Arabčina má podľa mňa väčší potenciál, keď si mužského pohlavia vzhľadom na to, ako to funguje v arabskom svete. Ak chceš ísť do diplomacie alebo tak... Možno kecám, problematiku som do hĺbky neštudovala, ale príde mi to tak... Aj keď sa budeš chceš v jazyku zlepšiť vycestovaním do arabskej krajiny... Samozrejme, choď do toho, ak k tomu máš vzťah, určite však nie čisto pre uplatnenie. Toto je jedna z vecí, kde je ten vzťah k tomu priam bytostne potrebný, tak veľmi je to celé ideologicky odlišné. Tak to zváž.
Presne študuj, čo ťa baví a to čo chceš aby si neskôr neľutovala svoj čin tak ako ja... potom už bude neskoro... ja si teraz na svoje vysnené štúdium musím počkať...
Kulturológiu študujú ľudia, ktorí chcú mať nejaký titul, ale majú minimálnu šancu uplatniť sa v obore. História je ok pre ľudí, ktorých to naozaj zaujíma a chcú s ňou niečo robiť v budúcnosti (napr. učiť na vš,...) - je tam naozaj kvantum informácii.... A arabský jazyk ako taký, ak študuješ len ten, ti bude úplne na nič. Treba mať k nemu minimálne angličtinu a rozmýšľať, čo by si chcela robiť. Napríklad poznám veľa ľudí, čo študujú arabčinu, ale zatiaľ na Slovensku ich nie je toľko treba. Ale ak chceš študovať arabčinu v rámci prekladateľstva, zvoľ si ešte jeden jazyk, aby si po škole nebola stratená a neskončila na úrade práce, prípadne predavačka v obchode.... Ja sama som sa kedysi rozhodovala medzi tlmočníctvom a históriou. Nakoniec zvíťazilo tlmočenie, ale tlmočenie ako také ma nebaví. Históriu som vždy mala ako záľubu a tak teraz robím niečo, čo má niečo z histórie a niečo z jazykov... Sprevádzam
kulturológia je naozaj zbytocna,len vyhodís prachy ,je úplne na nic,aj ja studujem kulturologiu,nic som sa tam nenaucila,cela UKF je velká 0 ale chcem ukoncit vo februári a prihlásim sa na nárocnejsi odbor
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
Ale ked citam UKF Nitra tak nic
McDonald,Fabrika,KFC
kulturológia je naozaj zbytocna,len vyhodís prachy ,je úplne na nic,aj ja studujem kulturologiu,nic som sa tam nenaucila,cela UKF je velká 0 ale chcem ukoncit vo februári a prihlásim sa na nárocnejsi odbor