@jerometoucanrainbow Ja vnímam historický film ako osobitný filmový žáner strikne sa držiaci vedecky potvrdených dobových reálií a zachytávajúci verne konkrétnu udalosť z politických dejín či spôsob života v tom ktorom období. S dôrazom na vedecky potvrdené fakty. Žiadne filmárske fantasmagórie v konkrétnom období.
Ale spätne hodnotím svoje stanovisko, že Misia má pomerne k historickému filmu blízko. Hoci ho za kóšer historický film naďalej nepokladám.
@paracelsus ja zasa , keď nie je dobové vykreslenie potláčané na úkor dejovej zápletky, ktorá je nadhodnotená, až to pripomína scifi romancu...ani mi nevadí, že sú postavy vymyslené lebo napr. pramene dávnej histórie uvádzajú viac pohľadov na danú skutočnosť a nik sa nedozvie ako to už presne bolo ( taký Robin Hood )
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
Misia
Kráľovstvo nebeské
» www.birdz.sk/diskusie/histor...
@0 , @1 a @2 Historické filmy nie sú!!!
» www.csfd.cz/film/85984-masa...
Ale spätne hodnotím svoje stanovisko, že Misia má pomerne k historickému filmu blízko. Hoci ho za kóšer historický film naďalej nepokladám.