no a? ja som mala dosť spolužiakov cigáňov a keď si zoberieme len tých, čo chodili so mnou od prvej triedy a neodišli na inú školu a ani tých, čo sa k nám do triedy dostali, keď prepadli, tak úplne všetci skončili 9tu triedu bez prepadnutia
na tú druhú: Pre 90% populácie je základná škola proste nepríjemnou, a občas trochu ťažšou povinnosťou, každopádne proste bežnou povinnosťou/rutinou/šandardnou vecou. Ale "Marcel Daniš celých deväť rokov v škole poctivo drel a učil sa." . A "Marcelovi spolužiaci sú na svojho kamaráta hrdí."
...ten článok (a všetci v ňom spomínaní) ho prakticky oslavuje/jú za to že ...spravil niečo čo v dnešnom svete proste spraví prakticky každý, len preto že je róm.
Nech sa na mňa nikto nehnevá, ale ja som dokončil deviaty ročník ako 15 ročný, a to mi ešte zle vychádzali roky...Tak potom ako to mohol henten chalan skončiť školu v 16 bez prepadnutia?
Poznám ľudí, niektorí sú fajn, iní nie, niektorí študujú, niektorí sa flákajú, niektorí majú modré oči, niektorí nosia šošovky a vlasy majú pestrofarebné. A jeden je Francúz!
je to trochu odveci, ze ho chvalia za samozrejmost, ale asi chcu ist cestou motivacie. doteraz kazdy obvinoval media z negativneho typizovania obrazu romskej mensiny, teraz zase sa vam nepaci... tak co chcete?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
..kvak..
Akonahle zacal zit medzi normalnymi ludmi, zacali sa objavovat jeho talenty, zaujmy , je zodpovedny a snazi sa.
Ja neverim, ze tie deti su sproste.....uvedomte si ake podmienky maju ony a ake ste mali vy.
na tú druhú: Pre 90% populácie je základná škola proste nepríjemnou, a občas trochu ťažšou povinnosťou, každopádne proste bežnou povinnosťou/rutinou/šandardnou vecou. Ale "Marcel Daniš celých deväť rokov v škole poctivo drel a učil sa." . A "Marcelovi spolužiaci sú na svojho kamaráta hrdí."
...ten článok (a všetci v ňom spomínaní) ho prakticky oslavuje/jú za to že ...spravil niečo čo v dnešnom svete proste spraví prakticky každý, len preto že je róm.
Ale ak sa na to pozrieme z hladiska Marcela Danisa, zrejme ide o jedno z mala pozitiv v jeho zivote. Preco mu tych 15 minut slavy nedopriat.
Okrem dobreho pocitu mu to da aj motivaciu sa dalej snazit.
Lenze ludia vidia len seba. Kazdy ich postoj vychadza z ''ja'' ja ja ja....
Ja poznam vela romov ktori......
Ja som tiez dokoncil zakladnu a podme sa posrat.....
A podobne reakcie.
Maju nulovu schopnost empatie , odosobnenia a hlavne a to je najpodstatnejsie - nedokazu vidiet sirsie suvislosti.
Mne sa zda ten clanok v poriadku a na tej fotke no..... je vidiet, ze ten triedny ucitel je z toho cely nateseny
schopnosť porozumenia textu -1
článok hovorí že v Piešťanoch, nie že vôbec nikdy nikde na slovensku
na tohto sa zabudlo? chce byť tlmočník!
Je to človek ako každý iný. Len mal šťastie a žije tak ako žije.