chcela som napísať presne to, čo @2 . tie ich hity sa teraz zdajú hitmi, lebo majú punc nostalgie. (plus, áno, aj im sa hity menili každý rok, prekvapivo! preto sa to volá hit) vtedy to ale pre každého bolo možno ako teraz pre nás desmod. určite také sú, sú to všetky, pri ktorých nájdeš dosť veľa ľudí, ktorí vedia zaspievať aspoň časť.
ale to je história proste, keď bol mladý on nebolo toľko interpretov, nie to ešte na Slovensku takže si myslím, že je všetko v poriadku, práveže si myslím, že sme na tom lepšie
@loveistheanswer - síce neviem presne, či sa bavíme len o našich lokálnych (SK/CZ) skupinách (hitoch) alebo aj o tých zahraničných... v každom prípade si myslím, že tých skutočných hitov pomaly ale iste ubúda... Samozrejme, každý si pod pojmom "hit" predstavuje niečo iné, ale myslím, že na to, aby sa song stal skutočným hitom, musí byť overený časom a generáciami. Je pomerne málo takých kapiel (interprétov), ktorí majú naozaj takéto hity, teda skladby, ktoré sa aj po 30-tich rokoch stále hrávajú napr. v rádiach a ktoré stále radi počúvajú aj dve, tri generácie...
@salora neviem prečo, ale taký mám trochu dojem, že si odporuješ... ako môže niekto vedieť či sa dajme tomu tie dnešné hity nebudú hrávať aj o nejakých 30 rokov? veď to nikto nevie a dopredu tvrdiť, že tomu tak nebude je proste hlúpe
@22@loveistheanswer - čítaj pozornejšie napísal som, že si každý predstavuje pod pojmom hit niečo iné... Je rozdiel medzi "hitom tej ktorej doby" a HITOM... ja osobne napr. nepovažujem za žiaden skutočný hit ktorúkoľvek skladbu od Horkýže Slíže alebo Desmodu... snáď za (lokálne) hity môžem považovať napr. niečo od Elánu, aj keď ho vôbec nemusím... Tých 30 rokov bol len príklad, môže to byť aj menej - 20, 10.... Takže ak sa tie "hity dnešnej doby" budú hrať aj o 10 či viac rokov, potom ich ja osobne nazvem skutočnými HITMI, dnes sú to pre mňa len viac alebo menej populárne skladby - bez ohľadu na to, či sú alebo nie sú mojou ´krvnou skupinou´
@25@flemi - je to viac menej tak, aj keď ten rok je možno prehnané... ale stačí sa pozrieť na niektoré historické top chart, kde sa skladby držali napr. v 1. desiatke 3 - 4 mesiace a mnohé z nich sa hrajú aj dnes. Samozrejme hovorím o zahraničnej hud. scéne, u nás to bolo od 70-tych rokov trocha horšie - malá krajina, interpréti poplatní dobe a režimu, biedna dostupnosť zahraničnej hudby...
@salora tak či onak ja hity ako také neriešim veľmi... ja sa sústreďujem na celky, t.j. jednotlivé albumy a tam nachádzam mnoho vecí, ktoré sa mi páčia a kľudne by mohli byť hitmi a tak, lenže HIT je jednoducho dosť diskutabilný, preto ho neriešim
@29@loveistheanswer - no vidíš... presne tak sám píšeš, že "HIT je jednoducho dosť diskutabilný", preto de facto aj celá táto diskusia resp. akákoľvek diskusia o tom, čo je dobrá hudba, čo je shit a čo hit, býva väčšinou úplne zbytočná...
Myslím, že vela ludí našej generácie si spieva pesničky staršej generácie.. a vela ludom sa stale pacia starsie pesnicky viac ako "hity" dnesnej doby... a je aj pravda to ze väčšina dnesnych hitov sa neda spievat
Ale pre mna nezabudnutelní sú a vždy budú členovia skupiny O-Zone a ich hit Numa Numa
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
kapela vydala album raz za 1,2,3 roky a to sa hralo v kluboch mládeže a spol.
nie že teraz jeden interpret má novú pieseň pomaly raz mesačne.........to sa odzrkadľuje aj na kvalite.........
Ale pre mna nezabudnutelní sú a vždy budú členovia skupiny O-Zone a ich hit Numa Numa