v BA je praveze dost cajovni ale vacsina je fakt ze o nicom napr taký strom .....jednina co mne sa velmi paci je my a mama to je na šafku taka nenapadna vyzera ako keby vnutri boli kancelarie
my a mama (hm, premenovalo sa to a neviem si spomenúť, ako sa to teraz volá) má dve miestnosti, kde sa sedí len týmto spôsobom, ale vždy, keď som tam chcela ísť, bolo to tam plné a ja osobne mám blbý pocit z toho, že v tých miestnostiach nie sú miesta na sedenie oddelené.
sedieť na pódiu okolo stolíku sa dá aj v dobrej čajke. je tam jedno väčšie pódium s dvomi stolíkmi a tri menšie. obe čajovne sú na Obchodnej (resp. čajka je na konci obchodnej na ulici kolmej na ňu...neviem, či má adresu Kollárovo námestie, alebo akú. každopádne sú pri sebe)
potom je tu čajovňa v podzemí v Zichyho paláci v centre pri Michalskej (zas neviem presne, ako sa tá ulica volá), až tak veľa miesta tam ale nie je. (tuším) šesť sa nás tam už dosť tlačilo.
@5 zámocká, tú som ešte chcela doložiť, ale nakoniec som ju vymazala. takéto sedenie je tam len pri dvoch stolíkoch a je dosť malé, umiestnené do rohu vedľa schodov, max štyria ľudia a to sa musia potlačiť. plus je to tam často plné.
@anzu ,,My a mama" sa premenovalo na u Stromu z kostí a to je tá jedna, čo poznám, že sa v nej leží a je to tam podľa mňa biedne. Aj vodnú tam majú podľa mňa slabú.
Poznám aj ešte nejaké tri navyše, ale to sú čisté krčmové pajzle, alebo reštaurácie (dokonca).
Ja mám strašne rada My a mamu a Zámockú čajovňu tam často chodievam aj keď... v Zámockej sú len nejaké 2 miesta na také sedenie a väčšinou je tam strašne plno...
Najlepšia je v tomto smere My a Mama. Jedna miestnosť je koberec + véééľa vankúšov a Tulibagov + jeden gauč a druhá je síce taká "slušnejšia" s gaučami a vyššími stolíkmi, ale stále robená tak, že sa dá sedieť aj na zemi na koberci, keby bol záujem A na obsluhu nemôžem povedať krivé slovo, keď tam sme, majiteľ nám robieva špeciálnu zmes korenia na kuskus A ten ich najnovší prírastok chodí stále tak sympaticky vysmiaty
U Stromu z Kostí... veľa ľudí to miesto už zatratilo - sú tam koberce a vankúše ale je na nich už vidieť, koľko zásahov uhlíkmi z vodných fajok už utrpeli a asi by ich výmena nebola úplne odveci... Ale je tam ochotný majiteľ a pre mňa osobne to stále má svoju špecifickú atmosféru, kvôli ktorej sa tam rada vraciam A to, čo sa tam @anzu nepáči - neoddelené sedenia - koľkí ľudia dnes môžu tvrdiť, že práve vďaka tomu sa zoznámili s novými kamarátmi?
Dobrá čajka - toto miesto som zatratila zase ja - sú tam síce také menšie pódiá na sedenie na zemi, ale obsluha taká nijaká, čaje mi tam nechutia a navyše sa mi zdá, že to je jedna z najdrahších čajovní v BA.
U Veselého Slona - celé je to tam také maličké, sú tam len dve malé pódiá na sedenie na zemi a na čajovňu mi to pripadá moc farebné... Ale majú širokú ponuku čajov
Čajovňa v podzemí - tam je tuším tiež len jedno-dve maličké pódiá na sedenie na zemi...
Čajovňa s galériou - tam tuším boli len stolíky so stoličkami.
Čajovňa u Bielej ľalie - ak teda ešte existuje, tam som bola len raz aj to už bolo pár rokov dozadu, ale tam sa myslím tiež dalo sedieť na zemi... Ale nejako bližšie ma asi neupútala, alebo som v tej dobe bola viac zaujatá niečím iným, lebo si ju veľmi nepamätám
Takže asi najskôr by som odporúčala tú My a Mama na Šafku. Treba tam zvoniť a hneď pod nimi je nejaký podnik, kde bývajú koncerty, ale inak je to tam fajn
@suellen Kedže nie som z BB, neviem presne povedať, len viem, ako sa tam ide. Je to blízko hlavného námestia, nie smerom k Európe, ale opačným smerom. A ide sa dole do podzemia myslím
@galinka Bieľa ľalia ešte existuje a sú tam dve časti v jendej sa sedí na zemi,teda na vankúšikoch v chodbičke ktorá oddeľuje tie dve časti s´dva stoly a tam sa podáva vodná a potom ešte tá tretia časť v ktorej sa aj platí tak tam sa mi zdá že popri stene je lavica s pár stolmi
@anzu ina k v zámockej sa sedí aj tam hore,treba sa tam hore vyzuť no sú tam dve sedačky velké (pri stenách) a za takým paravanom na vankúšikoch pri menšomn stole sa dá sedieť tiež
A mňa ešte napadla jedna ktorú som tu nevidela spomenutú, vo všetkých ostatných som bola, a to je čajovňa ktorje bohužiaľ neviem názov ale viem presnú polohu no nachádza sa tma kde by veľa ľudí asi dobrovoľne nešlo a to je v Devínskej Novej Vsi ako je to taká menšia čajovňa,dá sa sedieť aj na zemi aj sú tam dva stoly,sú tam aj počítače čiže sa mi zdá že aj wifi čaje sú tam fajn
a ešte som tu nevidela čajovňu "sakura" (aspoň myslím že má taký názov ak nie tak sorka ) ale vždy keď som tam chcela ísť tak to bolo zatvorené takže tú si idem ešte niekedy čo najskôr omrknúť
Dakujem za príspevky, ale potrebovala by som vediet kde je najvacsia sanca ze bude volne sedenie na zemi a zaroven to tam vyzera v pohode aje to blizko centra/v centre
@stenatko@suellen Ak sa ide do podzemia, Čarovňa to nebude... (bola som tam dvakrát, ale počula som o nej teda kadečo, najmä kvôli tým boxom )
@senzik My a Mama aj U Stromu sú obe v centre... Do Stromu už nechodieva také množstvo ľudí, takže pokiaľ vyslovene neprídeš v dobe, keď bývajú všetky podniky natrieskané, malo by tam byť pomerne prázdno. A My a Mama - tam zase nesmieš vystihnúť nejakú akciu, inak by sa tam tiež mali dať nájsť aj miesta na sedenie na zemi...
Inak prevažná väčšina tých spomínaných čajovní je v centre alebo v blízkosti centra...
@senzik My a Mama je pár mesiacov po sťahovaní a majitelia sa zaujímajú o východnú kultúru, to má od pajzla veľmi ďaleko. Dobrú čajku síce nemám rada, ale ani tá nie je pajzel...
V dobrej čajke som bola dokopy asi trikrát - prvýkrát to bolo ešte pár rokov dozadu, vtedy sme mali miesto. Posledné dve návštevy boli niekedy v priebehu minulého roku - z toho raz sme miesto mali (aj keď asi len vďaka tomu, že odtiaľ práve nejaká skupinka odišla), druhýkrát sme sedeli na stoličkách pri stolíku...
Moje osobné odporúčanie ostáva My a Mama aj z tohto hľadiska...
Dobrú čajku neodporúčam... Už len kvôli majiteľovej arogancii... Navyše som tam bol pár krát sklamaný aj čo sa samotného čaju týka... Podľa mňa robia hanbu Dobrej čajovni (Praha, Brno) - teda skôr robili, kým sa nemuseli premenovať na Dobrú čajku
V "novej" My a mama (cháp na Šafku) som ešte nebol, takže sa nemôžem vyjadriť... Keď boli kedysi na Trnavskom mýte zo zadnej strany Istropolisu, bolo tam veľa miesta na váľanie sa, ale odvtedy už ubehlo vody
U Libora na Obchodnej (U stromu) je fajn, hlavne ak prídeš v menej frekventovanom čase... Sedieť aj ležať sa dá, v podstate iné miesto ako "na zemi" tam on nemá Taká intímnejšia atmosféra tam je, aspoň pre mňa...
U slona je to super v lete, keď je vzadu otvorená záhrada, vtedy je tam fajn si posedieť na čerstvom vzduchu a v kľude... Vnútri ale veľmi malé, takže teraz ee
Čajovňa na zámockej je fajn, napr. aj čo sa týka jedla (no čo, aj to je dôležité občas) a tiež dosť priestranná, hore "na poschodí" sa prakticky len sedí na zemi... Plus veľký výber tabakov
Ešte je Aura na intrákoch v Mlynskej, ale to nie je už moc čajovňa, hoci čaje tam robia a výber majú, ale atmosférou skôr klasický "podnik"... Výhodou sú pódiá, kde máš súkromie a veľa miesta, ale ak hľadáš klasický typ čajovne, tomuto sa vyhni
Cajovna v podzemi na 4 lezoviska su tam oddelen boxy, takze sukromie zarucene ja som tam brigadovala, podla mna najlepsia cajovna aj priestor majitelia su strasne super ludkovia a ked chceter mat istotu ze budete lezat staci zavolat a miesto vam rezervuju
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
43 komentov
Poznám v BA len 5 čajovní a len v jednej sa leží na kobercoch a vankúšoch.
sedieť na pódiu okolo stolíku sa dá aj v dobrej čajke. je tam jedno väčšie pódium s dvomi stolíkmi a tri menšie. obe čajovne sú na Obchodnej (resp. čajka je na konci obchodnej na ulici kolmej na ňu...neviem, či má adresu Kollárovo námestie, alebo akú. každopádne sú pri sebe)
potom je tu čajovňa v podzemí v Zichyho paláci v centre pri Michalskej (zas neviem presne, ako sa tá ulica volá), až tak veľa miesta tam ale nie je. (tuším) šesť sa nás tam už dosť tlačilo.
Poznám aj ešte nejaké tri navyše, ale to sú čisté krčmové pajzle, alebo reštaurácie (dokonca).
V najlepšej čajovni čo som bola bolo v BB.
U Stromu z Kostí... veľa ľudí to miesto už zatratilo - sú tam koberce a vankúše ale je na nich už vidieť, koľko zásahov uhlíkmi z vodných fajok už utrpeli a asi by ich výmena nebola úplne odveci... Ale je tam ochotný majiteľ a pre mňa osobne to stále má svoju špecifickú atmosféru, kvôli ktorej sa tam rada vraciam A to, čo sa tam @anzu nepáči - neoddelené sedenia - koľkí ľudia dnes môžu tvrdiť, že práve vďaka tomu sa zoznámili s novými kamarátmi?
Dobrá čajka - toto miesto som zatratila zase ja - sú tam síce také menšie pódiá na sedenie na zemi, ale obsluha taká nijaká, čaje mi tam nechutia a navyše sa mi zdá, že to je jedna z najdrahších čajovní v BA.
U Veselého Slona - celé je to tam také maličké, sú tam len dve malé pódiá na sedenie na zemi a na čajovňu mi to pripadá moc farebné... Ale majú širokú ponuku čajov
Čajovňa v podzemí - tam je tuším tiež len jedno-dve maličké pódiá na sedenie na zemi...
Čajovňa s galériou - tam tuším boli len stolíky so stoličkami.
Čajovňa u Bielej ľalie - ak teda ešte existuje, tam som bola len raz aj to už bolo pár rokov dozadu, ale tam sa myslím tiež dalo sedieť na zemi... Ale nejako bližšie ma asi neupútala, alebo som v tej dobe bola viac zaujatá niečím iným, lebo si ju veľmi nepamätám
Takže asi najskôr by som odporúčala tú My a Mama na Šafku. Treba tam zvoniť a hneď pod nimi je nejaký podnik, kde bývajú koncerty, ale inak je to tam fajn
A mňa ešte napadla jedna ktorú som tu nevidela spomenutú, vo všetkých ostatných som bola, a to je čajovňa ktorje bohužiaľ neviem názov ale viem presnú polohu no nachádza sa tma kde by veľa ľudí asi dobrovoľne nešlo a to je v Devínskej Novej Vsi ako je to taká menšia čajovňa,dá sa sedieť aj na zemi aj sú tam dva stoly,sú tam aj počítače čiže sa mi zdá že aj wifi čaje sú tam fajn
a ešte som tu nevidela čajovňu "sakura" (aspoň myslím že má taký názov ak nie tak sorka ) ale vždy keď som tam chcela ísť tak to bolo zatvorené takže tú si idem ešte niekedy čo najskôr omrknúť
@senzik My a Mama aj U Stromu sú obe v centre... Do Stromu už nechodieva také množstvo ľudí, takže pokiaľ vyslovene neprídeš v dobe, keď bývajú všetky podniky natrieskané, malo by tam byť pomerne prázdno. A My a Mama - tam zase nesmieš vystihnúť nejakú akciu, inak by sa tam tiež mali dať nájsť aj miesta na sedenie na zemi...
Inak prevažná väčšina tých spomínaných čajovní je v centre alebo v blízkosti centra...
Moje osobné odporúčanie ostáva My a Mama aj z tohto hľadiska...
V "novej" My a mama (cháp na Šafku) som ešte nebol, takže sa nemôžem vyjadriť... Keď boli kedysi na Trnavskom mýte zo zadnej strany Istropolisu, bolo tam veľa miesta na váľanie sa, ale odvtedy už ubehlo vody
U Libora na Obchodnej (U stromu) je fajn, hlavne ak prídeš v menej frekventovanom čase... Sedieť aj ležať sa dá, v podstate iné miesto ako "na zemi" tam on nemá Taká intímnejšia atmosféra tam je, aspoň pre mňa...
U slona je to super v lete, keď je vzadu otvorená záhrada, vtedy je tam fajn si posedieť na čerstvom vzduchu a v kľude... Vnútri ale veľmi malé, takže teraz ee
Čajovňa na zámockej je fajn, napr. aj čo sa týka jedla (no čo, aj to je dôležité občas) a tiež dosť priestranná, hore "na poschodí" sa prakticky len sedí na zemi... Plus veľký výber tabakov
Ešte je Aura na intrákoch v Mlynskej, ale to nie je už moc čajovňa, hoci čaje tam robia a výber majú, ale atmosférou skôr klasický "podnik"... Výhodou sú pódiá, kde máš súkromie a veľa miesta, ale ak hľadáš klasický typ čajovne, tomuto sa vyhni
» www.facebook.com/add_email.php#!...
» www.cajovnashangrila.sk/...
» sk-sk.facebook.com/shangrilacajovn...
Cajovna v podzemi je uplne v centre, kusok od hlavneho namestia a potom este mozem odporucit aj Zamocku ako uz spominali, ale tam je vacsinou plno.