO. To vyhlasuju tiez 14 rocne deti co poculi od neho dve pejky, a je najznamejsi KOMERCNY dj .
To je to iste ako ked si dame za vzor 50 centa.
Nuz a ako vidis, slovensky hip hop tu je, nemusim byt len typek co musi pocuvat len americky hip hop, lebo slovensky tu este nie je tak vypracovany.
To tommyhot Otvorene mi povedz kolko s tych ludi co denne stretavam ci mozno ty stertavas ma tricko metalica s UK alebo USA ???? Ked uz sme pri tom bavili sme sa o burzovich veciach.
Takisto ako kupis tricko 50 cent na burze za 2 kila tak isto tam kupis tricka metalica tiez za 2 kila.
A ked uz sme pri tom, pozri si kolko stoja original handry napr G UNIT. Tricko pod 1000 sk som nevidel, a take ozaj pekne, ide dost nad 1000sk.
Ja len narazam na to ze niekto tu spomenul ze kupi si privesok 50cent na burze.
Ja som mu len oponoval ze tak isto ako on si moze kupit hockto tricko metalica, iron maiden, offspring atd atd na burze.
A crack princesse mala pravdu petula, vsetko na slovensku je prebrane. Tj asi tolko.
a je mi jedno co si kto mysli o trance a techne ci Tiestovi... mozte si aj na to nadavat mne je to jedno, nezaujima ma nazor nikoho ineho na tento styl hudby... to len male deti maju tendenciu urazat sa za to ze im niekto nadava na rytmusa a alebo na billu z tokio hotel a podobne... salam a chleba
A mne nelezu na nervy- teda pokial na mna nepluju, nehadzu do mna veci a chcu ma zbit nech sa obliekaju ako chcu, je mi to jedno, ale nech si vypnu aspon mobily- alebo nosia sluchatka ale backround ja nechcem, hlavne nie takyto takyto desivy
A tiez by nemuseli svoje male ego ukajat na inych- inak mi nevadia
A origos handry su drahe pri kazdom style, nie len pri hip hope.. Aj pri metale. Chod na metalshop.cz
Nenavidim hiphop, ale je to rovnako styl hudby a oblecenia ako metal, a nam nezostava nic ine ako ho respektovat rovnako, ako sa respektuju styly ako metal, punk a podobne.
Ano vela hiphoperov nadava na tych, ktory nepocuvaju hiphop ale takmer vzdy su to iba mali krpati soplaci.
Dospelejsi hiphoperi respektuju ostatne styly, sice najdeme vinimky ale tych je skutocne malo.
Ked nenavidime hiphop tak ho nepocuvajme, ak niekto nenavidi metal, tak tiez nech ho nepocuva, predsa sa z toho neposereme, ked niekto nema nieco rad.
Je to presne ak ako povedal problemi robia len deti, lenze zato netreba odsudit setkych, to si treba uvedomit.
To tommyhot zacalo to prispevkom ked niekto napisal ze si moze na burze kupit privesok 50centa, tj ked som zacal hovorit tak som jasne hovoril o burzovych trickach Ale presne ako hovoris, originaly su drahe vsade.
Luss15, neviem ako si prisla na to ze sa rozculujem, keby som sa mal nad tymto forom rozculovat, uz som asi umrel na vysoky krvny tlak. Ked mi polozis normalny arrgument o bitkach na disko, tak ho velmi rad prijmem, no ziadny nemas. Preto ty hovorim ze sem nepis bludy a percenta.
To petula
Prepac ale teraz si sa vyfarbila. Ja som isiel na teba presne ako ty na mna. Techno som neurazal, len mala si velke reci o svk hh, tak som sa ta spytal kde je svk trance ? Nikde, tak nie je namieste ohovrat inu scenu.
Uznavas americky A v com je iny ? Ze nerozumies ty vulagarizmom alebo co ? No moja zlata tam je jednak vulgarizmov viac nez v slovenksom. Dalej v com ho uznavas ? Ze je tam dlhsie a mal vecsiu moznost sa tam rozvinut ? Na svk je len zaciatok.
A zase budem komunikovat ako ty, mne sa tiez nepacia ty tipci obaleny aloblam alebo v nejakej priteplenej kombineze s rukavickami a slnecnymi okuliarmi a ? Zalozim proti tomu diskusiu ?
PS: ta "SPODINA" ako ich ty nazivas sa maju lepsie, a zarabaju lepsie nez asi ktokolvek na tomto fore, takze ak su oni spodina neviem co sme my. Asi opice.
no musim pochvalit Lord.nitra za pekny nazor..
ale tato veta mi neda:,,Ano vela hiphoperov nadava na tych, ktory nepocuvaju hiphop ale takmer vzdy su to iba mali krpati soplaci.,,--mno su to deti co nadavaju na ine styly..ale hip hoperi nie len oni prvi zacinaju.ja som sa napriklad viacej stretla ze ostatni z ineho stylu nadavali na hip hop....
ale nevadi..som rada za normal nazor.
A zrazu tu mame megapicujuci svet, kde kazdy kazdeho posiela dopice a hovori mu ze mu rozbije tlamu ak mu neda cigu a podobne, svet na okraji 1 svetovej picovacej vojny, ktory vyriesi pad meteoritu a nasledne vyhubenie ludskej rasy, alebo H6N1 - nasledne vyhubenie ludskej rasy, alebo globalne oteplovanie a s tym suvisiace vyhubenie ludskej rasy alebo jednoducho niektory zo stylov hudby zmizne a jeden prevladne tak si ludia uz nebudu mat koli comu picovat....a potom vybuchne slnko, ktore zmetieaj zem a nasledne vyhubi ludsku rasu.
The end
ale je to aj dobou...a hlavne tou skupinou ludi , o ktorej tu hovorite...
pred takymi troma rokmi sa mi nikto nevrtal do toho aky styl hudby pocuvam... nikoho netrapilo co je rap ak to nepoznal...lenze deti zrazu ojavili rytmusa a velky boom bol na svete...a dnes ked niekomu poviem, ze aku hudbu pocuvam ma zacne osocovat, ze je to detinske a to mozu pouzivat len ludia bez kusku rozumu...a ked sa s nimi zacnem hadat, ze to nie je pravda tak mi akurat vedia opakovat len tieto dve veci...
pritom ak mne povie niekto, ze pocuva horkyze slize alebo neviem co a ak to poznam tak rada sa o tom porozpravam a ak nie tak si to rada vypocujem a utvorim si nazor...a rozhodne neosocujem nikoho ci ma 12 alebo 30, ze je debil lebo pocuva nieco ine ako ja...
hip-hopery sa iba vedia obliekať do XXL vecí a urážajú všetkých a aj ženy, tak prečo su ženy hip-hoperkamy? A prečo niesu všetci rasistami? a prečo sa nestrieľajú na uliciach ako otcovia hip-hopu?
mas pravdu, lenze tu sa bavime o tej horsej kategorii pocuvatelov tzv. "hip-hopu" a la rytmus a dalsi (bojim sa to nazvat) hudobnici... Ja osobne si rad vypocujem aj hip-hop-ové songy.. ale HIP-HOP! nie dake rytmusove a podobne hovadiny, ktore dokazu akurat tak presvedci nezaradenych ludi, aby na vsetko picovali.
It:
Naozaj male percento???
GREJDO
Bavili sme sa tu o tom ze rockove pesnicky su o tom ze musis vediet hrat na nejake hudobne nastroje a este do toho spievat ( z teoretickeho hladiska asi najtazsie) , hip hopove pesnicky su hudba na pc ale musia aj spievat tj im odpada povinnost hrat na hudobne nastroje a trance ci techno ci cokolvek ine ? Preboha ved to je len hudba na pc a ziadny spev. Popripade uplen mizive minimum spevu
Nie som ziadny pc manik co vie robit techno skladby alebo podmasy. Ja tu nemusim robit ziadnu techno piesen. Len za to ze ty si krivy a robil si jednu techno piesen mesiac neznamena ze sikovny clovek ktory sa tomu rozumie ju nespravy zachvilu
hlavne sa mi paci to o tych diskotekach, aj preto tam nejdem fuuuuj
blink182fan- sa spamataj niektori /nemozem povedat ci vsetci lebo to neviem kedze to nepocuvam/ hip hoperi spievat vedia, skorej by som povedala ze raperi spievat nemusia, to skor oni len rozpravaju
Samanta thanks.
Mne ide len o to ze neznasam tieto zavistlive kurwy ktore dokaze len ludi ohovarat a nic im netoleruju. Niekto neni ako on, treba sad donho pustit. Nepacia sa vam hh deti , treba odsudit cely hip hop.
keď je tam spev už sa jedná o trance, house alebo dance a to že hip-hopery vedia spievať tak to je ta najväčšia píčovina aku som kedy videl.
No a o to tu ide, ja neodsudzujem techno, ale v pravom techne sa nespieva, to znamena ze je jednoduchsie
Tak nepitchuj
pretože som počuval dake radio kde miro žbirka - star slovenskej pop sceny povedal že on zvlada vytvorit song za 45min..
čo sa tyka "recitovania" no podla mna mat dobry flow nie je až take lahke.. a ta hudba že sa robi na kompe..už ani nie..na svk scena sa objavila mr a odvtedy sa začinaju využivat klasicke nastroje.. ved aj h16 zhanala hudobnikov v tomto čase..
čiže hip hap neni len o bum bum bac
a ešte jedna vec..
nezabudajte na megahit kleine krokodil schnapi.. ta babena mala 6 rokov a jej song bol najhranejši v nemecku..tak potom..?
takže neviem či je podstatne a či by sme sa mali hadat že moj hudobny štyl je lepši lebo vytvorenie mojej pesničky trva 30dni (že grejdo)
alebo že ja sedim za kompom tak to už neni hudba (že it )
inak it..všimol som si že tu presadzuješ nazor že starajme sa do seba a nie do inych hip hop emo to je jedno všetci sme ludia.. ale všimol som si že techno ti moc nesedi čim to je?
takže moj nazor na hip-hop je že je to xujovina
Techno mam stale rad, ako som uz spominal najviac HARD STYLE. Len viem o tom troska logicky rozmyslat, a viem ze vytvorfenie HH pesnicky je o nieco tazsie.
Ale priznavam ze jak sa tak obuvam do techna si troska teraz serem do huby becasue som povedal co si spomenul v prispevku zaco sa ospravedlnujem, lenze bolo to na podnet petuli ktora prehlasila nieco tak pod uroven.
To grejdo V hip hope sa nepouzivaju MIX PULTY PREBOHA KED UZ ICH NEUKAZUJU SKORO V KAZDOM KLIPE TAK NEVIEM. Napriklad taky DJ HAJTKOVIC co mhyslis ze pouziva atd atd. Pobavil si ma /
Moji uz asi aj byvali kamarati teraz nevedia ist na diskoteku bez toho aby si dali aspom kolecko lebo ako oni povedia inak to neni zabava. Jeden z nich uz fuka. A co ? Zhadzujem tu techno >
prepač ale vysvetliš mi čo ma počuvanie hip hopu spoločne s tym že maš kamaratov debilov?
to vieš ..debil si asi najde lahšie debilnych kamaratov ako normalnych..
btw zopakuj si prosim ta čo je nominativ množneho čisla.. (sprostí kamaráti,nie sprostý kamarati) wow a to ti povedal typek čo počuva tiež hip hap tak kto je ti tu debil?
grejdo žial nevidel som že by sa menilo "pozadie" v hudbe.. ja som to žial len počul..
skus mr - komplot.. a haluz je že hudba neni robena na kompoch a predsa je to hip hap..alebo sido - schleschtes vorbild tam je to dost počut že sa ti tam meni to tvoje "pozadie"
ale najlepšie je že ty nadavaš na hip hap že je to priliš jednoduche,nemenne a debilne a neviem čo.. heh keby to hovoril daky metalista alebo rocker nepoviem ale technač? to vaše tuc tuc priteplene oblečenia v kožušinkach a v krvy boh vie čo... akože mne je jedno,ži si vo svojom svete že techno je naj na svete a jeho kvalita a umenie a tažkost ho vytvorit je niekde pred ostatnymi štylmi.. ale prosim ta nekydaj na ostatných.. bo keby si trošku rozmyšlal tak zistiš že človek sa odlišuje inymi vecami a vlastnostami ako tym že jaku hudbu počuva.. to je neco ja ta tvoja kravina čo si vypotil že hip hap meni ludi na debilov
ty kokso na tom sa budem ešte dlho kosit
ludia fakt uz serte na to a podme chlastat
mimochodom, ja som si myslel, ze technaci a hhaci drzia vacsinou spolu - to ma prekvapkalo(prekvapilo)
no vidiš,konečne chapeš o čom hovoríme..nie každý hiphaper musí byť krutý pimp šef s tým drsným výrazom v tvári
už ma len zaujíma jedna vec.. prečo je teda ten hip hop "chujovina" ?
Takze skor by si mal picovat na rap ked uz tu hovoris o spievani a textoch.
A videt ze okrem rytmusa nikoho ineho nepoznas..
A nemyslite si ze sa zastavam hip hopu (moc ho nemusim, ked tak americky, aj to hlavne len rap), ale neznasam debilov co si myslia ze vsetko vedia a vedia hovno. Ludia co ziju v nevedomosti mi fakt lezu na nervy
grejdo....ty si povedal ze ten kto pocuva hip hop..stava sa z neho debil...mno bohuzial musim ti protirecit...
je dokazane,ze to same tuc tuc tuc tuc to dost skodi na psychiku....mne to jeden techno manik vysvetloval vsetky tie odvetvia ci co to je...a jednym takym odvetvim(uz neviem presne ake)je jeho cielom ze po piatich minutach pocuvania sa zvyjas na zemi od nervov....proste jedno take odvetvie techna fakt skodi na psychiku..ale zevraj sa da na to zvyknut....mno neviem presne jak to je, ja techno nepocuvam.....ale hovorim len to co som sa dozvedela od techno manika...ci je to pravda alebo nie,to uz neviem...ale mozne to je.....
tak s tymi debilmi si to rozmysli....
Ale raz daaaaavno ale pred troma rokmi cca, sme sa pri tom vykurili a pocuvali sme to Statne nam jebalo.
No v kazdom pripade grejdo tak ako mas ty blbych kamaratov, tak ich moze mat hocikto, nezavysi to od hip hopu, ani od techna, emo, punk, rock, metal. To je clovekom. AK ma ten clovek tendenciu byt jebnuty tak bude jebnuty nech pocuva akykolvek hudobny styl. Ak je ten clovek normalny, bude normalny aj dalej nech pocuva trebars aj madarske ludovky.
obyčajní šiltovkári..! btw ja nemam čapicu a tiež počúvam hh..de sa stala chyba..?
Ale ked victory povedal, asi si budem musiet ist kupit
Ja len tak, ze hiphop nie je rap, aby bolo jasno Ako a niektori tazki hiphoperi to nevedia, ale to je detail
Co sa tyka "hh" tak ja osobne si to rad vypocujem, niektore skladby maju nieco do seba, rytmusa sem neratam (Aby bolo janso). A taktiez si vypocujem aj metal a podobne. Zalezi od pesnicky. Aj by som sem na dokaz hodil slova jednej pesnicky kde sa vobec nenadava, ale asi by ste ma zabili.. takze kto ma fakt velky zaujem mozem poslat (mozno )
Sa tu rozoberalo, ze hh songy su lahke psravit, hudba na pc a recitovanie... Hej to si mysli kazdy, ale spravit dobry text, s rymami (a nie skolkarskymi) nejaku chvilku trva. ALe zalezi, ci mate napad v hlave, objem slovnej zasoby (teraz nemyslim rytmusa a pod.) a skusenosti (ako ostatne vsade). Takze ked je to take lahke, spravte volaco, ja si to velmi rad vypocujem Jo teraz ma napada, ked je to take uzasne lahke, chodte na nejaky hh koncert a urcite sa tam najde cas na "battle" to jest vylzete si na podium, k vam este niekto. Pustia vam podmaz a podme sa "bit". Som zvedavy kolko z vas by to dokazalo, ked to je lahke
PS: neda mi nepsomenut tie bitky... ako uz povedal It je to blbost, kedze na koncerte sa stretnu ludia s rovnakymi zaujmami a prisli tam kvoli interpretovi a nie sa bit. Ja som bitku na koncerte este zazil, teda uz bolo kae pod von vysli von a o par minut boli spatky an ikomu nic nebolo
Ja ked si nieco zastavam, tak vacsinou viem o com to je. T.j ked poviem ze gitarova muzika je x milionkrat tazsia spravit tak to myslim kurva vazne a samozrejme aj na gitare viem hrat. Keby neviem tak sa nevyjadrujem. Lenze vacsina "raperkou" (hiphoperov, nazvy si to ako ces) co to pocuvaj (mm ked tak kukam vekova hranica nie je o nic vacsia nez u emo) vedia picu a otvaraju si hubu. O tom to je..
Bitky na koncertoch? Ked je punkovy koncert v rockovom clube a dojdu tam metlaci a zacnu picovat ze punk 2-oj akordova hudba, neboj sa bitku vyvolat tam uz je najmenej.
Alebo ked fasisti dojdu volade robit bordel.. Myslis si ze spevak konfliktu kde prisiel o zuby?
Sak jasne, ze potom su bitky. Ale bol tu prispevok, ze na napr punk koncerte sa ludia nabiju a hh koncetoch ano. To bola reakcia na to. Jasne, ze ked na koncert dojdu nackovia, tak bitka bude. Ale bitka medzi hiphopermi tazko, tak isto kao pri punku a inde.
Tak snad sme sa uz pochopili
Tommyhot Ja len jednu taku logicku podpichujucu otazku.
Kedze vies hrat na gitare, jasne je to pekne, vies ze je to tazke, aj to je pekne tak ako to mozes porovnavat s rapom ? Porovnavat by si to teoreticky mohol (TO JE LEN PODLA TVOJICH SLOV) az keby si robil aj hip hop, tj vedel by si spravit podmas a nejak by si to vedel namixovat , a nejaky ten text. Lenze pokial som nieco neprebehol, tak ty to nevies.
Tak sa mozes len domnievat ze je to tazsie. Ono vsetci sa to mozme len domnievat.
To je ako keby si vlastnil bm318i a povedal by si ze ho velice dobre poznas, a urcite ide lepsie ako AUDI A4, hoc si v nej nikdy nesedel, nesoferoval si ju, mozno si si o nej precital nejaky prospekt. TAKZE BUDME OBJEKTIVNY
Ja nehovorim o rapovani ale hovorim o HUDBE a ta sa na gitarach (+ bicie a basy) robi tazsie nez hudba pre rap na compe.. O speve som zamerne nehovoril, lebo rapovanie nema ziadne prvky spevu, okrem rymu a tempa..
A inac zdravim tommyho a It uz som vas tu dlho nevidel
Pozri sa - rockova pesnicka ma tezsiu hudbu, ano, treba tam hrat na gitare, na bubnoch, atd.
Lenze ich texty su kratsie, pretoze ich spievaju pomalsie, kdezto raper ich odrecituje rychlejsie. Tj za cas pesnicky dajme tomu 3 minuty, raper toho odrecituje viacej, ako rokovy spevak.
Navyse v rockovych skladbach sa casto nachadzaju medzi textami pausi, co sa stava aj pri rapovych, ale nie az tak moc.
V konecnom dosledku, je u rap songul lahsie zlozit podmas, ale tazsie je vytvorit text ktory je dlhsi.
Kedze rap nepocuvas, tak neviem ako vies o tom, ze sa tam opakuju len rovnake beaty. S tymto musim maximalne nesuhlasit. Je to maximalna picovina. Mozno sa opakuju v pesnickach hranych v radiach, music boxe atd. Ale nikto tu nehovori, ze ja ci niekto iny pocuva len tieto pesnicky. Kedze rap nepocuvas, tak ratam s tym ze si pocul par pesniciek, mozno par skupin a posudzujes.
Pozri aj ja mam vela rocku, metalu a punku uz v usoch. Vela kamaratov to pocuva, a podla mna sa tam opakuje to iste bliakanie do mikrofonu. Ale nevijadrujem sa k tomu, lebo je to len moj subjektivnzy nazor, a neviem tu hudbu precitit, a zdaleka nepoznam setky najlepsie kapely. Takze to necham tak, to iste by si mohol spravit aj ty.
Uvediem ty priklad, ako to porovnavas podla mna ty.
Vezmeme si 2 vozdila, jedno bude napriklad LAMBORGINI DIABLO (RAP), a druhe bude VOLVO XC90 (ROCK).
Tieto auta podrobime testu. Jeden bude na vykon, a jeden bude na bezpecnost -cize crash testy.
Volvo vyhra crash testy s prehladom, uplne jednoducho, pasazier nema ani skrabanec kdezto lamborgini je na sracky. OK vyhralo volov
Dame si teraz testy na vykon motora, kde zase na plnej ciare prehra volvo. Lamburgini uz bude v ciely, a volvo nebude ani v stvrtke cesty/
A teraz pride niekto taky ako ty (soferoval si VOLVO) a povies, volvo je lepsie lebo v crash testoch vyhralo. Lenze pride niekto iny v zastupeny rapu a povie, nie nie, moje lamborgini ma vetsi vykon.
A teraz sa zacnete vadit. Ty povies, to vie kazdy urobit silny motor a odflaknut bezpecnost pasazierov. Ten druhy zase zadre, tak urob ty taky motor macher, urobit bezpecnost je lahsie.
A takto to moze pokracovat do rana. A nikto sa objektivne nedohodne, lebo kazdy ma rad svoje auto, a kazdy z nich dvoch si svoje auto vybral sam podla svojich pocitova a potrieb. Niekto si kupi volvo, a niekto diablo.
A objektivne to nikdy nevijde najavo ktore auto je lepsie. (KED VYCHADZAS IBA S TYCH DVOCH PARAMETROV - CRASH TEST A VYKON)
A takto to je aj z hudbou, keby si bol rocker, hral by si, skladal by si texty, a teraz by si prisiel do Rapovej skupiny, tam by si skoncil a povedal ze to a to je tazsie, tak by som to bral. Lenze ty si zastavas len to, co mas rad. Ja nehovorim ze rap je tazsi. Ja objektivne hovorim, ze na rockovej pesnicke je nieco tazsie, a na hip hopovej nieco ine.
A text ako si pisal No kludne mi sprav original podmas ktory tu este nebol Ked ho vies a je lahky, tak ty ho potom strelim a zarobime Lebo prebrat s inej pesnicky vie kazdy A text, nuz nato musis mat aj hlas, a nesmies sa zakoktavat. JA ty mozem pustit x ludi co si jak ty myslia ako im to ide, a pritom su jak skolkari. Tiez na to musis mat vlohy, nie je to pre kazdeho.
It, BIG UUUUUP
inaq, preco tu nikto nepicuje do EMO, nackov abo do techna? nechapem...
a Lakino, treba poradny dekel..aj ja si idem asi nejaky kupit, bo uz som v skatulke od niektorych zakomplexovanych..len stale hladam, kde kupim tie privesky
sorry, ale ja uz z vas nemozem
Mas pravdu ze kazdy su bude zastavat to svoje, ale ja ked niekde pocujem rap (komercny) tak sa mi to zda byt stale to iste..
ale fasa speech It
Neni instrumentalna hudba, ale ked som niekde na koncerte, alebo na nejakom fresstyle battle, tak sa mi nezda ze tie platne co tam ma v tych gramcoch, a ten mixpult ze vyzera ako pocitac
A to ze som poprel ze hh vznikol vdaka pc, neznamena ze som povedal ze hh je instrumentalna hudba
To je super argument, ze nekery hip hoperi su zlaty a hrozne sexi, ty vypatlana pubertacka.
To jak keby nekdo povedal ze nackovci su zlaty a hrozne sexi tak preto ze maju dorby vyzor nacizmus je fajn.
Sa spamataj.
Ale co tak skusit urobit Hardstyle,vsade zmeny, 1000 zvukov,vymakat melodiu basy,prechody robit narezovito....dni a dni, bolesti chrbta zo sedenia .Takze nikto nech prosim netvrdi, ze hip-hop sa robi tazsie, ked je to len o loopoch.
tak to už neznašam
teda necital som.> ak niekto povedal nieco podobne tak sorry...
takze k veci...
ono je dost na hovno ze sa tie styli menia...
lebo teraz zase fici punx a ludia co to pocuvaju uz xxx rokov su oznacovany za poozerov. a ked pride raz na scenu metal tak budes extremne nasrany. ked sa ma dakto spyta ze ci aj ja...........
neviem ci ste ma pochopili a ci y/i sedia ale serem na to...
pre mna je slovensky HHoper rovnako komicky ako padesathalirnik v slovenskom kroji s valaskou v ruke tancujuci daku zbojnicku...
a metal? read this
kirk hammet daky rozhovor
Krone.at: Minulý rok, počas vášho vystúpenia na festivale Nova Rock som stál priamo v strede davu a všimol som si, že v okamihu, keď ste vybehli na pódium, ľudia vybalili päste. Ale počas všetkých predchádzajúcich kapiel iba jujúkali a zdvíhali paroháče. Môžeš mi to nejako vysvetliť?
Kirk: Veria v nás - iba tak to viem vysvetliť. Veria v silu hudby, v to, že im ju dokážeme odovzdať - že to dokážeme hudbou a textami vyjadriť. Myslím, že to je tým. Buď to, alebo sú na nás skutočne nasratí. (smiech) Robím si srandu. Skutočne v nás veria i v to, čo im hovoríme. To je fajn, pretože na tom tvrdo pracujeme a radi vidíme, že ľudia chápu v čo veríme a veria v to i oni. Je to naozaj krásne - nielen krásne, ale zjednocujúce. Skutočne silné. Je pre mňa poctou byť na mieste, kde vám neznámi ľudia dokazujú svoju vieru v to, čo robíte.
Krone.at: Heavy metal sa spája s rôznymi štýlmi obliekania, správania a vzhľadu. Kožené nohavice, tričká skupín, atď. Čo myslíš, že je fascinujúce na celom tom žánri, hudbe a ľuďoch?
Kirk: Znova - ľudia v to veria. Pretože tí ľudia sú vyhnanci. Množstvo vyvrheľov, rebelov a ľudí, ktorí nezapadajú z akýchkoľvek dôvodov. Zapadnúť do spoločenstva, či do hudobného hnutia akým je heavy metal, dáva ľuďom pocit, že niekam patria. Metal poskytuje výzor, názor, spôsob zmýšľania a spôsob chlastania (smiech) ľuďom, ktorí nezapadli do bežnej spoločnosti. Preto metal dnes oslovuje také množstvo rôznych ľudí. Nie ako apríklad Latino music - ťažko ju pochopíte ak ak nepatríte do tej kultúry, alebo sa o ňu aspoň nezaujímate. Heavy metal sa nespája s nejakou zvláštnou tradíciou, i keď je sám tradíciou ale nie je tradičný. Môžete pochádzať odkialkoľvek - z Afriky, Austrálie, Argentíny a keď počujete metal, tak mu rozumiete. Toto je to najsilnejsie na metale. Je úžasné pozorovať, cestovať po svete a vidieť najrôznejšie typy ľudí vyznávajúcich rôznu hudbu a názor. Zbožňujem to!
zdroj www.metallica.sk
najprv si ponadavas,a potom ze:,,nie,ja na nikoho pindat nebudem!,,..sa tvaris akoby nic....ty kkss..
a to sa cudujem ze vas tato diskusia este tak dlho drzi..pici,akoby nebolo jedno kto je hiphoper a kto metalista alebo punkac...nezavidte si!!
a ked uz niekto povie,ze ten slovensky hiphop nemusi,lebo maju blby text,alebo preto ze sa tam nadava..... myslite,ze ten americky je aky?tam je to este horsie,akurat tomu nerozumiete....
mne sa hip hop velmi paci a zaujal am najviac zo vsetkych stylov hudby
a nerozumiem jednemu.... kazdy nadava na kazdeho...kedy sa konecne spametate a pozriete sa na seba???!
no ty si uz ale vymyslel novy rym!! ty kks....ani sa to nerymuje a nema zmysel..
ani ja neznasam deti ktore sa uz radia do nejakeho stylu,nevedia o com to je....a podla nich ich sudia vsetci ostatni...ked sa to decko sprava drzo,arogantne,alebo sa vychvaluje ze ako sa sfetovalo,je oblecene hip-hopovo,hned vsetci:no to je hip-hoper,tak teda vsetci hip-hoperi su jebnuti....dpc....skapala som...!
kazdy a jeden clovek ktory nie je ako ty,alebo sa ti nepcha do riti,je podla teba ubohy a neviem co...
ludia sa preberte...ak je raz jebo,je jedno ci bude hip-hoper,emak,alebo punkac (etc.)
Ešte odkaz pre hiphop kinder :chojte do riti s tými heslami typu : ,,punku mame všetci dosť, nemá žiadnu budúcnosť.... bla bla.. mi sme mladež hiphopová,, nie preto že by ma to sralo, že dakto napísal také ,,odvážne slová,, ale tak sa iba prejavuje vaša debilita.....
otazka na vas mudrlantov
čo znamena byt hip hoperom? resp kto je hip hoper?
mne sa to tak lubi jak si bušite do srdca že ja som punker a ja som metal a ja som hip hoper..
ach deti moje krasne jebe vam to na mozog
o chvilu vam bude vadit ked niekto použiva harmasan
hh všade kam pridem je septima.. skurvili ste nam spolužiačky a teraz chcete aj birdz?
neni to jedno či sa to rymuje alebo ne? stale sa tu riešia pixloviny..
HipHop ako taky je štýl ako každý iný. Pravda, su tu aj pozeri, ale kde niesu??? Vezmeme si napriklad Emo...vysvetlovat to hádam nemusim.Vždy sa nájde dáky blb... A ten Blb sposobí že sa ludia hadaju ako napriklad na tomto fore.
No tak vidím dákych pozerov hiphoperov - no a? nezačnem do nich skákať, myslím si čo chcem ale znepríjemnovat den si tym urcite nebudem...
Tiež počúvam HipHop. Ten novší z toho dôvodu ze tancujem a tie podmazy ktoré tam sú, sú na to najvhodnejšie, proste sa s tým skvele pracuje... Mimo tanca počúvam Oldschoolovy hiphop, lebo už na to klasické počuvanie ho mam radšej... A takisto mám rada DrumAndBass.
Nenávidíte hiphop preto, lebo zažil dosť velkú expanziu, a vám vadí že váš oblubeny štyl hudby je v úzadí? ... Neviem . pytam sa.
A sú tu aj nekvalitné veci, je pravda (IT) že SVK HH ešte nieje taký dobrý, ale takisto vyjadrujú svoje názory v textoch ako hocijaké skupiny rôznych štylov...
Najprv si premyslím, čo idem povedať. Či mám dostatok argumentov na to obrániť svoj názor že je HipHop zlý...
A ze hiphop je len o trave a pod.?... curt cobain sa takisto predavkoval - su to ludia, a ich zivoty, to neznamena že teraz vsetci co pocuvaju Cobaina sa idu predavkovať.
Mrzí ma že tu panuje taká nenávisť, predsa niesme rovnakí, každemu sa paci nieco ine... Takisto nepočúvam napr. TrashMetal ale nejdem založit forum o tom, že je zle že sa ludia počúvajúci tuto hudbu obliekaju do priliš tmavych veci... je to smiešne...
Riešme iné veci, hudba spája rôznych ludí, ale nemala by sposobovat nenavist...
Nenavist len pre Hudbu?... vsimnite si co sa vsetko deje vo svete.
Nenavidim cloveka preto, ze mi sposobil nieco zle v zivote, a nie preto ze sa mu paci nieco, co mne nie.... Svet by bol velmi jednotvarny kebyze sme rovnakí... nemyslite?
Tak neodsudzujme hneď ludí bez toho, aby sme ich poznali, a Nehádžme všetkych do jedneho vreca... ludovo povedane.
no lol